Trafik Sitesi

Drift Yapmanın Cezası Ne Kadar?

Drift Yapmanın Cezası Ne Kadar?

Drift Yapmanın Cezası Ne Kadar?

Son yılların yükselen gereksiz alışkanlığı drift ve araçla yapılan benzeri tehlikeli hareketler için yeni düzenleme ile daha sert cezalar getirildi. Toplumun huzurunu bozduğu kadar, yapan ve o anda etrafta olanlar için büyük tehlikeler barındıran bu hareketlerin, eğitim, ahlak ve kültür seviyemizle doğrudan ilişkili, tüm toplumu ilgilendiren büyük bir problem olduğu da göz ardı edilmemelidir.

26.10.2018 tarihinde, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun kapsamında 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67 sayılı maddesinde de güncelleme ve değişiklikler yapıldı. Yeni madde, 4 fıkra olarak güncellendi.

İşte, drift yapan, spin atan ve benzeri hareketleri yapanlara verilecek olan yeni cezalar:

  • 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-a maddesine göre, park yapmış taşıtlar arasından çıkarken, duraklarken veya park yaparken taşıt yolunun sağına veya soluna yanaşırken, sağa veya sola dönerken, karayolunu kullananlar için tehlike doğurabilecek ve bunların hareketlerini zorlaştıracak şekilde davranan sürücülere, 235 TL idari para cezası verilir.

Bu ceza, 15 gün içinde, % 25 indirimle 176,25 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca, söz konusu maddeyi ihlal eden sürücülerin ehliyetlerine 20 ceza puanı işlenir.

  • 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-b maddesi uyarınca, yönetmelikte belirtilen şartlar dışında geriye dönmek veya geriye gitmek, izin verilen hallerde bu manevraları yaparken karayolunu kullananlar için tehlike veya engel yaratmak fiillerini işleyen sürücülere, 235 TL idari para cezası verilir.

Bu ceza, 15 gün içerisinde, % 25 indirimle 176,25 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca, sürücülerin ehliyetlerine de 20 ceza puanı işlenir.

  • 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-c maddesine göre, dönüşlerde veya şerit değiştirmelerde niyetini dönüş işaret ışıkları veya kol işareti ile açıkça ve yeterli şekilde belirtmemek, işaretlere manevra süresince devam etmemek ve biter bitmez sona erdirmemek ihlalini gerçekleştiren sürücülere, 235 TL idari para cezası verilir.

Söz konusu ceza, % 25 indirimle, 15 gün içerisinde 176,25 TL olarak ödenebilir. 

Ayrıca, sürücülerin ehliyetlerine de 20 ceza puanı işlenir.

Drift Yapanlara Verilen Ceza

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-d sayılı maddesi uyarınca, herhangi bir zorunluluk olmaksızın, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünü değiştiren veya kendi etrafında döndüren sürücülere, 5.010 TL idari para cezası verilir.

Bu ceza, 15 gün içerisinde % 25 indirimle 3.757,5 TL olarak ödenebilir.

Sürücünün ehliyetine 60 gün süre ile el konulur.

Ayrıca, araç 60 gün süre ile trafikten men edilir.

Süre sonunda, psiko-teknik değerlendirme sonunda, uzmanın uygun görüşü ile ehliyeti geri verilir; ama son ihlalin gerçekleştiği tarihten geriye doğru 5 (beş) yıl içerisinde, aynı ihlal nedeni ile sürücü belgenize yine el konuldu ve bu ikinci ihlaliniz ise ehliyetiniz iptal edilir.

Yeniden ehliyet almanız için tekrar sürücü kursuna gidip sınava girmeniz gerekir. Sürücü kursuna gidebilmeniz için de psiko-teknik değerlendirmeden geçmeniz ve psikiyatri uzmanı tarafından sürücülüğe engel halinizin olmadığının onaylanması gerekir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Furkannnnn dedi ki:

    Driftten 5010 TL ceza yedim ayrıca trafiği tehlikeye atmaktan dur ihlaline uymamaktan vs trafik cezası yedim bunları ödedim. Ödedikten sonra evime mahkeme kagidi geldi . Okudum ama anlayamadım nedir neydir acaba bilgisi olan var mı?

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu