Trafik Sitesi

Otoparka Çekilen Araç Sorgulama

Otoparka Çekilen Araç Sorgulama

Otoparka Çekilen Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aracınızı bir yere park ettiniz ve işinizi halletmek için oradan ayrıldınız. Döndüğünüzde aracınızı olduğu yerde bulamadınız. Bu durumda iki ihtimal aklınıza gelir; ya aracınız çalındı ya da çekildi.

Aracınız çalınmadı da çekildi ise, otoparka çekilen araç sorgulaması ile aracınızın hangi otoparka çekildiğini öğrenebilirsiniz.

Park İhlalleri ile Çekilen Araç Nereye Götürülür?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda belirtilen maddelere istinaden size usulsüz park ettiğiniz aracınız ile ilgili idari para cezası yazılırken aracınız da olduğu yerden trafik zabıtası tarafından kaldırılabilir.

Trafik zabıtaları, çekici marifeti ile aracınızın Yed-i Emin Otoparkına götürülür.

Aracınız kaldırıldıysa ödeyeceğiniz ceza miktarı 2018 yılı için belirlenen 108 TL ile sınırlı kalmaz. Ödemeniz gereken masraflar arasına aracınızın çekilme ücreti ve otoparkta geçirdiği süre karşılığı belirlenen otopark ücreti de eklenir.

Otoparka Çekilen Aracın Çekilme Ücreti Ne Kadar?

Otoparka çekilen aracınızın çekici marifeti ile çekilmesi için ödeyeceğiniz rakam ilden ile değişiklik gösterebilmektedir. Ortalama rakamlara örnek olması açısından İstanbul ve Ankara için belirlenen rakamlara göz atalım.

İstanbul

  • Araç başına 90 TL.
  • Her km başına 5 TL.
  • Özel araç çekimleri 100 TL.

Ankara

  • Küçük araçlar için 100 TL.
  • Otobüs, Tır, Kamyon gibi büyük araçlar için 300 TL.

Şehir içi yed-i emin otoparklarının limitleri kısıtlı olduğu için, 7 gün içerisinde aracınızı almazsanız, aracınız yed-i emin depo otoparkına götürülür. Tekrar çekilen aracınız için çekme ücretinin %50’si oranında sevk ücreti de sizden talep edilir.

Otoparka Çekilen Araçlar Nasıl Çıkarılır?

Aracınızı otoparktan çıkarmak için öncelikle aracınızın hangi otoparkta olduğunuz bilmeniz gerekiyor. Aracınız çekilirken yanında değilseniz, aracınızın hangi otoparkta olduğunu sistemden sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

Otoparka Çekilen Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç Çekilen Otoparklar, aracım nereye çekildi, otopark araç sorgu, otopark çekme bilgisi, Otoparkta Çekilen Araç Sorgulama, otoparka çekilen araçlar nasıl çıkarılır, çekilen araç otoparkları, çekilen araç sorgulama tel, istanbul çekilen araç otoparkları, plakadan çekilen araç sorgulama, ankara çekilen araç, çekilen araç sorgulama izmir, çekilen araç cezası, otoparka çekilen araç nasıl çıkarılır, çekilen araç otoparkları, çekilen araç sorgulama tel, istanbul çekilen araç otoparkları, plakadan çekilen araç sorgulama, ankara çekilen araç, çekilen araç sorgulama izmir, çekilen araç cezası

Sorgulama yaptınız ve aracınızın yerini öğrendiyseniz aracınızı teslim almaya gidebilirsiniz. Tabi aracınızı alabilmeniz için önce cezalarınızı ödemeniz gerekir.

İlgili trafik vakfına giderek aracınızın çekilme ücretini ödemeniz ilk şart.

Ardından yed-i emin otoparkının ücretini ödeyeceksiniz.

2018 Yılında Yed-i Emin Otoparkı Ücretleri Ne Kadar?

Bu sorunun cevabını yine İstanbul ve Ankara olarak ikiye ayırıp vereceğiz.

2918 Sayılı Trafik Kanunu Kapsamında Verilen Cezalar Nedeni İle Aracınız Çekildi İse, İstanbul İçin Yed-i Emin Otoparklarına Belirlenen Günlük Otopark Ücretleri
ARAÇ CİNSİ  TARİFE
Motorlu Bisiklet (Mopet, Mobilet) 2,00 TL
Motosiklet 5,00 TL
Otomobil 12,00 TL
Kamyonet, Minibüs, Arazi Taşıtı 12,00 TL
Kamyon, Otobüs, Çekici (TIR), İş Makinası 20,00 TL
Römork + Çekici Römork 30,00 TL

 

2918 Sayılı Trafik Kanunu Kapsamında Verilen Cezalar Nedeni İle Aracınız Çekildi İse, Ankara İçin Yed-i Emin Otoparklarına Belirlenen Günlük Otopark Ücretleri
ARAÇ CİNSİ  TARİFE
Motorlu Bisiklet (Mopet, Mobilet) 5,00 TL
Motosiklet 5,00 TL
Otomobil 15,00 TL
Kamyonet, Minibüs, Arazi Taşıtı 15,00 TL
Kamyon, Otobüs, Çekici (TIR), İş Makinası 17,5 TL
Römork + Çekici Römork 17,5 TL

 

180 günden sonra aracınız hala yed-i emin otoparkında ise, aracınızın günlük otopark ücreti %50 indirimli hale gelir. Elbette kimse aracını bile isteye bu kadar uzun süre yed-i emin otoparkında bırakmak istemez.

Tüm borçlarınızı ödedikten sonra aracınızı otoparktan çıkarabilirsiniz.

Okuduğunuz üzere aracınızın çekilmesi sonrasında yaşananlar sizin için hayli meşakkatli. Bu nedenle aracınızı park ederken, park yasaklarına dikkat etmeniz hem maddi hem de manevi anlamda sizin için daha doğru olanıdır. Zira ödediğiniz cezalar bir yana, aracınızı çıkarmak için harcadığınız efor sizi beden ve ruhen yoracaktır.

Yukarıda vermiş olduğumuz sorgulama sayfasına ek olarak İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan telefonunuza uygun olan Android veya Ios uygulamalar ile de sorgulamaları yapabilirsiniz, bu uygulamaları aşağıdaki uygulama resimlerine tıklayarak indirebilirsiniz.

 

Otoparka Çekilen Araç Sorgulama Nasıl Yapılır? yazımız ile ilgili olan yapılan aramalar şu şekildedir;

Araç Çekilen Otoparklar
aracım nereye çekildi
otopark araç sorgu
otopark çekme bilgisi
Otoparkta Çekilen Araç Sorgulama
otoparka çekilen araçlar nasıl çıkarılır
çekilen araç otoparkları
çekilen araç sorgulama tel
istanbul çekilen araç otoparkları
plakadan çekilen araç sorgulama
ankara çekilen araç
çekilen araç sorgulama izmir
çekilen araç cezası

 
buy office 2016 pro

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Murat dedi ki:

    EGM web sitesi sorgulama çalışmıyor, 155’i arayarak öğrendim aracın nereye çekildiğini

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu