Trafik Sitesi

Türk Vatandaşlarının Yabancı Sürücü Belgesi İle Araç Kullanması

Türk Vatandaşlarının Yabancı Sürücü Belgesi İle Araç Kullanması

Yurt dışından alınan yabancı sürücü belgesi ülkemizde geçerli midir ? Yabancı ehliyet ile Türkiye’de araç kullanılabilir mi ? Yabancı ehliyeti Türk ehliyetine çevirmek gerekir mi ? Konuyla ilgili detayları, Habertrafik.com ‘da bulabilirsiniz.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 88. maddesinde ” Dış ülkelerden alınan sürücü belgeleri ile ülkemizde araç kullanılması ve bu belgelerin ülkemiz sürücü belgesiyle değiştirilmesi ” konusu açıklanmaktadır. Buna göre;

Türk vatandaşları, dış ülkelerden aldıkları sürücü belgesi ( ehliyet ) ile belirli şartları sağladıklarında araç kullanabilmektedir. Bu şartlar;

1) Dış ülkelerden alınan sürücü belgeleri ile, ülkemize giriş yapıldığı tarihten itibaren en fazla 1 yıl süreyle araç kullanılabilir.
2) Altı aydan fazla ülkemizde bulunanların, araç kullanırken sürücü belgelerinin dış temsilcilikler veya noter tarafından onaylanmış Türkçe tercümelerini, sürücü belgesi ile birlikte yanlarında bulundurmaları zorunludur.
3) Bir yılın sonunda ülkemizde araç kullanılabilmesi için, dış ülkelerden alınan sürücü belgelerinin ülkemiz sürücü belgesi ile değiştirilmesi zorunludur.

Yabancı ülkelerden alınan sürücü belgesi ile, ülkemizde 1 yıl araç kullanılabilmektedir. Yurda giriş yapılan tarihin belirlenmesi için, araç kullanırken pasaportun da yanlarında bulundurulması gerekmektedir.

Yurda giriş yaptıktan 6 ay sonra, sürücü belgesinin Türkçe tercümesinin yapılması gerekmektedir. Türkçe tercümenin de, resmi bir kurumdan onaylı olması gerekmektedir.

Eğer bu madde hükümlerine aykırı hareket edilirse, 2918 sayılı K.T.K. ‘nın 39/4 maddesi gereği cezai işlem uygulanacaktır.

39/4 madde: Dış ülkelerden aldıkları sürücü belgeleri ile yönetmelikte belirtilen süreye ve şartlara aykırı olarak araç kullanmak. Cezası 356 TL’dir.

Konvansiyonel ülkeler adı verilen 84 ülkeden birinden yabancı sürücü belgesi alındıysa, bunlar istenildiği zaman Türk ehliyetlerine dönüştürülebilmektedir.

Yararlanılan kaynak: Resmi Gazete

twitter retweet kaufen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Salih Ovacıklı dedi ki:

    Ehliyetimi 2044 e verdim

  2. Salih Ovacıklı dedi ki:

    Kıbrıs’tan ehliyet alsam tekrar burdan çevirebiliyor muyum

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu