Trafik Sitesi

Yabancı Ülkede Türkiye’den Aldığınız Ehliyetinizle Araç Kullanabilir misiniz?

Yabancı Ülkede Türkiye’den Aldığınız Ehliyetinizle Araç Kullanabilir misiniz?

Yabancı Ülkede Türkiye’den Aldığınız Ehliyetinizle Araç Kullanabilir misiniz?

Yeni ehliyetler uluslararası geçerliliğe sahip mi? Yeni ehliyetler yurtdışında ne kadar süre ile geçerli? Yurtdışında Türkiye’den aldığınız ehliyetle araç kullanmanız ile ilgili detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Yeni Ehliyetlerin Yurtdışında Durumu Nedir?

Yeni çipli ehliyetler yurtdışında da geçerli. Yeni çipli ehliyetler sayesinden eskiden olduğu gibi ek bir belgeye ihtiyaç duymadan yurtdışında araç kiralayabilir ve kullanabilirsiniz.

Yeni Ehliyetler Yurtdışında Ne Kadar Süre İle Geçerli?

Yeni çipli ehliyetleriniz ile yurtdışında başka bir belge ve işleme gerek kalmadan 6 (Altı) araç kullanabilirsiniz. 6 aydan fazla kalacaksanız, o ülkenin ehliyetini alarak araç kullanmaya devam edebilirsiniz.

yabancı ehliyeti türk ehliyetine çevirme işlemleri, yabancı ehliyeti türk ehliyetine çevirme ücreti, suriye ehliyeti türk ehliyetine çevirme, yabancı ehliyet türkiyede geçerlimi, yabancı ehliyet tebdil, türk ehliyetini uluslararası ehliyete çevirme, kktc ehliyeti türk ehliyetine çevirme 2018, karayolu trafiği konvansiyonuna taraf olan ülkeler, uluslararası ehliyet randevu, uluslararası ehliyet kaç günde çıkar, uluslararası ehliyet hangi ülkelerde geçerli, uluslararası ehliyet isteyen ülkeler, uluslararası ehliyet 2018, yurtdışı ehliyet çevirme, uluslararası ehliyet türkiyede geçerlimi, uluslararası sürücü belgesi 2018, yabancı ehliyeti türk ehliyetine çevirme ücreti 2018, arabistan ehliyetini türk ehliyetine çevirmek, suriye ehliyeti türk ehliyetine çevirme, yabancı ehliyet türkiyede geçerlilik süresi, alman ehliyetini türk ehliyetine çevirme 2018, Yabancı Sürücü Belgesini Türk Sürücü Belgesine Çevirme, Yeni Ehliyetlerin Yurtdışında Durumu Nedir, Yeni Ehliyetler Yurtdışında Ne Kadar Süre İle Geçerli, Çipli Ehliyetten Önce Durum Nasıldı, Yabancı ülkeden alınan ehliyetle Türkiye’de araç kullanılır mı, Yabancı Ülke Ehliyetleri İle Geçerlilik Süre Dışında Türkiye’de Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar

Çipli Ehliyetten Önce Durum Nasıldı?

Yeni ehliyetler kullanıma konulmadan önce de eski ehliyetlerinizle yurtdışında araç kullanmanız mümkündü. Bunun için yapmanız gereken ise “Beynelmilel” sürücü ehliyeti almanızdı. Turing üzerinden alınan bu uluslararası ehliyet için ayrı bir ücret ödemeniz gerekiyordu. Ödeme yaparak ve istenilen belgeleri sunarak uluslararası sürücü belgesi ile yurtdışında1 yıl süre ile araç kullanabiliyordunuz.

Yeni ehliyetler hakkındaki bilgilere Eski Sürücü Belgelerinin Yeni Sürücü Belgelerine Karşılıkları Nelerdir yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yabancı ülkeden alınan ehliyetle Türkiye’de araç kullanılır mı?

Bu konu ile ilgili detaylı bir makale bulunuyor. Türk Vatandaşlarının Yabancı Sürücü Belgesi İle Araç Kullanması yazımızı okuyarak öğrenmek istediklerinize ulaşabilirsiniz.

Yabancı Ülke Ehliyetleri İle Geçerlilik Süre Dışında Türkiye’de Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar?

Yabancı ülkelerden alınan ehliyetler Türk vatandaşları için, ülkemizde 1 yıl boyunca geçerlidir. Ayrıca 6 aydan fazla ülkemizde kalarak araç kullanmayı düşünen kişilerin ehliyetlerinin tercümelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Yabancı sürücüler için ise bu süre 6 (Altı) aydır.

1 yıl sonunda yabancı ülkelerden alınmış olan ehliyetlerin Türkiye’den alınacak ehliyetlerle değiştirilmesi gerekmektedir. Bu süre sonunda değiştirmez ve aynı ehliyetle araç kullanmaya devam ederseniz, cezai yaptırımla karşılaşabilirsiniz.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 39/4 sayılı maddesi uyarınca, dış ülkelerden aldıkları sürücü belgeleri ile Yönetmelikte belirtilen süreye ve şartlara aykırı olarak araç kullanan sürücülere, 2018 yılı için belirlenen rakamlar dahilinde 407 TL idari para cezası uygulanır.

407 TL, 15 gün içerisinde, % 25 indirimle 305,25 TL olarak ödenebilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu