Trafik Sitesi

Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Ne Kadar?

Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Ne Kadar?

Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Ne Kadar?

Trafik güvenliği ve düzeninin başlıca teminatı trafik işaretleridir. Özellikle ışıklı trafik işaretleri muhakkak uyulması gereken işaretlerdendir. Trafiğin düzenli işlemesi, sıkışıklığın meydana gelmemesi, kazalara mahal verilememesi için trafik ışıklarına mutlaka uyulması gerekir. Özellikle şehir içi trafikte trafik ışıklarının ihlal edilmesi geri dönüşü zor hatalara sebep verebilmektedir. Can ve mal kaybına neden olan kazaların aynı zamanda diğer insanların zaman ve paralarının israfına neden olduğu da unutulmamalıdır. Sadece birkaç dakikalık trafik ışığını ihmal etmeniz size gideceğiniz yere saatlerce erken ulaştırmayacaktır.

Trafik ışıklarının anlamları daha ilkokul çağlarından itibaren öğretilmektedir. Kırmızı ışığın hem yayalar hem de araçlar için, hangi tarafa yanıyorsa dur anlamına geldiği muhakkak ki belleğimize işlenmiştir. Kırmızıda durulur, sarıda hazırlanılır ve yeşilde geçilir. Eğer bir aceleci ya da kural tanımaz bir yapınız varsa kırmızı ışık kuralını ihlal etmiş olabilirsiniz.

Kırmızı ışıkta geçer ve bu kuralı ihlal ederseniz 2018 yılı için belirlenen rakamlara göre 235 TL idari para cezası ödemeniz gerekir. Ayrıca sürücünün ehliyetine bu kuralın ihlali nedeni ile 20 ceza puanı işlenir. Dilerseniz 235 TL olan idari para cezanızı, 15 gün içerisinde, %25 indirimli, 176,25 TL olarak ödeyebilirsiniz.

Trafikteki güvenliğimizin ve düzenli işleyen trafiğin sigortası olan trafik ışıklarını mutlaka takip etmeli ve ışığın rengine göre hareket halimizi belirlemeliyiz. Kendi canımız ve malımız ile birlikte lütfen diğer insanların mallarını ve canlarını düşünerek hareket edelim.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu