Trafik Sitesi

Araç Üzerinde Yapılan Teknik Değişikliğin Cezası

Araç Üzerinde Yapılan Teknik Değişikliğin Cezası

Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği yetkililere bildirmemenin cezası nedir ? Araçta yapılan hangi değişiklikleri tescil kuruluşuna bildirmek gerekir ? Bildirmeyenler trafikten men edilir mi ?

Araç Üzerinde Yapılan Teknik Değişikliğin Cezası Nedir ?

Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içerisinde tescili yapan trafik kuruluşlarına bildirmemenin cezası, 2918 saylı K.T.K.’nın 32. maddesi gereği 108 TL para cezası ve 10 ceza puanıdır.

Yapılan değişiklikler tescil belgesine işletilene kadar araç trafikten men edilir.

 

 

Araçta yapılan hangi değişiklikleri tescil kuruluşuna bildirmek gerekir ?

Aracın fabrika çıkışından sonra veya hizmet süresince üzerinde yapılan/yapılacak olan, aracın niteliğini değiştirmeye yönelik üst yapı ve benzeri işlemlere tadilat denir. Ve bu tadilat işlemlerinin ruhsata işlenmesi gerekir.

Aracın koltuklarının sökülmesi, renk değişikliği yapılması, lpg takılması, araçların üzerine farklı renkte koruyucu tertibat çekilmesi gibi durumlar teknik değişikliğe örnek gösterilebilir.

 

 

Araçta Yapılan Teknik Değişiklikler Araç Tescil Belgesine Nasıl İşletilir?

  • Yapılacak tadilatın yetkili mühendisler tarafından projelendirilmiş ve tarafından onaylanmış olması gereklidir.
  • Aracın tadilatının, bu onaylı projeye uygun yapılması şarttır.
  • LPG tadilatlarında ek olarak, “Makine Mühendisleri Odası”ndan veya Otomotiv Ana Bilim Dalı olan üniversitelerden alınmış montaj tespit raporu ve gaz sızdırmazlık raporu ile birlikte araç muayenesi için gerekli diğer belgeleri (ruhsat(TrafikTescil Belgesi ve/veya Motorlu Araç Trafik Belgesi), vergi borcu sorgusu, zorunlu trafik sigortası) hazır ederek “TÜVTÜRK Muayene İstasyonları”na gelmelidir.
  • Tadilat sonrası muayene ile birlikte periyodik araç muayenesi de yapılmış olur bu nedenle, gerçekleştirilen muayene neticesinde sadece proje ile aracın uygunluğu kontrol edilmez, aracın tam bir muayenesi yapılır. Ağır ve Emniyetsiz derecesindeki kusurları olmayan veya bu kusurlarını giderilen araçların muayenesi onaylanarak tamamlanır.
  • LPG/CNG’li araçların Muayeneye gelirken LPG/CNG Tankının üzerinde yer alan bilgi etiketindeki bilgilerinin okunur şekilde gelmesi gerekmektedir.
  • LPG/CNG Tadilatı sonrası muayenelerde “Montaj Tespit Raporu” ve “Gaz Sızdırmazlık Raporu” zorunlu evraktır.

Kaynak : TüvTürk

twitter volgers kopen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 104 YORUM
  1. Burak yücel dedi ki:

    Araçımin eksoz uçu oldugu icin abart eksoz cezasi yazdilar ve parka cektiler hak talep etme sansim var mi ?

    1. cem dedi ki:

      Çevreyi rahatsız edecek derecede gürültü çıkaran araçları kullanmanın cezası 235 TL ve 20 ceza puanıdır. Araçlara ilk seferinde en fazla 7 güne kadar izin verilir. İkinci seferinde otoparka alınır. Ancak bazı şehirlerde, izin verme olayı valilik kararıyla kaldırıldı. İlk seferinde otoparka alınıyor. Yazılan her trafik cezasına itiraz hakkınız vardır. Fakat yapılan işlem kanunlara uygun olduğundan, iptal olma ihtimali oldukça düşüktür.

      1. Amaç dedi ki:

        Aracımın ruhsatında renk olarak KAHVERENGI (bej) yazıyor. Şuanki rengi krem bej gibi bir şey. Kahverenginin başka bir tonuna boyatsam ( mesela bordo, nescafe, viole bordo vb.) Ruhsatta bir degisiklik yapmama gerek var mı?

        1. Serdar Kaya dedi ki:

          Evet yapacağınız değişikliği ruhsata işletmelisiniz

        2. Kaan dedi ki:

          Araç alıcaz muyanesi yeni 2 ay olmuş geçmiş lpg tankı süresinin bitmesine 2 ay kalmış muayene girmesi zorunlumu girmezse cezası ne kadar bedavadan muyane parası vermek istemiyorum.

      2. Ali dedi ki:

        Tavan arka değişimi suçmu

    2. Mehmet dedi ki:

      Cem bey benim aracım 17+1 koltuk sayısı var ama ben 14+1 yaptım ruhsatta geçirmedim

  2. Yaşa dedi ki:

    Ben motorun rengini degistirdim ruhsata isletmedim polis durdurursa ne olur

    1. cem dedi ki:

      32. maddeye istinaden 108 TL ceza yazılır ve size 1 haftaya kadar izin verilir. İzin süresi sonunda eğer renk değişikliğini ruhsata işletmezseniz, aracınız trafikten men edilir.

      1. Barış dedi ki:

        Ben motorun jantını ve egsozu boyadım sıkıntı olur mu ona göre değiştirim

        1. Seyfi gökdoğan dedi ki:

          Aracı sarıdan beyaza boyattım vizeden gecti ruhsata beyaz renk işlendi fakat trafikte men olarak gözüküyo aracı istediler cezayı kaldırmak için.cezayı kaldırmak için ruhsat yeterli olurmu

        2. Firat dedi ki:

          Slm Cem bey benim Fiat Doblo ruhsatta 2 koltuk fakat ben 5 yaparsa trafik de ne kadar caza öderim tşk ederim

      2. Osman dedi ki:

        Slm Cem bey 2007 reno kango aracıma cam taktırdım muaneden geçermi arkada koltuk yok

    2. Tayfun dedi ki:

      Cem bey araç üstü port bagaj ruhsata işleniyormu?cezası varmı ?

    3. Halil dedi ki:

      Cem bey benim arac 14+1 8.e dücürcem ne tür bi cezası var

  3. Nezih dedi ki:

    Aracimin sadece tavanini kaplaticam siyaha bi sikinti olurmu muayneden yeni ciktim daha kaplatmadim

    1. cem dedi ki:

      aracınızın rengi nedir, yapacağınız değişiklik aracın %30’luk bölümüne denk geliyormu

      1. Metin Bakioğlu dedi ki:

        İyi günler
        Renk değişikliğinin ruhsata işlenmesi zorunluluğu konusunda belli bir oran varmıdır varsa bu oran %30 mudur?ilgili kanun maddesinin detayına nasıl ulaşabilirim?
        Şimdiden vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim

  4. Ayşe dedi ki:

    Aracın yarısı orjinal renk kalacak yarısı farklı renk kaplama olacak cezası nedir ?

    1. cem dedi ki:

      Ayşe hanım Karayolları Trafik Kanununun 32. maddesine göre 108 TL ceza yazılacak ve 10 Ceza Puanı uygulanacaktır. Akabinde bu değişikliği bildirmeniz için 30 gün süre verilecektir. Size verilen izin süresi sonuna kadar bu değişikliği ruhsata işletmemeniz durumunda aracınızın trafikten men edilecektir.

  5. Hasan dedi ki:

    Bu ara fazlasıyla gördüğümüz eksoz cezalarının sebebini biliyor musunuz orijinal olan çift egzoslarin hepsi ceza alıyor mu ses çıkarmaması ya da birinin sadece görsel olması ceza alinmasina engel mi bilgilendirirseniz sevinirim.

  6. GÜRSEL SAKİNCİ dedi ki:

    kamuya ait acil yardım ambulansinin hasta nakile çevrildiğinde bir ay öncesinde yapılan muayenenin yeniden ücret ödeyip muyane tekrarı istemesi yasalmidir

  7. Abdulhamit dedi ki:

    Sa araçta koltuk sayısı eksiltilirse cezası ne olur.tatile gitmek için koltuk sayısını eksiltip yerine yatak koyduk cezası hangi maddeye giriyor cezası ne kadar

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Merhabalar Abdulhamit bey 2918 saylı K.T.K.’nın 32. maddesine girer, cezası da 108 TL para cezası ve 10 ceza puanıdır.

      1. Ayhan dedi ki:

        Aracımın rengini değiştirdim . Faturasını kesdirdim . Tüvtürk te genel muayne tekrarı yaptırmam gerekiyormuş egzoz muaynesi dahil . Böyle bir saçmalık yok dünyanın masrafı haybeden yere para kopartıyorlar .

  8. Tolga dedi ki:

    Manisa merkezde cok yogun bir şekilde trafik uygulaması var carsi merkezde köşelerde saklanilarak ve uygunsuz şekilde trafik kontrol uyarı tabelasını kullanmadan halka kafalarina göre ceza uygulanıyor özellikle bu abarti egsoz konusu racing yamaha R6 600cc motorlarda bu eksoz konusu normal bence ama hem ceza hemde men ediliyor milyar veriyorsun motoru alıyorsun snra ceza yiyorsun ve men oluyor motorun biz bu konuda cok sıkıntılıyız tabikide kimseyi rahatsiz etme halkımız yok herkez kanuna uyacak ama madem yasak ise türkiyee girisi yasaklansin yasak olan bir malin satışı olmaz 1nci kural maddeleri okuyorum ama eksoz ile ilgili bir madde yok 32ci maddeden yazip gönderiyorlar sorun sudur haksiz cezalar yazılıyor burda manisa merkezde resmen yasal tefecilik olusumu var manisada bu konuyla ilgili net bir bilgi ediline bilelim.

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Geeçmiş olsun Tolga bey, bu konu hakkında itirazda bulunabilirsiniz elbette, yanlış olduğunuz uygulama konusunda BİMER’e şikayet veya bilgi edinme hakkınızı kullanabilirsiniz.

  9. Hakan Can dedi ki:

    8+1 HUSUSİ OTOMOBİL ruhsatlı mitsubishi L30koltukları panelvanım var , arkadaki koltukları söküp açılır tek kişilik yatak ve mini buzdolabı yanında kamp malzemeleri koyacağım muayene de koltukları tekrar takarım ancak tatilde yolda giderken koltukları söktüğüm için ceza yer miyim ? ceza yazılsa da trafikten men etme gibi bir durumla karşılaşır mıyım ? Telekkürler.

    1. cem dedi ki:

      2918 sayılı K.T.K.’nın 32. maddesine göre ceza uygulanır. Size 7 güne kadar izin verilir. Bu süre sonunda koltukları takmaz ya da ruhsata koltuksuz olarak işletmezseniz, aracınız otoparka çekilir.

  10. Zafer kanber dedi ki:

    Selamun aleyküm Fiat tipo aracım var 32. Maddeden ceza yazdılar dün çevirmede. Aracımda yan maşpiyel ön tampon eki her arabada olduğu gibi hiçbiride abartılı değil bbs jant var rengi kırmızı. Siyah gri gibi farklı renkleri var bendeki ortası kırmızı araçta abart eksoz basıklık gibi bi durum yok buna rağmen ceza yazdılar ama mantığım almıyo çelik jantı herkes takar bunu ruhsata işletmekmi gerekir yada tampon eklerini ruhsatamı ileteceğiz bana çok saçma geldi ne yapabiliriz bu konuda.

    1. cem dedi ki:

      As Zafer Bey. Söylediklerinizin hepsi maalesef yasak. Fakat bu tür durumlar ruhsata işletilmez. Her ilde uygulamalar farklılık gösteriyor. Kimi iller bu gibi durumlara 32. maddeden işlem yaparken, kimi iller 30/1-b maddesinden işlem yapıyor. Ceza maddesi farklılık gösterse de, dediğim gibi söylediğiniz özellikler trafik kanununca yasaklanmıştır. Bahsettiğiniz durumları normale çevirdikten sonra size en yakın trafik birimine gidip, aracınız üzerindeki men durumunu kaldırmanız gerekiyor.

    2. Yasin dedi ki:

      Hocam 8+1 minibüs koltuklarini seklini degistirip cama dayayip ortaya masa attirfigimizda ne gerekir

  11. orhan dedi ki:

    bende mütsibişhi l300 var araçÖnceden sekiz artı birmiş Tadilat projesi çizilip 5 + 1’e çevrilmiş Geçen polis çevirdi fazladan koltuk var diye ceza yazdı aracın muaynesi de iptal olmuş mudur

    1. cem dedi ki:

      Aracın muayanesi iptal olmaz. Fakat tekrar muayeneye girerseniz, size sıkıntı çıkarabilir.

    2. Mustafa dedi ki:

      5+1 transporter 2 koltuk ilave ettim. Yakanırsa ceza ödeyip koltukları söksem yinede men edilirmi

  12. İsmail Güleçyüz dedi ki:

    İyi günler ben 32. Maddeden ceza yedim aracım opel corsa (kamyonet) koltuk sökülcek dediler söktüm şimdide meni kaldırmak için mühendisler odasına git diyolar orası muayne diyo muayne ben ne yapım diyo nasıl bi yol izlemem lazım

    1. cem dedi ki:

      Muhtemelen aracınız ruhsatta koltuksuzdu ve siz koltuk taktığınız için ceza uygulandı. Koltukları söktiyseniz bir şey yapmanıza gerek yok. Fakat koltuklu bir şekilde kullanacaksanız, mühendisler odasına gidip proje çizdirmeniz gerekiyor. Daha sonra tekrar muayeneye sokmanız gerekiyor.

  13. Yalçın dedi ki:

    Sayin cem bey araç ruhsatim 9 kişilik fakat aracında 7 koltuk var muayeneye giderken 2 koltuk ilave ediyorum ama bu bana hem zaman hemde vakit kaybı oluyor plan proje çizdirmeden koltuk sayımı 7 yapa bilirmiyim acaba bir bilginiz varmı

    1. cem dedi ki:

      Maalesef yapamazsınız. Mutlaka proje çizilmesi ve tekrar muayeneye girmesi gerekiyor. Zaten tek sorun muayene değil. Bu şekilde trafikte yakalanırsanız, KTK 32. maddeye göre işlem yapılır.

  14. murat karalök dedi ki:

    slm cem bey benim aracim Fort custom 8+1 koltuklu ruhsata otomobil husisi diye geçiyor koltuklari sökūp yūk attarsam cezasi ne olur. teşekūrler

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Murat Bey. Eğer söylediğiniz gibi yaparsanız, EK-2/1 maddesine istinaden 1002 TL ceza yazılır ve aracınız 15 gün süre ile trafikten men edilir. İyi akşamlar.

      1. Bilal dedi ki:

        Selamın aleykum cem bey araç ustu sepet bagaj aldım bunun herhangi bir cezası varmidir

  15. Osman dedi ki:

    Iyi gunler cem bey ben aracimin amoserlerinde degisiklik yapmak istiyorum yani orjinal halinden daha yakın olacak aracim yere ben bunu ruhsata isletebilirmiyim ve bunun maliyeti ne olur bana yani ruhsata isletmenin

    1. cem dedi ki:

      Merhaab Osman bey. Dediğiniz gibi bir işlem mümkün değildir. Bu gibi durumlar ruhsata işlenmez. Eğer yaptırırsanız, 30/1-b maddesi gereği işlem yapılır ve yine söktürmek zorunda kalırsınız.

  16. ersin dedi ki:

    selamünaleyküm hususi otomobilim var arka koltuklarda ve bagajda manav kasaları koyarak taşıma yapmanin cezası var mı

    1. cem dedi ki:

      As Ersin bey. Bu gibi durumların cezası, Ek-2/1 maddesi gereği 1002 TL’dir.

  17. kemal dedi ki:

    mrb cem bey 2013 model doblo panelvan almak istiyorum fakat araca cam ve koltuk işlemi uygulanmış ruhsata işlenmemişş trafik ve muayenede ne gibi sıkıntılar olur muayenede sadece koltuğu söksek cama işlem uygulamasak sıkıntı olur mu trafik te de koltuklu bir şekilde polise yakalansak ne gibi ceza olur

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Kemal bey. Anladığım kadarıyla araçta birtakım değişiklikler yapılmış fakat ruhsata işletilmemiş. Bunun için öncelikle mühendisler odasından proje çizdirmeniz, daha sonra da muayeneye girmeniz gerekiyor. Bunları yapmadan yakalanırsanız, 32/1 maddesi gereği para cezası uygulanır ve size 1 haftaya kadar izin verilir. İzin süresi sonunda gerekli düzeltmeler yapılmazsa, bir sonraki kontrolde araç trafikten men edilir.

  18. Yusuf dedi ki:

    Selamın aleyküm aracın üstüne siyah folya kaplattım muayeneden gecirdir 1 ay icinde noterden ruhsat a islet dedi bana ben ruhsata isletmesem caze sistemden otomatik mi kesiliyor yoksa cevirmede mi keserler

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, ceza otomatik kesilmez. Uygulamaya girerseniz işlem yapılır.

  19. Samed ergen dedi ki:

    Merhaba
    2016 ford transit torneo 1.5 dizel kapali kasa kamyonet geciyor biz bunun arkasini sanayide actirdik orjinal cikma koltuk taktirdik camlar hala kapali ve proje felan cizdirmedik polis cevirse ne olur veya bu islemler komlpe actirip hususi otomobil ruhsati yapmam kaca mal olur

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. İlk seferinde 32. maddeye istinaden 108 tl ceza yazılır ve 1 haftaya kadar izin verilir. Bu süre sonunda eksiklikleri gidermediyseniz, aracınız trafikten men edilir.

  20. METİN KAPLAN dedi ki:

    MERHABA CEM BEY BİZ ARACIMIZDA TADİLAT YAPTIK ARAÇ DORSE AÇIK TAN TENTELİYE ÇEVİRDİK.MUAAYENEDEN DE GEÇTİ.GEÇTİKTEN SONRA RUHSATA İŞLETMEYİ UNUTTUK.TEKRAR MUAYENE ZAMANI GELDİ VE BİR HAFTA GEÇTİ.ŞİMDİ TEKRAR MUAYENEYE GİRDİK ARAÇ MUAYENEDEN GEÇMEDİ NE YAPMAMIZ GEREKİYOR.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Metin Bey. Muayeneden geçtiğine göre, mühendisler odasından proje çizdirdiniz. En yakın notere gidip, konuyla ilgili yapacaklarınızı öğrenebilirsiniz. Biliyorsunuz, artık tescil ve ehliyet işlemlerinin büyük bir kısmı noterlere geçti.

      1. Murat hamarat dedi ki:

        Merhaba Cem bey bende açık kasa aracıma tente yaptırdım muayene den geçti ruhsata isletemedik notere gittiğimde projenin süresi geçmiş trafikten makbuz kestirmeniz lazım dediler cezası ne kadar dir

  21. Spyro dedi ki:

    Merhaba benim Audi S8 4.2 Bir aracım var bunun için Almanya’dan komple set özel performans egzozu (Fox Exhaust) getirtmeyi düşünüyorum AB ve Almanya Trafik Standartlarına uygunluk sertifikası (onay belgesi) var, orda ki Polisler bu onay belgeyi gördüklerinde Hiçbir sorun çıkarmıyorlar. TR’de polisler için Bu onay belgesinin hiçbir anlam ifade etmeyeceğini biliyorum lakin ruhsata işletebilme şansım var mı?
    Saygılar

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Eğer bahsettiğiniz egzoz çevreyi rahatsız edecek derecede ses çıkarıyorsa, orijinal bile olsa cezası vardır. Bu tip parçalar kesinlikle ruhsata işletilmez. İyi günler.

      1. Yunus dedi ki:

        Selamlar,Aracımda coilover süspansiyon sistemi mevcut,Bu sistem ile İstanbul’da muayeneden 2 kere geçmişliğim mevcut ancak Bursa’da polis çevirmesinde 32/1 Tejnik değişiklik adı altında cezai işlen uygulandı,Muayene istasyonunda altı üstü incelenip Eksik gedik olmadığı beyanında bulunan Tüvtürk mü daha iyi biliyor yoksa Devletimizin polisi mi? Benim kafam karıştı bu duruma.?

        1. Eren dedi ki:

          Merhaba
          Araca brandalı tente ile acik jasadan kapali kasaya cevirdim proje cizdirdim TSE de onaylattim. Muayeneye girdim rotilden tekrara düştü 28 gun sonra tekrarina girdim geçti yanliz tse onaylattigim tadilat projesi 30 günü geçti noter once jendine ceza yazdirman lazım sonra ruhsat cikacak diyor

      2. Volkan dedi ki:

        Merhabalar çalıştığım kamyon ruhsatta ilaveli olarak geçiyor fakat biz ilaveleri hiç kullanmıyoruz aracı ilavesiz olarak muayene yaptirabilmrk için ne yapmamız gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim

  22. Murat gence dedi ki:

    Mrb araca van kasa pejo panter webosta kuru isitici taktırdım tüv kontrolde geçermi

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Murat Bey. Bu konuyu TüvTürk yetkililerine sormanız gerekiyor. İyi günler.

    2. Nadir Armaca dedi ki:

      Merhabalar. ruhsatta 9+1 hususi minibus olan caravelle aracim var. biliyorsunuz bu araclarin koltuklari tek hareketle sokulup takilabiliyor. Yazin tatile giderken kisisel esyalarimiza yer acmak icin koltuklari gecici olarak cikartip kullanmanin ne sakincasi var anlamiyorum. kanun teknik degisiklikten bahsediyor. benim koltugu araci yapan muhendisin izin verdigi sekilde cikartarak yolculuk yapmamain neden bir sakincasi var anlamiyorum. ben aracta teknik olarak bir degisiklik yapmiyorum. ki degisiklik kalici da degil hususi amacli ihyiyacima yonelik bir duzenleme bu. kalici bir degisiklik degil. eger koltulari cikartmak yasak beden bu sekilde satisina izin veriliyor ozman bu araclarin. Zaten memlekette hazirlanan kanun ve yonetmelikler adam gibi yapilmayinca herkes kendince yorumlayarak kafasina gore islem yapiyor. Hadi cezayi anladim arac neden baglaniyor. Neyse allah once islah etsin sonra akil fikir ilim masibetsin bu kanun ve yonetmelikleri hazirlayan ve uygulayanlara…

      1. Alperen dedi ki:

        Öncelikle selamünaleyküm bı araç alacağım ama aracın tavanını cam tavan yapmışlar muyaneden gecermi bir bilginiz varmı ruhsata işli degil

  23. Onur Umut dedi ki:

    Merhaba Duster aracımın üstünde çoğu Almanyadan gelen gurbetçiler olsun vs. herkes gibi port bagaj/ tavan sepeti mevcut. Önündede rüzgarı yukarı yönlendiren plastik parçası var.Bu tavan sepet veya port bagajın cezası varmı?. Bazı arkadaşlarımız var diyor bazıları yok diyor. Resmi gazetede bir maddede cezası yok tarzında birşey gördüm ama bilemedim.Madde 19-8 di.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Araç ruhsatında işli değilse, 30/1-b maddesine göre ceza işlem uygulanır Onur Bey.

  24. Yusuf eriş dedi ki:

    Merhaba…8+1 hundai starex im var otomobil ruhsatlı…koltukları yatırıp yük atarsam cezası var mı…iş arabası olarak kullanıyorum şirketim yok..bu araç ile nasıl yük taşırım

  25. ZAHİT dedi ki:

    MERHABA CEM BEY BENDE TOYOTA HİLUX VARDA ARKASINA CAMLI KABİN YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM.BUNU RUHSATA İŞLETMEM GEREKİYORMU İŞLETMESSEM NE GİBİ CEZA YERİM.İŞLETMEK İÇİN NE KADAR PARA İSTERLER ZORUNLUYSA.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Merhabalar Zahit bey arıcınız’a yapacağınız tüm değişiklikleri ruhsata işletmeniz gerekmektedir, bunu yapmazsanız cezai işlem muhakkak uygulanacaktır.

  26. Ferdi dedi ki:

    Selamin aleyküm bende doblo Virgo var arkaya bi koltuk ekleşem ceza keserlermi

  27. Samet dedi ki:

    Merhabalar,
    2006 model palio van aracımı bugün trafik polisleri arkada koltuk ve arkaya cam açıldığı için EK2/1 maddesinden bağladılar aracım 15gün trafikten men ve 1002 TL ceza kestiler. Buna istinaden biraz araştırdım aracım ruhsatta yük nakli/hususi kullanım olarak geçiyor ve cezası 32.madde olması gerekiyor.Bununla ilgili ilçe emniyet müd. durumu anlatmaya çalıştım ceza tutanağını düzenlemelerini talep ettim ama ceza yoruma açık ve herhangi bir onarma yapmadılar.
    Ben aracımı iş için kullanıyorum evet ama herhangi bir yük taşımıyorum ve o anda da yük yoktu arabada.Resmen mahvettiler beni 15 gün arabasız kalıyorum bütün ticari işlerim aksayacak Lütfen konu ile alakalı ivedilikle dönerseniz sevinirim. iyi günler

  28. Cüneyt dedi ki:

    Bende Ford transit connet var kapalı kasa yanlız onunla ailemle bir yerlere gidiyorum ruhsata 1+1 geçiyor yakalnirsam cezam ne olur

  29. Tayyip dedi ki:

    İyi günler cem bey. Ben aracının yerden yüksekliğini alçalttım , her hangi bir cezası varmı. Veya ruhsata işletmek mümkün mü ??

  30. Şükrü dedi ki:

    Merhaba panelvan bir aracım var koltuk eklenmis cam açılmış fakat ruhata işlenmemiş ne yapmam gerkiyor

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Gerekli değişiklikleri ruhsata işletmeniz gerekmektedir.

  31. Şükrü Türkeri dedi ki:

    Merhaba panelvan bir araçim var cam açılmış koltuk eklenmiş ama ruhsata işlenmemiş
    Camlı şekilde koltuğu söksem muayene den geçerli işletmek için ne yapmaliyim

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Merhabalar Şükrü bey araç değişiklikleri ile ilgili değişiklikleri ruhsata işletmeniz lazım, eski haline getirirseniz muayeneden geçer sonradan yapılan değişiklikler malesef geçmez

  32. Kemal dedi ki:

    Merhaba Ben Engelliyim Aracıma Engelli Teribatı Yaptırdım Ve Ruhsata İşletmedim Cezası Nedir ? Trafikten Men İse Tertibatı Söksem Tekrar Araç Trafiğe Dönebilirmi ?

  33. Kemal Abay dedi ki:

    İyi Günler Ben Engelliyim Ehliyetimde Yok Annemin Aracına Tertibat Yaptırıp Evimin Çevresinde Kullanmak İstiyorum Trafiğe Çıkmayacağım Ama Trafikte Annem Aracı Kullanırken Çevirmede Polis Tertibatı Görse Ceza Kesermi ? Trafikten Men Yazıyor Araç İçin Tertibatı Söksek Araç Tekrar Trafiğe Çıkabilirmi ? Teşekkürler

  34. ibrahim dedi ki:

    Hocam merhaba %98 engelliyim engelimden dolayı araca tekerlekli sandaliye ile bine bilmek için 2.el 12+1 minibüs aldı araçta en arkada dörtlü bir önünde üçlü kapı orta kapı girişinde üçlü önde ikili ve şöför koltuğu var,ben orta kapınıngirişindeki üçlü koltuğucsöktüm orta kapıdan tekerlekli sandaliye ile binmek için araç 9+1 oldu araç bu şekilde projelendirilip otomobil ruhsatı alına bilinirmi 2004 model araç eşim kullanacak engelimden ötürü motor taşıt vergisinden düştü

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Yaptığınız tüm değişiklikleri bildirip ruhsata işletmeniz gerekmektedir.

  35. mümtaz kaleli dedi ki:

    Cem Bey merhaba.2006 model yüksek tavan transporter kamyonet panelvan 2+1 olarak geçiyor.Bu aracın arkaya koltuk ilavesi ve arka yanlara cam açtırabilirmiyim? teşekkürler

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Değişiklik yapmanız durumunda muhakkak bunu bildirmeniz gerekiyor

  36. hakan dedi ki:

    merhabalar 1982 model murat 131 aracımda yaklaşık 20 yıldır takılı olan jantlara çamurluktan dışarı duruyor diye ceza yazdılar 32/1 madde araçta lpg işli kotuklar ve camlar standart emniyet bu madde uygunsuz demesine rağmen arac trafikten men edildi aracı ekipler amirliğine götürdüğümde de men i kaldırmak için lastikler dışta dendi bunun trafik kanununda yeri nedir sordum ilgili kanun söylenmedi

  37. Enes dedi ki:

    Ben aracımın ön tampon 1.50 m lik yerini siyaha arka bagaj kısmının küçük bir yerini yine siyaha kaplatmak istiyorum ruhsat gerekiyormu

  38. ismet kahraman dedi ki:

    hocam dun cevirmeye girdim aracımı men etmek istediler vede 32, maddeden ceza yazacaklarmıs herneyse kurtulduk fakat tampon ekinin ruzgarlıgın vede egzoz ucunun sökülmesini ıstedi birdahakı sefere baglarım dedı ben bunları sökmek istemıyorum nasıl bu işi kurtarabilirim

  39. Recep özçınar dedi ki:

    Hocam geçen gün çevirmeye girdim araçta yapılan değişikliklerden trafikten 1 hafta kullanma süresi vr verdiler yalnız neden olduğunu söylemedilet ne yapmalıyım o değişikleri yaptırırsam 20 milyar tutuyor

  40. Veysel dedi ki:

    2 koltuklu aracıma 3 koltuk daha ilave ettirmek istiyorum ruhsatta 2 koltuk geçiyor .3 koltuk yeri müsayit takmam için nereye müracat etmem lazım ve işletmem bana para mal olurmu?

  41. Egemen dedi ki:

    Merhaba. Motosikletime yan araba (tekerlekli yolcu yan kabini) yapmayı düşünüyorum. Ruhsata işletmem şart sanırım, ruhsata işletmeden önce kime ve nereye onaylatmalıyım? Örneği varmı. Ben makine mühendisiyim projeyi kendim çizeceğim.

  42. Nuri dedi ki:

    Sa aracıma çeki demiri taktıracağım ruhsata işletmeden çevirmede remorg ile yakalandığında ne gibi senaryo çıkar

  43. Ersoy dedi ki:

    İyi günler vito aracım 6+1 koltuk ama ruhsatta 8+1 yazdığı için vize den geçemedi. Aldığımda 6+1 di yani değişiklik yapmamıştım aracın üzerine 2 koltuk daha ekleyecek yer yok. Nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkürler

  44. Emrah Kızıltaş dedi ki:

    Benim araba Doblo 2008 model sonradan açma kasa aldım bir artı bir ruhsatta yazıyordu koltukları işletmek için makine mühendisi de olması gerekiyor makine mühendisi araç projesi çizmeden noterde ruhsata koltuk sayısında 4 artı bir yapılsa trafikle ilgili bir sıkıntı olur mu ruhsatta 4 artı 1 noter yazsa proje çizmeden olur mu trafikle ilgili bir sıkıntı olur mu

  45. Burçin dedi ki:

    Merhabalar, aracım ruhsatta 6+1 Caravelle olarak gözüküyor. Ön taraf 3 arka taraf (2+2) 4 kişilik. Arka tarafı 3+1 şeklinde yapmak istiyorum. Bunun için proje çizdirmeme gerek var mı?

  46. Muharrem Can dedi ki:

    Arabamı bağladılar Tampon değişikliğinden dolayı teknik değişim yazıldı kazalarda tamponu değişen parça olarak kabul edilmezken ceza yazarken nasıl teknik değişim olarak yazabiliyorlar cezayı geçtik arabayı nasıl bağlayabiliyorlar

    1. Süleyman Ünal dedi ki:

      Aracım camlı van fakat arka yan camlar sabit. Arka yan camları kestrip, açılır kelebek cam yaparsam ruhsata işletmek zorunda mıyım?

  47. Şeref dedi ki:

    merhaba cem bey aracımda spor yay mevcuttu muyeneden geçmediği için Tuvturk değiştirtti bende orjinal yaylarını takdırdım. sonrasında trafikte durduruldum ve ceza yedim memur baktı şöyle bi araç basık yaylar orjinal değil dedi fakat üstünde mercedes bayisinde takılan orjinal yaylar mevcut . lastik ebatları önler 225 40 18 arkalar 2450 40 18. Memur ön çamurluğa iki parmak girmesi gerek dedi. fakat bende denedim girmiyor. uyarı olarak 1 hafta süreli men cezası verdi ve ceza kesti ne yapmam gerek izlemem gereken yol nedir yardımcı olursanız sevinirim.

  48. Mehmet dedi ki:

    Selamlar Cem bey, aracım yeni aldım benden iki önceki sahibi araca lift yaptırmış ancak sistemde görünür mantığı ile ruhsata işlettirilmemiş, sonrasında başkasına satmış ve ben son sahibi oldum şu anda, araç liftli olarak her yıl muayenesi yaptırılmış lifti ruhsata işlettirmek istiyorum ama plan projeyi bulamıyor yaptıran önceki sahipleri acaba muayene istasyonundan plan proje fotokopileri alınabilir mi noterde ruhsata işlettirmek için, size zahmet bilgi verirseniz sevinirim.

  49. Hamdi dedi ki:

    Merhabalar. Kırmızı ışıkta polis memuru geldi ve aracı boşa alıp gaza basmamizi söyledi dediği gibi yaptık ve araçta açık hava filtresi olup olmadığını sordu var dedik sağa çekin arabayı dedi yine boşa alıp gaza basmamizi söyledi 3000 devire kadar bastım normal ses çıkıyordu daha da basmamizi söyleyince 5000 devire kadar bastım ve 32-3 maddesinden ceza yazdı tabi ben gaza basarken kamera kaydı falan aldı tutanak yazılırken çekici çağırmış hastamız olduğu için tutanağı falan inceleme vaktimiz olmadı araç çekilmesin diye dil dökmeye başladık bu sefer çekici geldiği için araç çekilmedi fakat bizden yine de çekici ücreti tahsis edildi. Biz açık hava filtresinden ceza geldiğimizi düşünüyorduk daha sonra tutanağı detaylı inceledik abartı egzozdan ceza yazılmış. Aracımda hiç bi zaman abartı egzoz olmadı. Açık hava filtresi ise ben aldiğimda vardı ve aracın benden önceki sahibi açık hava filtresi ile aracı muayeneden geçirmiş. 32-3 maddesinde araç üzerinde yapılan teknık değişiklik sebebiyle çevreye verilen rahatsızlıktan bahsediliyor. Benim sorum açık hava filtresi teknik değişiklik mıdır? Açık hava filtresi ile çevreyi rahatsız etmek yasak peki bulundurması dahi yasak mıdır? Çünkü 3500 devire kadar çevreyi rahatsız edecek bi ses çıkmıyor. Ve polis memuru kamera kaydı alırken egzozun kaydını almadı abartı egzoz bulundurdugum gerekçesi ile yediğim ve aracimin trafikten men edilmesine sebep olan bu olayda hak idda edebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.

    1. GÖKHAN EZER dedi ki:

      Merhaba. Doblo arabam var koltukların yerlerini değiştirebilirmiyim yani vip tarzına döndürebilirmiyim? . Bunun için herhangi bir işlem yapmam gerekirmi? . Teşekkürler.

  50. mirac demir dedi ki:

    aaracım basıklıkdan trafikden men edildi teknik
    degişikligi bildirmeme diye ceza kesilip trafikden men
    edildi nasıl çözerim

  51. Zeynep Kübra KORKMAZ dedi ki:

    trafik cezası yazdılar bana

  52. Ozden dedi ki:

    Merhaba, lada niva aracımın ön yuvarlak farları yerine, kare
    arka sağ ve sol dikmelerede ilave stop takmak istiyorum, bunun bir cezası olur mu? muayeneden geçer mi?

  53. Muhammet dedi ki:

    Aracıma coilover var ruhsata işlete biliyormuyuz oluyorsa nasıl yapılıyor

  54. Swovadh dedi ki:

    Ben arbama body kit yani çamurluk ve tamponda değişiklik yapmak istiyorum bu yasakmı

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu