Trafik Sitesi

Fazla Yolcu Taşımanın Cezası Ne Kadar?

Fazla Yolcu Taşımanın Cezası Ne Kadar?

Fazla Yolcu Taşımanın Cezası Ne Kadar?

Filmlere, dizilere konu olan istif usulü yolcu taşımacılığı, ne yazık ki ülkemizde hala devam etmektedir. Sık sık şikayetlere konu olsa da çoğu zaman taşıyıcıların daha fazla kazanma isteği, kimi zaman da yolcuların yolda kalma korkusu nedeni ile toplu taşıma yapılan araçlara haddinden fazla yolcu alınmakta ve taşınmaktadır.

Her yolcu taşımacılığı yapan aracın belirli bir yolcu haddi bulunmaktadır. Ayakta yolcu taşımasın müsaade edilen araçların ayakta ve oturan olmak üzere belirli sayıda taşıyabileceği yolcu bulunmaktadır. Genellikle bu sayı, toplu taşıma araçlarında bir plaka üzerinde yazılıdır.

Fazla Yolcu Taşımanın Cezası Ne Kadar?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/1-a numaralı maddesine istinaden, taşıma sınırı üstünde yolcu alanlara, 2018 yılında 85 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Bu idari para cezası, 15 gün içerisinde ödendiğinde, % 25 İndirimle, 85 TL’den 63,75 TL’ye düşer.

Taşıma sınırının üzerinde yolcu alan sürücülerin ehliyetlerine de 10 ceza puanı işlenir.

Tüm bunların yanı sıra bütün sorumluluk ve giderler araç işletenine ait olmak üzere, fazla yolcular en yakın yerleşim biriminde indirilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu