Trafik Sitesi

Alkolmetreye Üflememe Cezası

Alkolmetreye Üflememe Cezası

Alkolmetreye üflememe cezası nedir ? Alkol kontrolünde üflememenin cezai yaptırımı ne olur ? Alkolmetreye üflememeye itiraz edilir mi ? Aklınızdaki bu sorulara cevap vermek istiyoruz.

Alkolmetreye üflememe cezası nedir ?

2918 sayılı K.T.K.’nın 48/9 maddesi gereği; Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla, kollukça teknik cihazlar kullanılmasını kabul etmemenin cezası 2869 TL‘dir. Sürücü belgeleri 2 yıl süreyle geri alınır.

Trafik polislerinin yada Jandarma trafik ekiplerinin yaptığı alkol uygulamasında, alkolmetreye üflemeyi reddebilirsiniz. Fakat bu durumda alkol almamış olsanız dahi, ehliyetinize 2 yıl el konulur.

Ayrıca; Trafik görevlilerince uyuşturucu veya uyarıcı madde ölçümü yapılmasına müsaade etmeyen, ancak uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullandığı konusunda makul şüphe duyulan sürücüler, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun adli kolluğa ilişkin hükümleri gereğince, mahalli zabıtaya teslim edilecektir. Mahalli zabıta tarafından yürütülen soruşturma takip edilecek ve sonuca göre Karayolları Trafik Kanunu’nun 48/8 maddesine göre işlem yapılacaktır.

Alkolmetreye üflemezsem aracım bağlanır mı ?

Alkolmetreye üflemezseniz, sürücü belgenize 2 yıl el konulacağını az önce söylemiştik. Dolayısıyla o dakikadan itibaren araç sürmenize izin verilmez. Eğer yanınızda alkolsüz bir sürücü varsa ve araç sahibi yanınızdaysa yada araç sahibi sizseniz, o kişiye tutanak karşılığı araç teslim edilir. Fakat araç sahibi siz değilseniz yada araç sahibi yanınızda değilse, bu kez yapılması gereken birkaç işlem vardır.

İlk olarak araç sahibine telefonla ulaşıp, kendisine en yakın trafik birimine gitmesini söylemelisiniz. Araç sahibi kendisine en yakın trafik birimine gidip, muvafakatname doldurması gerekiyor. ” Aracımın ………. isimli, ….. T.C. numaralı kişiye teslim edilmesini rica ederim ” şeklinde bir form doldurup, bu formun size işlem yapan trafik birimine fakslanması gerekiyor.

Sürücü belgemi ne zaman ve nasıl geri alırım ?

Eğer 48. maddenin herhangi bir fıkrasından cezai işlem uygulandıysa ( 48/5, 48/8, 48/9 ), ceza süreniz sona erdiğinde tüm trafik cezalarını ödemiş olmanız gerekiyor. Vergi dairesinden alacağınız ” borcu yoktur ” kağıdı ile birlikte, süre sonunda sürücü belgenizi alabilirsiniz.

Trafik cezalarını yapılandırırsam, sürücü belgemi geri alabilir miyim ?

Hayır. Yapılandırma konusu daha farklı bir kavram. 48. maddeden sürücü belgeniz alındıysa, üzerinizde bulunan tüm trafik cezalarını ödemeniz gerekiyor. Yapılandırma yaptığınızda borcunuz bitmiyor ve dolayısıyla size ” borcu yoktur ” kağıdı verilmiyor. Bu kağıt olmadan da sürücü belgenizi alamazsınız.

Alkolmetreye üflememe cezasına itiraz edilir mi ?

Evet. Diğer trafik cezalarına olduğu gibi, alkolmetreye üflememe cezasına da itiraz edebilirsiniz. Bunun için ya trafik mahkemelerine yada bulunduğunuz ilçenin sulh ceza hakimliğine dilekçe ile başvurabilirsiniz. Fakat itiraz için ” Ben üflemek istiyordum ama polis/jandarma izin vermedi ” gibi bir savunma yapmanız gerekiyor. Eğer böyle bir itirazda bulunursanız yalan beyan vermiş olacaksınız. Çünkü hiçbir polis yada jandarma bu şekilde bir işlem yapmaz. Ayrıca günümüzde tüm uygulamaların kamera ile kayıt altına alındığını da unutmayın.
youtube abonnenten kaufen

facebook volgers kopen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 132 YORUM
  1. Rasim dedi ki:

    Alkolmetreye uflemeyen kisi 2 yil ceza alir borclarini oder fakat surucu davranislarini gelistirme kurlarina katilmadan ehliyetini alamaz deniyor. Kimileride buna gerek yok diyor. Surucu davranislarini gelistime kursuna alkolmetreye uflemeyen misi katilir mi?

    1. cem dedi ki:

      Evet katılır. 48. maddenin herhangi birinden dolayı ( 48/5, 48/8, 48/9 ) sürücü belgeleri geri alınan kişiler, süre sonunda borçlarını ödemiş ve gerekli kursları başarıyla bitirmiş olmaları gerekmektedir.

      1. Remzi dedi ki:

        Kardeş bu bilgiye nereden ulaştın yada böyle bir durumla karşılaştın mı? Çünkü aynı sıkıntıya bende girmek istemiyorum sonuçta herkes evine ekmek götürme derdinde

      2. Hüseyin dedi ki:

        Bu konuda eminmisiniz bi tecrübe yaşadınızmı?

        1. Ünal ışık dedi ki:

          Ben yaşadım arkadaşlar 3 gün önce geri aldım ceza gününüz solunca parayı yatırıp alabilirsiniz kurs felan yok 48/9 cezasında

          1. Kdr dedi ki:

            Kardeş merhaba,
            Hem 48/9 hem de 48/5 cezası aynı anda geldi mi

          2. Ömer b dedi ki:

            Ünal abi bi iletişim sağlayalım sizinle lütfen net bilgi Şahibi olmamız lazım herkesin her kafasından bi ses çıkıyor

          3. Ferdi dedi ki:

            Abim,kardeşim benim sana bi sorum olacak rica etsem cevaplarmısın kafam darmadağın oldu herkes farklı bir şey söylüyor stejer olmayan ehliyetimi 2 yıl önce ilk defa alkolmetreyi üflemediğim için 2 yıl el konuldu ve süresi dolmak üzere geri alma işlemi nasıl oluyor psikotekniğe gerek varmıdır

          4. Hami dedi ki:

            Alkol metreye üflemediğin için 2yıl el konulan ehliyeti geri alırken herhangi bi kursa gitmiyoruz yani değilmi

      3. turgay dedi ki:

        yukarda katılmaz dıyor 48 .9 siz katılır dıyorsunuz hocam yanlısınız var

      4. Serdar dedi ki:

        Kesin emin miyizbu konuda ?

      5. Antalyalı dedi ki:

        Ben ehliyetimi alkolden 2012 de 6 ay verdim 2016 da yakalandim 2 yil verdim piskoteknige gttim aldim ehliyetimi tekrar 2019 da yakalandim uflemedim 2020 bidaha yakalandim 2023 alicam nasil oluyosa anlamadim ama peki piskoteknige tekrar gidicemmi acaba 🤔🤔 bilginiz varmi bu konuda ??

    2. Metin dedi ki:

      Merhaba birkac gun once trafik denetlemeye girdim . Ben alkollü degildim ama ehliyetim yoktu alkol metreyi üfle dedi polis bende alkollu degildim .üflemek istemiyorum dedim nargile içmistim polis abi ben üflemeyeyim zaten 6 ay kaptirmistim . Yine cıkarsa 2 yıl alınır . Dedim tamam bana ehliyetsizlikten islem yapacagini soyledi ama alkol metreye üflememekten yazmış beni hastaneye göturmesi gerekirken götürmedi arabayı yanimiza gelen bir arkdasımıza teslim etti .sonra beni birakti ve onun gözünün önünde tekrar arabaya binip gitmeme izin verdi . Alkollü isem polis neden buna izin verdi . Ben sadece ehliyesizlikten ceza almam gerekirken bana alkol metreye üflememe cezasi yazip gecmis bu yanlış olaya nasıl itiraz edebilirim acaba .

      1. Serdar Kaya dedi ki:

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine itirazınızı yapabilirsiniz

      2. Özgür koç dedi ki:

        17.08.2017 Ayında Alkolden ceza yedim Üflemediğim için 2 yıl,ilk defa olduğu icinde 6 ay ceza yedim.toplamda 2 yıl,6 ay.cezam 3 sonra bitiyor..Sorum şudur ? Ehliyetimi geri almak nereye gitmem lazım ? Gerekli evraklar neler ? Cezam bitmeden sağlık kuruluşuna gitsem gerek varmı ? Gidebilir miyim ? Ne kadar ücret vermem gerek ? Lutfen yardımci olun bana.kimse beni adam yerine koyupta yazmıyor ;( lutfen ;?

        1. Kemal dedi ki:

          Selamun aleyküm üflemediğin için 2 yıl alın dı ama işk defa kaptırdıgın için 6 ayda aldınmı kardeşim

    3. Bekir cetin dedi ki:

      Meraba kisa sure once 48/9dan islem yaptilar cigaza ufleyemedim rahasizdim bunu akabinde bir sorun yasamistim agzim kurudu ve nefes alip vermekte zorlandim bunu akabinde islem yapildi hastaneye gittim islem acilde yapmadilar sistem deisti dediler ertesi gunu emniyete gittim tutanGi aldim itiraz etmek istiyorum nasil yapilir ve cezaya deil 2 yila cunku isimi kaybedecem veya bu sekilde arac kullanacaz buda bildiginiz gibi suc

    4. Bekir cetin dedi ki:

      48/9 dan surucu belgeme el kondu
      Sizlerde madursaniz taplanalim ve belgelerimizin affi icin

      1. Selahattin dedi ki:

        Evet benimde aynı olay başıma geldi böyle 2 yıl süre olurmu

      2. Gnc dedi ki:

        Evet bende ayni fikirdeyim üflememenin cezasi nasıl 2 yıl olabilir yaaa

    5. Batıkan dedi ki:

      Hayır gerek yok ben aldım sirk emniyet trafik şubeye gittim aldım südge falan yok

      1. Ömer b dedi ki:

        Bi ulaşım sağlama şansınız varmi bilgi amaçlı herkes farklı bi şey bilmiyor lütfen yardım

  2. Onder dedi ki:

    İki yıl dolduktan sonra para cezalarını ödemeyip ehliyeti alamadigimizda direksiyonda yakalanınca nasıl bir ceza uygulanıyor ? Ehliyet yanında olmadığından mi ceza.kesiliyor yoksa.ehliyet yokmuş gibi mi ceza kesiliyor ?

    1. Yakup dedi ki:

      Ehliyetsizlikten ruhsat sahibi kendisiyse sadece kendisine kendisi değilse hem kendisine hemde ruhsat sahibine 2018tl idari para cezası uygylanır

    2. Mustafa tan dedi ki:

      Bekir çetin abicim bende üflemedim 2 yıl men etti para cezası yazdı Südge eğitimine tabi tutucalakmıyız acaba bilğiniz varmı bu konuyla.

      1. Arif dedi ki:

        Alkol metreye üflemessen 2 yıl ehliyetin gidiyor . Südge YOK .. üflersen daha önce de birkere alkolden ehliyetini aldırdıysan yada öyle bir geçmişin varsa Südge VAR

        SAÇMALIĞA BAK BİLSEYDİM ÜFLEMEZDİM . ŞİMDİ SÜDGE ÜCRETİ 2021 YILI İÇİN 2.100 TL 2022 NE OLUR BİLMİYORUM PARA İLEDE ÇÖZÜLMÜYOR ÖDEDİKTEN SONRA SIRA BEKLİYORMUŞSUN EĞİTİM İÇİN ..SAÇMALIK KAHROLDUM BAKTINIZ ALKOLLÜSÜNÜZ 2 YIL GİDECEK ÜFLEMEYİN !!!

  3. Sungurow dedi ki:

    Merhabalar
    Yaylada mangal ve alkol sonrasi dönüş yolunda mola verdik.Yol kenarinda park halinde ve arac stop etmis sekilde zaman gecirirken,birden jandarma geldi ve ehliyet istedi.Yaklasik yarim saattir bu sekilde park halinde oldugumuzdan aracin asil sürücüsü (oda alkollu) lavabo ihtiyacinda iken ben surucu kismina gectim,telefon sarj teyp falan…Jandarma tam bu sirada geldi ve benden ehliyetimi istedi bende itiraz ettim.Araci o mevkiye getirip park eden asil surucu ve aracta bulunan diger iki kişininde araci benim sürmedigimi sadece gecici olarak orada bulunduğumu ifade etmesine ragmen birtürlü laf anlatamadik.Park halinde duran aracin Surucu koltugunda ben oturdugum icin benim uflememi istediler.Bende eger üflersem sürücü oldugumu kabul etmiş olurum beyaniyla uflemedim.Sonra kan vermek icin hastaneye gittik alkol oranim yasal sınırın uzerinde cikti haliyle.Sonuc olarak ehliyetim 2 yil uflemedigim icin,6 ayda alkolden alindi.Mahkemeye itiraz dilekcesi verdim.
    Bizim itirazimiz cezaya değil uygulanan kisi yanlisliginadir.Aracin asil sürücüsü alkol almamis olsa durumu kurtarmaya çalıştığımız dusunulebilir ama oda alkollü. Yani benim defil onun ehliyetinin alinmasi gerekmezmi?
    ● Sadece suphe üzerine ehliyetim alinabilirmi?
    ● Aracta Surucu oldugunu yazili ve sozlu ifade eden kisi varken benim ehliyetimin alinmasi dogrumu?
    ● Aracta bulunan diger iki kiside yazili ve sozlu olarak sahitlikleri varken benim ehliyetimin alinmasi dogrumudur?
    Alkol konusunda beni elestirebilirsiniz hepinize saygi duyarim ancak sizden ricam olaya hujuji acidan bakmanizdir.
    Yorumlarınız ve verdiginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.

    1. cem dedi ki:

      Öncelikle geçmiş olsun, yasal olarak itirazda bulunmanız en mantıklısı olmuş, delillerinizi ve tanıklarınızı sunmanız bu noktada en önemlisi, umarım itirazlarınız sonuç olarak lehinize çıkar.

      1. Necmi dedi ki:

        Bizimde başımıza benzer bi durum geldi arabayı kullanan başka kişi olduğu halde üfletmek istediler bizde üflemedik tartışma çıktı ehliyeti aldılar araçta kiralık olduğu için arabayı bağladılar şimdi biz itiraz etcez. Sizde sonuç noldu acaba

        1. Serdar Kaya dedi ki:

          Öncelikle geçmiş olsun Necmi bey, itiraz sonuçlarını pek kestirmek mümkün değildir, sonuçta bu tarz şeyler mahkemenin takdirinde olan şeyler.

        2. Özgür koç dedi ki:

          Alkollü şekilde 2017 ağustos ayinda ceza yedim..Üflemediğim icin 2 yıl.ilk kez alkol den 6 ay ceza.yedim.yani.2 sene 6 ay ceza yedim..3 ay sonra cezam bitiyor..Ehliyetimi Geri nasıl alınır,nereye başburcam ? Ucret ne kadar tutar ? Yapmam gerekenler nelerdir ? Yardımcı olunuz lutfen.Teşekkurler

      2. Hakan demirden dedi ki:

        Selam ben 18 02 2019 tarihinde saat 19 30 da 2 şişe bira içtim daha sonra arkadaşlarla cafede buluşup nargile ve çay kahve içtim ve saat 24 01 de arkadaşlarla ayrıldık akabinde 20 dakika sonra çevirmeye düştüm alkolmetreye üfle dedi dedim bir bira içtim uflemeyeyim ama ufledim memur bey 76 promil alkol vardedi ve ehliyetine 2 yıl el koydu buna itiraz edebilir miyim yani şunu diyorum bira içtikten sonra en az 3 4 saat geçti üzerinden

    2. Levent dedi ki:

      Merhaba ben alkolmetreyi uflemedim hastanede alinan kanda 21 promil alkol cikti alkolmetreyi ufkememekten 2 yil alkollu arac kullanmaktan 2yil toplamda 4 yil el konuldu sulh ceca mahkemesine itiraz ettim ayni gun ve ayni suctan 2 ayri ceza uygulanamaz deyip 2 senesini ve cezayi iptal ettiler

      1. Furkan dedi ki:

        Dilekçe örneği duruyor mu

      2. Ali dedi ki:

        Levent Bey emsal karar olarak kullanmamız için yardımcı olur musunuz ?

    3. Volkan Aygen dedi ki:

      Merhaba.tıpa tıp aynı olay benim başıma geldi.itirazınız sonuçlandı mı

  4. Can.Mry dedi ki:

    Merhaba ben alkolden 1002 ve alkolmetre üflememekten 2869 lira para cezası yedim ve mahkeme açıldı cezalarımı %25 indirimle mahkeme açılmadan önce bir iki gün içinde ödedim ve daha önceden kamu malına zarar vermekten dosyam vardı mahkemede hapis cezası alma ihtimalim varmı ? yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden ? ? ? ? ? ?

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Bu tür cezalar çok büyük bir oranda para cezasına çevriliyor. Hapis cezası gibi bir durumla şu ana kadar karşılaşmadım. %99 para cezası gelecektir. Yine de daha detaylı bilgiyi, adliyeye giderek ya da bir avukata danışarak edinebilirsiniz.

      1. Ender dedi ki:

        Cem bey merhaba bende jandarma trafik kantrolune takıldım 2 bira içtim üfletmeyin şöför olaraka çalışıyorum yapmayın etmeyin desemde haliyle ikna edemedim üflemek istemedim daha önce hiç böyle şeylerle karşılaşmadığım için ne yapacağımıda bilemedim alkolmetreyi üflemedim beni aldılar jandarma arabasına hastaneye götürdüler hastanenin kapısında uzman jandarma astsubaya komutanım burdada işlem yapmayalım arkadaşın herhangibi bir mukavameti olmadı daha fazla ceza almasın dedi bende affettiklerini sanarak Allah razı olsun senden dedim kendisi bana ehliyetin yanlız 6 ay gitti yapacak bişey yok dedi bana hastanede bir işlem yapmadan kapısından geri tekrar ekip arabasına bindirip karakola götürdüler karakolda ehliyatimin iki yıl alındığına dair ceza doldurulup imzalamam istendi bende imzalamadım tamm imzalamaya bilirsin denildi sonra ifadem alınacak diye yarım saat bekletildim bayan astsubay ifademi alıcakmış kendisi yarım saat sonra gelip kimliğimi verip ifadem falan alınmadan tamm abi sen gidebilirsin dedi bende çıktım şuan sonuç olarak ehliyetime iki yıl ehliyetime el konuldu 2800 küsür tl ceza kesilmiş ben buna itiraz etsem sonuç alma şansım varmı şöför olarak çalışmaktayım neden iki sene vereyimki üflerdim çıksada 6 ay ehliyetim giderdi burda mahdur edildiğimi düşünüyorum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

      2. Mustafa dedi ki:

        Cem bey merhabalar, 24.01.2019 tarihinde alkollü araç kullanma suretiyle ehliyetimi ilk kez kaptırdım. Fakat alkolmetreye üflememe hakkımı kullandım. Akabinde 3339₺ para cezası ve 6 ay + 2 yıl ehliyetime el konuldu. İlk kez kaptırdım ve SUDGE ye tabi tutulacak mıyım. Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler….

      3. Göksel dedi ki:

        MRB CEM BEY DAHA ÖNCE ALKOLDEN 6 AY EHLİYETİMİ VERDİM İKİNCİ YAKALANDIM ALKOLMETREYİ ÜFLEMEYİ REDDETTİM HASTANEDE KAN VERMEYİDE REDDETTİM,EHLİYETİMİ GÜNÜ DOLDUĞUNDA DİREK ALABİLİRMİYİM TESEKKÜR EDERİM

    2. Coskun dedi ki:

      Itirazı nasıl yaptınız aynı durum bendede var levent bey yardımcı olurmusunuz

  5. CanMoray dedi ki:

    Benim soruma neden kimse cevap vermiyor

    1. cem dedi ki:

      Can bey baktım ama sorduğunuz bir soru yok. Ayrıca cevaplamak zorunda olmadığımı da hatırlatmak isterim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Gözden kaçan bir soru olduysa, tekrar sorabilirsiniz.

    2. yunus emre dedi ki:

      çok acil bilgim almam gerekiyor şimdiden teşekkür ederim… 2010 un 2. ayında 6 ay ehliyet aldırdım 2014 6. ayda trafik kazasına karıştım 1.74 promil ile 2 yıl alındı mahkeme 5 yıl ertelemeli 25 gün hapis cezası verdi 2019 3. ayda yani trafik uygulamasına girdim polis memuru direk üfle üfle dierek saldırgan bi tavırla ehliyetimi istedi verdim (ayrıca bu olaydan 1 ay öncede sivil bi trafik memuru ile haksız yere beni durdurup hakaret etti sonrada arkamdan ceza yolladi cimer e şikayet te bulundum tabi bişey çıkmadı). . saldırgan tavrı ve 1 ay önce böle bişey yasamamdan dolayı uflemem dedim kamera ya çekti ateşli bi tavır aracda bayan arkadaşım korktu bende panikledim ve bastım gaza dur falan yürüdüm gittim e devletten 48 e 9 dan ceza yazmışlar 2869 TL bu durumda ehliyetim kaç yıl alınır ve hapis mahkeme durumu olurmu yada buna itiraz etmemin bi faydası olurum yardımcı olursanız çok sevinirim

  6. berati aktaş dedi ki:

    iyi günler dilerim ben bursadan yazıyorum pazar günü eşim kızım ben üçümüz kütahya ya hem gezme amaçlı hem ilk defa iş amaç lı gittik sabah çok erken saatte çıkmıstık yola fazla yolları bilmiyordum biraz da müşteri dolaştım bu arada geze geze dönüşe geçtik en son girdigim müşteriden bayi idi 2 tane bira aldım bursada geç saatte bulamam diye ve yola cıktık tavsanlı tarafından gidiyorduk kızım 3 yaşın da uykuya dal dı bende yorulmuştum artık ve eşim bizde dinlenelim dedi ve ilk gördügüm bosluk alana park ettim yalan degil nasılsa bizde uyucaz diye 2 birayı hızlı bi şekide içtim çünkü sigara falan içemiyorum çocuk oldugu için meger biraz ilerde kontrol noktası varmış bizi farketmişler ben kontağı kapatmış vaziyette ike yanımıza iki polis gel di ne yapıyorsunuz burda dedi dedim istirhat edicez dedim alkollümüsün niye bizden kaçıtın dedibende görmüyormusunuz çocuk uyudu bizde yorulduk dinlenicez dedim beni kontrol noktasına çagırdı ben iki bira içtigimi söyledim halde abi olkol aldım şimdi kontaga bastırıp oraya çagırıyorsun beni sen gel bişi olmaz dedi ve gittim güvenip heralde aracın eksigine bakıp bana bir yer sööyler de orada istirhat ederiz düşüncesi ile ehliyet ve ruh satı verdim ve bana alkolmetreyi üflememi zorladılar bende kabul etmedim be vicdan sızlar ben kabahatliyim madem oldugum yerde iken çagırıın normal polisi ve ben isyan edip beni kumpasa getidikleri için bela okudum hepsine neticesinde ehliyete 2 yıl artı 2.869 para cesası kesildi birincisi itiraz hakkım varmı biz hiç bilmedigimiz yollarda 3 yasında kızım la dışarıda kaldık reva mı bu ve aracı aracı almaya gelen abime de bize küfürler etti işte ses kayıtları var ben istesem 7 sene onu süründürürdüm falan vesayre demiş soruyorum şimdi itiraz etssem alabilirmiyim ehliyetimi geri ben cocuguma rızkı onla veriyorum bela okudum haksızmıyım ve hala okuyorum

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Bu konularda çok fazla yorum yapmak istemem. Yanlış anlamayın ama genellikle aktarmalar hep farklı oluyor. Eğer söylediklerinizi ispatlayabilirseniz, tabii ki ehliyetinizi geri alabilirsiniz. Bulunduğunuz ilçenin sulh ceza hakimliğine giderek, itirazda bulunabilirsiniz.

  7. ünver korkmaz dedi ki:

    cem bey : benim başıma değişik bir durum geldi.istanbul hasköy civarında sabah 8:30 sularında düşük bir hızda seyrederken 2 şeritli bir dar yolda sağda araç park halinde araçtan inerken benim sağ çamurluğa kapı sürttü inen şahıs kolunu tuttu bende hemen aşşağı indim herhangi birşey varsa hastaneye gidelim dedim hayır dedi bu arada şirket koruma görevlileri benim üstüme yürüdü olan benim arabaya oldu derken kolu aksayan adam tekrar geri geldi tekrar hastaneye gidelim dedim hayır gerek yok polis gelsin dedi bişeyiniz yoksa neden gelsinki dedim o arada tek başıma rica ederken akabinde trafik polisi geldi baktı ortama beyegendi üflermisiniz dedi ne için üflemem lazım olan benim arabaya oldu dedi kaza gereği üflemeniz lazım dedi peki dedim üfledim hayır birdaha üfleyin dedi yine üfledim sen bu işi beceremiyorsun diyerek 2 tane evrak imzallattı bende okumadan imzaladım aracı otoparka çekriler sende git dediler burdan tam bi kargaşa kaos ortamında olan durumlar herkes herşey üstüme geldi bu arada şirket önünde giriş kameraları var üflediğime dair bi kanıt diye düşünüyorum bu konuda ne yapmam gereklidir.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Ünver bey. Eğer alkolmetreye üflediyseniz ve alkol çıkmadıysa, herhangi bir sorun yok. Eğer sizde alkol çıktıysa, zaten ehliyetinize el konulmuştur. Ehliyetinize el konulmadan araç otoparka alındıysa, araç hakkında başka bir sıkıntı vardır. Söylediklerinizden açıkçası net bir şey çıkmıyor.

  8. ünver korkmaz dedi ki:

    cem bey merhaba : edevlet den baktım bana kesilen ceza durumu 48/9 alkolmetreye üflememe cezası görünüyor 2 yıl ehliyet den men ve 2869 tl para cezası .ama polis ne dediyse yaptım 2 defa üfledim sen üflemeyi beceremiyorsun diyerek bana 2 adet kağıt imza attırdılar tuhaf olanda bu . alkolmetrede promil çıkmadıysa trafik polisinin böyle bir yetkisi varmıdır 😕 elindeki ekrana bakarak daha önce 6 ay ehliyetinize el konulmuş diyerek önyargılı bi şekilde yaklaşım içine girdiler .durumun daha neti ben alkolmetreye 2 defa üfledim olayın olduğu şirketin önündeki güvenlik kamerası tek şahidim olarak düşünüyorum. bu durumda karşı dava açmam çözüm olur mu 😕 yada başka ne yapmalıyım 😕 bu arada ehliyetime el koydular araç da herhangi bir sıkıntı yok ablamın üstüne olduğu için sanırım o yüzden çektiler

  9. Moon-kiz dedi ki:

    Cem bey öncelikle merhaba. İlk defa geldiğim diyarbakırda ışıkların olmadığı göbekte yol hakkı benimken ticari taksi yüzünden ciddi anlamda zincirleme trafik kazası olacaktı neredeyse. Polis bana ” yol hakkı sizindi şikayetçi olabilirsiniz dedi. Ben de vicdan yaptım şikayetçi olmadım.
    Polis ticari taxiyi yolladı beni çekti. Ben de tartıştım. Şikayetçi olmasam bile sizin ticari taxi şöförünü de denetimden geçirmeniz gerekir dedim. Güvensizlikten dolayı alkolmetreyi üflemedim. Kan testi yapalım dedim. 3 kadeh viski içmişdim. Olay öncesi ve sonrası Üstünden 6 saat geçtikten sonra kan testi yapıldı. 150 promil çıktı. Ben de polis memuruda şaşırdı. Başka hastanede de tekrar kan testi yaptırma hakkımın olduğunu bilseydim talep ederdim. Acemilik işte. Hizdan bile hiç cezam yok. Sicilim tertemiz.
    Alkol metreyi üflemediğim için itiraz edebilirmiyim?
    Hastanedeki sonuç da %100 yanlış. Gerçi doktor ilaç kullanıyorsa yüksek çıkabiliyor demişdi.
    Bayan olarak benim boyumda ve kilimdaki bir insanın 150 promil alkollü olup kazayı engellemesi imkansız. Doktor bir arkadaşım yine benim kilomda ve boyumda bayan olarak 150 promilde reflex iptal durumda oluyormuş. Mobese kaydıda benim içinde bulunduğum duruma olumlu anlada katkısı olabilir mi? İnternetten araştırdım mobese görüntüsü 1 ay saklanıyormuş.bu doğrumudur?
    Teşekkürler..

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Anladığım kadarıyla size 48/9 maddesi gereği işlem yapıldı. Siz hastaneye gittiniz ve 1.50 promil alkollü çıktınız. 6 saat sonra ölçüm yapıldıysa, sizin olay anındaki alkol seviyeniz daha fazla olmalıdır. Saat başı kandaki alkol oranı 0.15 promil azalır. 1.50+0.90=2,4. Yani anlattığınıza göre, sizin olay anındaki alkol oranınız 2,4 promildir.

      Kadınlarda erkeklere nazaran alkol daha yüksek çıkar. Mesela orta yaşlarda ve orta kalıpta bir erkek 2 bira içerse yaklaşık 0,50 promil alkollü çıkıyor. Orta yaşlarda ve orta kalıplarda bir kadın 1 bira içerse bu oran çıkıyor. Bilimsel veriler bunu söylüyor.

      Size alkolden dolayı işlem yapıldıysa ve kanınızdaki alkol oranını etkileyen bir ilaç kullandığınızı ispatlayabiliyorsanız, itiraz edebilirsiniz. Fakat alkolmetreye üflemek istemediğiniz için işlem yapıldıysa, maalesef bir sonuç alacağınızı düşünümüyorum. Yine de itiraz hakkınız mevcuttur tabii ki. Geçmiş olsun.

      1. Emre dedi ki:

        cem bey merhaba pazartesi gecesi evime giderken tam aracı evin önünde istop etmişken polis geldi trafik alkol üflemek istedi üfledim zorluk çıkarmadan 0.58 alkol çıktı ehliyetim stajyer ehliyeti olduğu için iptal edildi ulastirmada askeri personelim ve ehliyetimi geri alamazsam görevden alınırım. kendim doktora gittim ve bi şekilde 0.19 promilli gösteren rapor aldım ama kan testi falan yok itiraz etsem bi şekilde asker olduğumu dile getirsem cezaya razıyım ama ehliyetimi geri istiyorum desem verirlermi?? sizce ??

    2. Çiğdem dedi ki:

      Merhabalar bundan 6 ay önce alkol almıstım ama aracı ben degil kuzenım kullanıyordu be kardesımde vardı bende birtek alkol vardı ve astım hastası olduğum ıcın bi anda kötü oldum yolda gıderken yol kenarına yaklaştık durduk karşıdada çevrime varmıs polıs koşarak geldı yer degıstırdınız dıyerek bana üfle dedı bende ben sofor degılim neden uflıyım dedım ve cezayı yedim hemen ıtıraz ettım ama onlar yer degıstırdıgımı syluyor ama ole bişey olmadı sizce ne olur

      1. Serdar Kaya dedi ki:

        Öncelikle geçmiş olsun, hukuki süreç konusunda ne olur ne olmaz net bir şey söylemek mümkün değildir.

  10. Fatih dedi ki:

    Merhaba 2018 eylülde kontrolde durduruldum uyuşturucu şüphesiyle işlem yapıldı aracı bırakıp gittim daha sonra geri geldim araç çekilmişti ve ehliyetime el konuldu aracı aldık banada 2 bin lira ceza yazıldı 2 senede ehliyetim alındı 48/9 madde den 2 sene sonra nasıl geri alabilirim bir dava yada eğitim psikiyatri falan olcakmı?

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Herhangi bir kursa gerek yok. Süre sonunda trafik cezalarını ödemeniz yeterlidir.

      1. Fatih dedi ki:

        Teşekkürler cem bey daha önceki cevaplarda eğitim kurs programından bahsettiniz aynı madde den ben katılmıyacakmıyım?

  11. Ramazan dedi ki:

    Merhaba dün gece alkol metre üflememe cezası yedim ve ehliyetime 2 yıl el konuldu. Ehliyetimi geri alabilme şansım hiç yok mu? Veya nasıl bir yol çizebilirim

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, mahkemeye itiraz edebilirsiniz. Fakat maalesef şansınız çok düşük. Geçmiş olsun.

  12. Kaan dedi ki:

    Cem Bey merhaba, trafik polisi eğer alkol metreye üflemezsek 2 yıl ceza alınacağını, üflersek alkollü çıksak bile 6 ay ceza alacağımızı bize tebliğ etme zorunluluğu yok mu? adama kızdık üflemedik, adam sevindi 2 yılı yedim diye

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Kaan bey. Maalesef trafik ekiplerinin öyle bir zorunluluğu yok. Bizlerin kanunları bilmesi gerekiyor. Yanlış anlamayın ama şöyle düşünün. Biri gidip birini vurdu. Sonra da ben adam vurmanın yasak olduğunu bilmiyordum, polisler bana söylemedi dese hakim nasıl bir tepki verirdi? Örnekten yeterince anlaşılır olmuştur umarım. Geçmiş olsun.

  13. Mağdur dedi ki:

    Merhaba, alkollü olarak trafik denetimine girdim. Ama aşırı alkollü değildim ve alkol aldıktan uzun bir zaman sonra oldu bu olay. Alkolmetreye üflememi istediler. Üfledim bir şey çıkmadı, yeni bir boru taktı tekrar üfledim yine bir şey çıkmadı, üçüncü kez boruyu değiştirdi yine bir şey çıkmadı. Sonra memur araca bindi alkolmetre ile biraz uğraştı, geri geldiğinde 2,32 promil olduğunu söyledi fakat cihazdan herhangi bir fiş çıkmadı. bu 2,32 promil değeri başka bir sürücünün olabilirmi? Alkolmetre cihazından benim ismime ait bir fiş çıkması gerekmezmi? Daha sonra emniyete aldılar beni orda bilgisayar ile bir şeyler yaptı, yazıcıdan aldığı kağıtlarada el ile 2,32 promil alkollü olarak girdi ve ehliyetime el koydu. Hastaneden rapor istedim, aradan zaman geçti artık olmaz dediler. Buna nasıl itiraz edebilirim?

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Alkolmetreler kimi zaman çıktı vermez. Fakat her ölçümü kayıt altına alır. Söylediğiniz gibi bir durum olması oldukça ilginç. Muhtemelen alkolmetre yazıcısından çıktı alamadıkları için uğraşmışlardır. Mahkemeye itiraz edebilirsiniz ama sonuç almanız biraz zor gibi görünüyor. Geçmiş olsun.

      1. Emir dedi ki:

        Cem bey alkolmetreye üflememekten 2 yıl ehliyetime el konuldu 2 yıl sonra aldım.bundan sonra alkollü yakalanma durumumda 6 aymı el koyarlar

      2. Emel dedi ki:

        Cigdem hanim itiraz sonucunuz ne oldu bizde de ayni durum. Bizimde basimiza geldi ve bu hafta itiraz edecegiz.

  14. Salih Cengiz dedi ki:

    Cem Bey Merhaba,
    Bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim..
    Daha önce 2011 yıl başında alkollü bir şekilde hafif yaralanmalı bir trafik kazasına karışıp 1 ay hapis cezası aldım ve hagb verdiler o düştü,
    Şimdi 15.11.2018 de Alkollü bir şekilde aracım içerisinde bulunan 2 arkadaşım ile birlikte seyir ederken kaldırıma çarptım arkadaşlarımdan bir tanesi ticari taksiye binip hastaneye gitti ve kaza yaptığımızı belirtti olay adli vakaya döndü, arkadaşımda herhangibir sağlık problemi çıkmadı benden şikayetçide değil ve ben ilk etapta alkolmetreye üflemedim, önce karakola sonrasında hastaneye götürdüler beni hastanede 96 promil alkol çıktı ve bu esnada takriben 2 saat geçti, alkollü araç kullandığım için kamu nun bana dava açması için 100 promil sınırını açmam gerektiğini duydum ama 2 saat üflememem göz önünde bulundurulup 96 + 2 saatlik promil farkı var sayılırmı? Bir de arkadaşım hafif yaralı geçiyor mudur, geçiyor ise buna istinaden 100 promil sınırı gözetilmeme durumu olurda kamu benden davacı olur mu ? Forumlardaki yazılarınızı okudum fakat kendi soruma tam bir cevap göremedim yardımcı olursanız çok sevinirim..
    Şimdiden çok Teşekkürler

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Salih Bey. Arada geçen zaman farkı mutlaka eklenir, eklenmelidir. Adli Tıp kurumunun bu konuda kararı var. ayrıca Trfik Yönetmeliği madde 97’de de bu durum yazar. Kamu davası açılır. Fakat cezalar geriye dönük 5 yıl için baz alındığından, hapis cezası almazsınız.

      1. Mehmet Eröz dedi ki:

        Merhaba alkol ölçümünü yaptırmamakla ilgili alkol ölçümünde polisin kamera kaydı alması gerekmez mi? Yani tutulan tutanak tamamen polisin insiyatifinde. Şahsın yaptığı itiraz ben alkol ölçümü yaptırmak istedim ama polis veya jandarma yapmadı şeklinde oluyor. Mahkeme sadece tutulan polis tutanağını mı dikkate alıyor. Bir de alkollü olduğu düşünülen şahıs alkolmetre ile yapılan sonuca itiraz etti ve sağlık kuruluşunda kan testi yapılmasını istedi Polisin bu şahsı götürüp kan testi yaptırma zorunluluğu var mı? Kolay gelsin.

  15. Emir dedi ki:

    Cem bey merhabalar alkolmetreye üflememekten 2 yıl ehliyetim alındı.ehliyetimi geri aldım bir sonraki yakalanma durumum olursa ehliyetime 6 aymı el koyulur

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Emir Bey. 48/9 maddesine göre işlem gördüğünüz için, bir sonraki vukuatınızda sıfırdan başlayacaktır. Alkolmetreye üfler ve alkollü çıkarsanız, ehliyetinize 6 ay el konulacaktır. Fakat bu soruyu soruyorsanız, muhtemelen sürekli alkollü kullanıyorsunuz. Bence bunu yapmayın. Yanınızda alkol kullanmayan birini bulundurun 🙂

      1. Onur dedi ki:

        Cem bey merhaba benim ilk yakalanışım 6 ay el kondu ehliyetime ama işim araçla olduğu için tekrar ehliyetsiz yakalanırsam alkol olmasa bile bu süreçte cezam 2 yılamı çıkıyor yoksa sadece cezamı alıyorum

      2. Coskun dedi ki:

        S.a banada alkolmetreyi uflemedigim için 2 yil hastanede kanda 187 promil çıktı onun içinde 2 yil toplam 4 sene ehliyetime el konuldu itiraz etsem sonuç alirmiyiz 2 sene iptali icin

  16. Metin dedi ki:

    İyi günler Cem bey trafik çevirmesine girdim çevirmende ehliyetime baktılar daha önce 6 ay el konulduğu icin hemen alkol metre üfletiler ilk cihazda üfledim bişey çıkmadı sonra başka bir cihazı üfledim 4 kere ama üfleyemiyorsun diyerek kan tahlili istediler 1 gün öncesi alkol almıştım fazla kanımda 0.59 alkol çıktı ve 4. Sene ehliyetime el konuldu 2 sene üflememekten 2 sene alkolden ama ben red etmedim itiraz dilekçesi verdim bekliyorum bir sonuç çıkarımı şimdiden teşekkür ederim

  17. asil60 dedi ki:

    alkol metreyi üflemedi 2 yıl ehliyetini aldılar. 2890 tl ceza yazdılar. bu ceza sürücüyemi yoksa plakayami kalır bunun hakkında bilgisi olan varmı..

  18. Öner dedi ki:

    Merhaba
    Ben 3 ay önce hasarlı trafik kazası geçirdim alkol metreye 3. Defa üfledim memur abi yeterli üflemiyosun dedi benim böbreğimin 1 tanesi yok ve mide fıtığı var son kez üfle dedi bende 3. Kes derin nefes aldım ve üfledim yeterli üflemedin dedi ve 2986.₺ ceza 2 yıl ehliyetimi aldılar,yasal yoldan hakkımı aramak istiyorum,ayrıca kamera kayıtları ilgili ceza yazan memurlarda mevcut,ceza tutanağında üflemedi red etti yazıyor oysaki ben üfledim yardım ve bilgi vermenizi rica ediyorum teşekkürler

  19. Murat dedi ki:

    Mrb cem bey bankada 48/9 dan ceza yazdılar ama ben Bi çevirmeye yada kontrole girmedim ben karakola gitmiştim Bi şikayet için alkollüydüm ayrıca fakat şubedeki polis amcalar buraya neyle geldin dediler bende arabayla dedim demez olaydım adamlar beni araç sürürken yakalaması ama 48e 9dan 2 yıl ehliyetimi ve 2869 liralık cezayı yedim ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olun.

  20. ÖNER dedi ki:

    Cem Bey Merhaba
    2 ay önce hasarlı trafik kazası yaptım memurlar alkolmetreye üflememi söylediler bende 2 kez üfledim yeterli üflemediğimi söylediler bende nefesimin bukadar olduğunu ve son kez 3. Kes derin nefes aldım üfledim alkol çıkmadı ve bana 2986.₺ ceza 2 yıl ehliyet belgeme el konuldu,tutanaklara red etti üflemedi imza etmedi yazılmış,oysaki ben zorluk çıkarmadım üfledim ama tutanaklara red etti üflemedi demişler lütfen yardımcı olurmusunuz avukat tutmam gerekiyor itiraz etmem gerekiyor.
    Teşekkürler

    1. Enes dedi ki:

      Aynısı benım başıma geldi kardesım mahkemeye itiraz ettin mi ? Ettiysen sonuc olarak ne oldu

  21. Burak dedi ki:

    Cem Bey merhaba,

    Borcu yoktur yazısını edevlet üzerinden alabiliyor muyuz, bir bilginiz var mı . ?

  22. Burak can dedi ki:

    Merhaba. 15 gün önce (25.12.2018) (cok pismanim ama olan oldu) alkollü arac kullandım. Otobanda yavaş gittiğim ihbarı üzerine polis durdurdu. Çok moralim bozuktu. Maddi sıkıntılarımdan dolayı okadar içtim (4 tuborg + 3-4 kadeh raki) polise Abi sigortam muYenem yok alkolde aldım dolmuş şoförüyüm isimden olurum 2 aralıkta evliyim uygulamaya sokmayın dedim. Yapacak bisey yok dedi direk cekici cagirdi. Bende alkolün etkisiyle ve 3-4 polis arabasinin isigindan iyice sarhos oldum ve sinir krizi geçirdim (yola ciktigimda normaldim sanki ama raki etkisini daha sonrafan gosterirmis git gide kotu oldum.) Otobanda tırın altına koşarak aglayarak intihara kalkışmışım. Polisin silahini bile cekmeye calismisim hatta. Vurun beni diye yalvarmışım. O araları hiç hatırlamıyorum. Bi ambulansa bildirdiklerini hatirliyorum. Kelepce varmiydi yokmuydu hatırlamıyorum bile. Karakola götürüp kelepçeleyip kalorifere bağladılar ondan sonrasini hatirliyorum. Daha sonra beni ters kelepçe yapıp hastaneye götürdüler ve kan testi yaptırdılar. Uygulamadan 4 saat sonra yapilan testte 1.65 alkollü ciktim. Geri ters kelepçe yapıp kelepceyi dibine kadar sıkıp karakola götürdüler. Karakoldaysa keyfi ters kelepçeyle beklettikten sonra beni salın daha ne bekletiyosunuz dedim. Alkolün etkisinin geçmesini bekliyoruz dedi (yanıma arkadaşım geldiği halde) bende alkolün etkisinin geçtiğini nasıl anlayacaz boyle ters kelepce sabaha kadar bekleyecez mi dedim ve nitekimyarim saat sonra 4-5 kâğıda imza attirdilar ve saldılar . Su an ehliyetime 2 yil el konulmuş ve 2800 tl ceza yemişim. O gece ben sınır krizi geçirdiğim icin üfle dediğini bile hatirlamiyorum. Dogal olarak alkollu bir adamdan normal davranis sergilenmesi beklenemez. Itiraz edip 6 aya çevirme yada para cezasına çevirme şansım olabilir mi acaba. Teşekkür ederim.

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Öncelikle geçmiş olsun, siz bu anlattıklarınızdan dolayı 6 aya düşürülebileceğine inanıyorsanız itiraz edin ama bir şey değişeceğini anlatımlarınıza göre ben pek ihtimal vermiyorum

  23. Batı Kahraman dedi ki:

    Cem bey merhaba, Alkolmetreye üflememe olarak 48/9 için hem kurs şart demişsiniz, hemde kursa gerek yok cezaları ödeyip 2 yıl dolunca ehliyeti alabilirsiniz demişsiniz.Hangisi doğru? 🙂
    15.02.2017 yılında trafik polisi önümü kesti otobanda ve ben ehliyetimi verdim ama üflemedim cihaza. Karakola gittik tutanak tutuldu sadece ve kamu davası açıldı bana. Dava sonunda aynı suçu ve benzerini 5 yıl işlememe cezası çıktı. Şimdi 1 ay sonra 2 yıl doluyor.Ben herhangi bir kursa girecekmiyim yoksa süre dolunca direk ehliyetimi alabilecekmiyim.Tşkler.

  24. YÜKSEL SAĞLAM dedi ki:

    CEM bey merhaba 2
    2 yıl önce 6 aylık sürücü belgemi verdim 2018 aralık ayında bir uygulama cihazı üflemedim daha sonra beni karakola götürdüler ancak herhangi bir kan testi yapılmdı daha sonra bir tutanak ile üflemeye red 2869 tl ceza kagıdını verdiler o cezayı bir sonraki gün yatırdım size sorum ;
    benim ehliyetimi geri almam için herhangi bir saglık kuruluşu südge vs gibi bir yere gitmeme gerek varmı ? yoksa vergi daireisnden borcu yoktur yazı ile gidip alabilirmiyim istanbul avcılarda yakalandım hangi karakoldan alabilirim
    birde üzerinden 2 ay geçti herhangi bir mahkeme gelmedi gelirmi sizce
    teşekkürler

  25. yüksel sağlam dedi ki:

    CEM bey merhaba öncelikle bilgilendirmeler teşekkürler;
    2 yıl önce 6 aylık sürücü belgemi verdim 2018 aralık ayında bir uygulama cihazı üflemedim daha sonra beni karakola götürdüler ancak herhangi bir kan testi yapılmdı daha sonra bir tutanak ile üflemeye red 2869 tl ceza kagıdını verdiler o cezayı bir sonraki gün yatırdım size sorum ;
    benim ehliyetimi geri almam için herhangi bir saglık kuruluşu südge vs gibi bir yere gitmeme gerek varmı ? yoksa vergi daireisnden borcu yoktur yazı ile gidip alabilirmiyim istanbul avcılarda yakalandım hangi karakoldan alabilirim
    birde üzerinden 2 ay geçti herhangi bir mahkeme gelmedi gelirmi sizce
    teşekkürler

  26. yüksel sağlam dedi ki:

    bu arada ben SÜDGE aradım oradaki kişi ile telefonda görüştüm sizin buraya gelip eğitim almanıza gerek yok gününüz gelince borcu yoktur yazınız belge ile gidip alabılırsiniz soylendi birde size sorup aydınlanmak istedim

    1. Soner inan dedi ki:

      Merhaba! Naptınız benimde başıma aynı şey geldi yarın gidicem. Bende 2cisinde üflemedim. Eğitime gitmeden aldınız mı? İyi günler

  27. Cenk dedi ki:

    Cem bey Adana’da asayiş ekipleri alkol aldığımı görüp uyarıda bulundular daha sonra uzaklaştıklarını sandığım anda aracımı hareket ettirip yakın bir mesafe gittikten sonra hakkınızda şikayet var diyip park halindeki aracımdan beni indirip karakola götürdüler alkollü olduğumun farkında olduklarından bulunduğumuz karakola trafik ekibi çağırdılar üflemek istemediğimi park halinde bulunan araçtan indirildigimi belirtip üflemeyi red ettim ve 2 yıl ehliyetime el konuldu yanlız tuaf olan üflemeyi red etmeme rağmen her hangi bir sağlık kuruluşuna götürülüp kan yada tükürük testide yapılmadı bu konuyla alakalı şikayette bulundum ehliyetimi bu durumda almam mümkünmüdür kanımda kaç promil alkol olduğunun tespiti yapılmadan ehliyetime el konulması normal bir durummudur

  28. Abdullah çelik dedi ki:

    Selamlar Cem bey ben 2011de alkolden ehliyetimi aldırdım 5yıl dolmadığı için 2 ci seferde üflememekte aldırdım şu anda bende alkol çıksa ehliyetime
    Altı aymı yoksa 5 senemi el koyyarlsr

  29. Zafer dedi ki:

    07.01.2019 tarihinde saat 00:10 sıralarında sevk ve idaremde bulunan aracım ile seyir halindeyken önümdeki aracın aniden fren yapmasıyla bende fren yaptım ancak duramayarak arkadan çarptım. Trafik ekiplerinin gelmesiyle onlara alkol metreye güvenmediğimi ve hastanede alkol kontrolü yaptırmak istediğimi söyledim. Trafik ekipleri hastaneye de gideceğimizi söyleyince hiç itiraz etmeden alkol metre cihazına üfledim. Trafik ekiplerinin kontrolü sırasında alkol metre cihazı ile yapılan ölçüm sonucunda 3.33 promil alkollü olduğumun tespit edilmesi üzerine ben de itiraz etmeden uzattıkları ceza tutanaklarını imzaladım. Daha sonra evrakları ruhsatın arasına koyarak bana verdiler.
    Olay gününün ertesi günü bana verilen Trafik Cezasına baktığımda İki Ayrı Trafik Cezası kesildiğini farkettim. Bana önce saat 02:13 de 48/9 maddesi uygulanarak, Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı ile 2.869 TL para cezası ve Geçici Olarak Sürücü Belgesi Geri Alma Tutanağı ile 2 Yıl süre ile ehliyetimin alıkonulması cezası verilmiş ve 20 dakika sonra saat 02:33 de 48/5 maddesi uygulanarak, Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı ile 1.002 TL para cezası ve Geçici Olarak Sürücü Belgesi Geri Alma Tutanağı ile 6 Ay süre ile ehliyetimin alıkonulması cezası verilmiştir.
    İki ayrı ceza kesilmesi yasal mıdır. Sulh Ceza Mahkemesine itiraz ettiğim takdirde 2 yıl ehliyetime alıkonulması ve 2.869 TL para cezası iptali olabilirmi..
    Şimdiden çok teşekkürler…

  30. Esra dedi ki:

    Cem bey ben ilk olarak alkolden 6 ay ehliyetimi verdim geri aldım daha sonra 48/9 maddesinden üflemesinin için 2 yıl el kondu cezamı ödedim ehliyeti alırken südge eğitimine gitmem gerekiyormu?

    1. Ali dedi ki:

      sonuç ne oldu acaba Esra hanım ?

  31. Onur dedi ki:

    Cem bey merhaba benim ilk yakalanışım 6 ay el kondu ehliyetime ama işim araçla olduğu için tekrar ehliyetsiz yakalanırsam alkol olmasa bile bu süreçte cezam 2 yılamı çıkıyor yoksa sadece cezamı alıyorum

  32. Emre dedi ki:

    Merhaba Cem bey 3 şubatta çevirmeye girdim ehliyet sordular verdim sonra alkol metreye üfle dediler ve ben onlara bana 2 dakika müsaade verin dedim ve ve dinlemediler sonrasında üflememekten 2 yıl ve 2869 tl para cezası kestiler sonra hastaneye gittik orda üflettiler ve 0.15 promil alkol çıktı emniyete gittik orda ifadede tutanakta belirtildi sulh ceza hakimligine dilekçe verdim sonucu ne olur???

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Geçmiş olsun emre bey hukuki süreç konusunda bir tahmin yürütmek oldukça zordur.

    2. Yasin dedi ki:

      Aynısı benim başıma geldi itiraz ettik süreç yeni başladı. Sizde sonuç ne oldu acaba?

  33. Fatih dedi ki:

    Merhabalar. Alkollü olarak durduruldum. 2. Kez ehliyeti kaptılar. 2 sene el konuldu yanlız alkolmetreye üflemedim. Diyorlar ki 4 sene ehliyetsiz kaldın bu doğrumu? Şöyle bişe var ben hiç birşey hatırlamıyorum yoksa neden üflemeyeyim. Bunun hakkında itiraz etsem birşey çıkar mı?

  34. Emre rendeci dedi ki:

    İlk önce üflemediğim için ceza yedim ama arkasından hastahane de üfledim yine ceza yedim toplam 4250 civarı şimdi üfkemediğim için o cezayı iptal ettirme durumum var mı acaba ? Sonuçta hastahane de üfledim bu durumda 2 buçuk yıl ehliyetim gidiyor anlaşılan

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Evet, geçmiş olsun

    2. Semih dedi ki:

      Hocam selam bu ehliyet ile ilgili yaşadığınız durumu bende yaşadım bir sonuç elde ettiniz mi ?
      05307628321 Semih ismim dönerseniz sevinirim

  35. Murat dedi ki:

    İyi Akşamlar Cem Bey bu ayın 21 inde cevirmede Alkol Metreyi Üflememek için itirazda bulundum cezai işlm yapacaklarını söylediler ve arabanın içine girdiler akbuz yani ceza keselerken ehliyetimi tekrar istediler bende verdim Sonra bana 2 yıl olduğunu söylediler bende ehlitemi verdiğimi söyledim iş işten geçti dediler ve mana cezayı imzalamamı istediler bende üflemeden ve kan almadan bana ceza yazdıkları ve beni kandırdıkları için imzalamadım ve evrakları dahi almadan başka bir arkadaşımla devam ettim e devletten ehliyetimi soruladığımda 2 sene gittiğini gördüm ne yapaçağımı şaşırdım ehliyetimi verdiğim halde 2 sene aldılar Ben ez az cezayla kurtulmak için 6 aya razı olduğum için verdim Cezama kabulum Ama 2 seneyi kabul etmek istemiyorum benim 2 yıllık cezamı 6 aya düşürmem için Bir yol varmı Varsa beni bilgilendirir seniz sevinirim Kolay gelsin Şimdiden Teşekkür ederim

  36. efe dedi ki:

    Cem bey merhaba
    2 yıl önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetime 2 yıl el konuldu
    Ehliyetsiz arac kullaniyordum

    İş yemeğinden dönüşte polis çevirmesine girdim

    Alkolmetreye üflemem istendi itiraz etmeden üfledim 0.64 promil alkollü olduğum söylendi ve beş yıl daha ehliyetime el konulacagi belirtildi
    Kesinlikle alkol kullanmadım
    Herhangi bir hastaneye gidip kan testi yada alkol testi gibi test yaptırma şansımız yok yapmiyorlar
    O geceye ait elimde sadece kredi kartı slibi ve yemek fişi mevcut
    Restorandan kalkış saatimle polis çevirmesine girme arasındaki zaman 15 dakika
    Elimdeki fiş ve kredi kartı slibiyle bunu kanitlayabiliyorum
    Nasıl itiraz edebilirim
    Yardımcı olursanız çok sevinirim

  37. uğur öztürk dedi ki:

    Cem Bey Merhabalar,
    Alkolmetrenin doğru ölçüm yapmayacağını bildiğimden dolayı üflemedim ve kan tahlili yaptırmak istedim savcılık kararıyla kan tahlili yaptırdım. o gece ehliyetimi alıp 2. yıl ehliyetime el koydular. 2 gün oldu kriminal labrotuar’dan sonuç ile ilgili bir haber gelmedi. 0.50 nin altında çıkarsa ehliyetimi geri alabilirmiyim? ya da üflmeyerek ceza yedim fakat kan verdiğim için cezamın 6 Ay’a düşürülmesi ile ilgili dava açıp tarafıma sonuçlanabilir mi ?

  38. Ümit Kasapoğlu dedi ki:

    Cem mey merabalar alkollü olarak hafif bi trafik
    Kazasına karıştım polis geldi alkolümü ölçmek
    İstedi bende ağızlığı değiştirmesini istedim değiştirmedi sonra kan alın o zaman dedim hastaneye gittik eğer kan alınırsa 2 yıl ehliyetimin
    Alınacağını öğrendim ve üfledim alkolüm tesbit edildi ama bana üflememekten işlem yapıldı gene
    Mahkemeye başvursam 6 aya düşermi teşekkürler

  39. hıdır dündar dedi ki:

    merhaba Cem kardeşim 07 05 2017 tarihinde üfleme cıhazına itiraz ettim üflemedim tutulan tutanaklarıda imzalamadım 48/9 dan ehliyetime 2 yıl el koydular bir ay kadar bir süre kaldı südge gibi yada başka bir işlem yaparlarmı ? teşekkür ediyorum

    1. Ysn dedi ki:

      Aynı durum benim de başıma geldi. Sonuç nedir?

  40. yüksel sağlam dedi ki:

    3 ay oldu henüz bir cevap vermediniz ?

  41. Fatih bey dedi ki:

    Merhaba arkadaşlar ben geçen ay trafik kazası geçirdim alkolluydum para cezası ve ehliyete el konuldu para cezasını ödedim 6 ay ehliyeti bekliyorum bi sıkıntı çıkar mı sizce veya ehliyetimi vermezler mi 6 ay sonra ?

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Süresi dolduktan sonra verilir

  42. Ali dedi ki:

    Merhabalar efendim oncelikle boyle insanlari aydinlattiniz icin sizlere sukranlarimi sunuyorum. Sorum şudur. Daha onceden alkollu arac kullanmaktan 6 ay ehliyetime el konuldu sabikamdan dolayi 5 ay hapis cezasi verildi. Ve olayin ustunden 2 sene gecmeden sigorta olmadigindan dolayi sorgu yapildigi esnada alkolmetre uflenmem istendi bende red ettim ve karakola getirip 2 sene ehliyetimi aldilar ve herhangi bi adli islem yapmadan ifade almadan sadece trafik cezasi keserek serbest biraktilar imzadan imtina ettigimden dolayida herhangi makbuz falan hicbirsey vermediler ehliyetimde bendeydi onuda teslim etmedim. Hakkimda herhangi bi ceza davasi acilirmi? Ve ehliyeti geri almam konusunda herhangi bir kurs vs. Gorecekmiyim? Ehliyetimide teslim etmem gerekirmi bu olaydan sonra sonucta 2 sene iptal oldu sistemde ? Aydinlatirsaniz sevinirim tesekkurler

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Geçmiş olsun Ali bey, mevcut alkolmetreye üflememe cezası başlıklı konumuzda sormuş olduğunuz tüm sorular için ayrıntılı olarak bilgi verilmiştir.

  43. Arifizm dedi ki:

    Merhaba cem bey. Öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Ben alkolmetreye üflememekten ehliyetimi 2 yıl kaptırdım. Gözaltına aldılar beni. 4 saat sonra Polis zoruyla kan tahlili yaptılar 1.65 çıktı. 2800 küsür ceza e devlette görünüyor. Onun haricinde alkolden dolayı ekstra bir ceza gelir mi. Şu an hala araç kullanıyorum. Polis yakalarsa bana hangi maddeden ceza yazar ve el konuma süresi uzar mı. Yaptırımları nelerdir. Birde 2 yılın sonunda yapmam gereken aşamalar nelerdir. Nerelere gidip başvuru yapmamız gerekmektedir. Rica etsem bilgilendirebilir misiniz. (ehliyetini kaptıran arkadaşlara Bi uyarım var. Sürücü kursunun bana demesi 2 yıl dolunca hadi ben ehliyetimi almaya geldim” dersen Bi 3-5 ay daha beklersin. 18. Ayda git yapman gerekenleri yap 24 ayın dolmasını bekle dedi. Bi çok kişi o süreye aldanarak 24 ay el konuldu diyerek 28-29 ay beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. 6 el konulduysa 2. Ayda yapması gerekenleri yapsın. Psikoteknik VS.. )

  44. Mehmet ali dedi ki:

    Merhabalar cem bey verdiğiniz bilgilerle bizi aydinlattiginiz için teşekkür ederiz benimde bir sorum olacaktı alkolmetreyi uflememekten dolayi 48-9 dan islem yapildi ayni zamanda alkollu olduğumdan dolayi alti ay 48/5 6 ay ehliyetime el konuldu toplam ceza surem 2 yil mi 2,5 yil mi? Birde geri almam için südge egitimine katilmam gerekiyor mu bazilari katilacaksin diyor bazilari gerek diyor ayrica ehliyetim kayip olduğu icin ehliyetimi teslim edemedim ehliyet bulundurmamadan da ceza yazdilar ehliyetimi teslim edememis olmam sürem doldugunda bir sorun olusturur mu simdiden tesekkur ederim

  45. CEMCAN dedi ki:

    MERHABA CEM BEY BEN CEVİRMEYE GİRDİM BİRKAÇ SAAT ÖNCE ALKOL ALDIGIM İÇİN EMİN OLAMADIM VE ALKOLMETREYI UFLEMEYI REDDEDİM EHLİYETIMİ ALDILAR BENDE SİNİRLE BASTIM GİTTİM , DAHA SONRA DIREK HASTANEYE GİTTİM ALKOL RAPORU ALDIM VE ALKOL CIKMADI BU DURUMDA BANA TAVSİYENİZ NE OLUR?

  46. Fatih dedi ki:

    Selam cem bey 48/9 maddeden sürücü eğitim programına katılıyormuyuz daha önceki cevaplarda evet yazıyordu bana gerek yok dediniz üstte de var sorum farih

  47. Fatma dedi ki:

    Merhaba kısa bir süre önce alkollü ara kullanırken kaza yaptım airbagler açıldı gelen polis ekibine alkollü olduğumu ancak şuan şokta olduğumu airbagden dolasyı astım sıkıntısı yaşadğımı üfleyemediğimi söyledim . bunun üzerine red kararı çıkardı karakolda ifade verirken tekrar üflediğimde diğerini iptal edeceğini söyleyerek tekrar üfletti ve 6 ay daha ceza çıkardı . 6 aylık cezayı ödedim ancak 2 yıl alınmaması için ne yapmam gerekiyor.

  48. Burak dedi ki:

    Cem bey merhaba, Temmuz 2018 de Muğlada 2 bira icip cevirmeye girdim. 2010 yilinda bir kez 6 ay vermistim bir daha 6 ay vermemek icin epey bir direndim. Koah hastasi oldugumu ve nefesimin yetmedigini soyleyerek 3 defa kuvvetsiz sekilde ufledim. Bu esnada bir direnis oldugu icin kamera acmisti bir memur ve ben alkollu oldugumu ve nefesimin yetmedigini kamera acikken de beyan ettim. Hastaneye goturmelerini istedimFakat bir turlu ikna olmadilar ve ehliyetimi 2 sene sure ile aldilar. Teyzem adliye memuru bir karsi dava acabilirmiyiz diye danistigimda yapilacak hic bisey olmadigini soylemisti.
    Suan 1 senesi doldu ve sorum şu,bir dava acabilirmiyim? Ehliyetimi geri alabilir miyim? Para cezalarini ödedim. Bir de ehliyeti geri aldiktan sonra tekrar alkollu yakalanma durumunda yaptirim ne olur acaba?.
    Tesekkurler,Saygilar.

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Maalesef pek bir şey değişmeyecektir. Tekrar aynı şekilde veya ehliyetsiz olarak araç kullanmanızı tavsiye etmiyorum yaptırımları oldukça ağırdır.

      1. Cezminc dedi ki:

        Merhaba serdar bey Çevirmede ilk defa 0,52 promil alköllü çıktım (bu konuda da çok hassasım kendimi iyi hissetmeden bilincim tam acık olmadan araca el sürmem. Bu konuda baya bilinçsizmişim. Yasal haklarımı da tam bilmiyordum.Memur bey cezai işlem uyguladı.gece geç olduğu için bana da güvenerek aracı geri de verdi. Ancak 6. Üflememde cihaz sonuç verdi. Ve bende cihaz sonucunu görmedim.kalibrasyon hatası olduğunu düşünüyorum. Hastaye gitmek istediğimi Bir de diğer memur eğer hastanede Bi ml alköl çıkarsa ehliyetin 2 yıl gider dedi. Tabi o an en düşük te olsa çıkacak. Durum öyle değilmiş 0.50 ml sınırmış. Birde araç emanetti o da çekilir dedi. Bende aracı sabah teslim edeceğim için yanaşmadım. En yakın hastaneye telefon ettiğimde ceza kesen ekibe müracaat etmemizi söylediler. Yaya trafiğine kapalı yol aracla gitsem sıkıntı olacak o durumda. Araçlada bazı işlerimiz oluyor. Tıkılıp kaldık. Pişman oldum ama keşke alköllü çıkanın yaptırımı daha fazla olsa direk hastaneye götürse muayne yapsalar. Suçluysa AB deki gibi 14 gün direk hapis olsun ben razıyım ama 6 ehliyet yok çok sıkıntıymış. Polisde haklı adamlar ne kazalar görüyor. Ama beni durdururkende öndeki arac üzerine sürüp kaçtı. Birazda onun etkisi olabilir. Ben hiçbir şekilde bu durumları bilmeyen biriyim. Alköl alışkanlığımda yok. Bin pişman oldum. Acaba nasıl yol izlemeliyim bir sonuç çıkarmı

  49. Varol dedi ki:

    İyi günler ilk defa arkollu arac kullanırken yakalandım uflemeyi reddetim egliyetime hem 6ay hem iki yil el koydular yanı toplamda 2yıl 6ay yasalmı

  50. selim çolak dedi ki:

    Merhaba,ben de 3 ay önce 6 ay +2 yıl olarak ehliyetimi kaptırdım.alkolmetreye üflemedim sebep olarak kazanın şokundan(tek taraflı kaza) dolayı üflemediğimi ifademde belirttim.sonrasında kan testi için hastaneye gittim hiçbir şekilde direnç ya da kavga gürültü olmadı.sonunda cezayı yedim.avukatımla görüştüm ve birebir yaşanmış aynı olayın emsal kararını bularak 2 yıla itiraz ettim.emsal kararı bozan istinaf mahkemesiydi.buna rağmen benim dosyama bakan hakim kararı görmezden gelerek itirazıma ret verdi.şimdi bölge mahkemesine itiraz başvurumu yaptım.2 yıl iptal our mu ? eğer olmazsa çok zor günler beni bekliyor.

    1. Bekir cetin dedi ki:

      Bende ayni durumdayim itiraz edecem faka elimde hicbir belge yok ceza tutanaginida yenni aldim bizim gibi binlerce insan var tek umut meclis belki duzenlerler yada af

  51. Bekir cetin dedi ki:

    Bende ayni durumdayim itiraz edecem faka elimde hicbir belge yok ceza tutanaginida yenni aldim bizim gibi binlerce insan var tek umut meclis belki duzenlerler yada af

  52. Soner dedi ki:

    Arkadaşlar yorumların çogunu okudum şakin kaçırdığınız bir yer var. Bakın yeni kanunda. Eskiden t.polisleri çok ugraşıyor itiraz edenlere alıp kan testi vs diye kaldırıldı. Artık alkollu tespit edilen kişilere üfle deniyor. Lakin üflemez itiraz ederse telefonu cıkarıp videoya çekip üflüyormusun üflemiyor musun diye soruyor! Sende üflemiyorum diyince cezayı alkolden yazabiliyor eğer elinde öyle bir video yok ise hemen davanızı açabilir siniz! Ben böyle biliyorum trafikçi tanıdığınıza sorabilirsiniz!

  53. Ysn dedi ki:

    Sonuç nedir?

  54. ümit mançuğ dedi ki:

    2 kez alkollu yakalanan biri 3 kez yakalandiginda uflememe hakkini kullandiginda ehliyeti niye 2 yil gidiyor 5 yil gitmiyor burda bi sacmalik yokmu

  55. Şafak dedi ki:

    Merhaba cem bey ben motosikletimle ist maltepede seyir halindeyken trafik polisleri tarafın durduruldum alkoltesti yapmak istediler alkol metreye 2 kez üst üste üstleneme rağmen yeterli oranda nefes veremedigimi ve alkol metreye üşememekten ışlem yapacaklarını söylediler bende nefes aşmakta zorlandığım için bundan daha fazla üfleyemeyecegimi söyledim görevli memurda alkol metreye işlemedi olarak işlem yaptı akabinde ehliyet 2 yıl alındı ertesi gün nefes darlığım arttı bir devlet hastahanesinde kovid 19 testi yaptırdım testim pozitif çıktı bu durumda benim ehliyetimin haksız yere alındığını ispat edebilirmiyim cezanın iptali mümkün müdür hasta olduğumu belgeleyen raparum var şimdiden teşekkür ederim

  56. Sem dedi ki:

    Mrb can bey 11 12 2020 saat 01 00 sıralarında yani 1 gün önce ehliyetime işlem yapıldı üflemedigim için 2 yıl aracı erkek arkadaşım sürüyordu sonra kaldırıma çarptı kavga ettik çekti gitti bende 1 duble votka içmiştim sadece o gittikten sonra gece tek başıma korktuğum için az ileri sürdüm merkeze o sırada polisler durdurdu ve trafik geldi uflemedigim için işlem yapıldı hıc bir şekilde imza atladım ehliyetimi de vermedim 10 günlük te sigorta sürem dolmuştu beni araçtan indirmek istediler inmeyince bayan polis geldi ve saçımdan çekerek kelepçe takarak beni karakola götürdüler suçlu muamelesi yaptılar ve ben mağdurdum sonra kan testine götürdüler 2 yıl uflemedigim için 2 yıl da kanda alkol çıkarsa 4 yıl ehliyetime işlem yapılacakmış daha once 6 ay kapturmisti. Ama aracı kullanan ben değildim erkek arkadaşım orda bıraktı gitti zaten piskolojikmen iyi değildim bu haksızlık işime nasıl bakarım 🥺itraz edecem itraz edersem kazanır miyim ve ne kadar zaman alir cvp verirseniz çok sevinirim teşekkür

  57. Serdal dedi ki:

    Merhaba lar iyi günler efendim başımdan dün sorun geçti dün 16 17 saatleri civarında tanıdığım bi abimin motoru ile seyir halinde iken motorlu trafik polis personeli durdurdu kask ım olmadı için kask dan işlem yaptı Bn fişini imzaladım motorun vizesi de yokmuş ruhsat sahibi de burda idi sonrasında bnde ceza kagıdı mı aldım yürüdüm gittim arkamdan kaçmak sureti ile ceza geldi 2 sene ehliyetim Bn ehliyeti mi şiöfiye kadar bir gün dahi kapyıtmadım bana alkolmetre dahi cıkartıp üfletme işlemi yapılmadı buna keza alkol cıksa dahi 6 ay gidecek idi arkamdan 2 sene men gelmiş ceza kagıdı da imzam yok düğünüm var ehliyetsiz ne yaparım siz yüce devletimiz den yardım larını rica ederim hayırlı günler teşekkür ederim ilginiz için

  58. onur gedik dedi ki:

    ıyı gunler cem bey , saygılarımı sukranlarımı sunuyorum , dün arkadasla denıze gıtttık 4 bıra aldık 1 er bira ıctık yolda ıken arkadas hem ehlıyetlı hem arac sahıbı fakat acemi benimde ehlıyetım yok usta soforum 2 defa el koydu 2 sene yedım en son 1 ay kalmıstı almama neyse yolda gıdıyoruz baaktım 100 metre ılerde cevırme var bızde arkadasla yer degıstırdık hemen , jandarma trafık bana sensın sofor dıyerek cezayı kestı alkolmetreyede uflemedım 6500 tl ceza yedım ıtıraz etsem ne olur ?

  59. Barış Demiral dedi ki:

    Merhaba Cem bey. Yaklaşık 2 ay önce sürücü olmadığımı belirttiğim halde ve kovid dönemi olduğu üflemeyi tercih etmediğim kandan alkol testi yapılmasını istediğim halde ve beni direksiyon başında değil arabanın dışında tuttukları halde alkol cihazı üflememi istediler. Bende hem sürücü olmadığımı belirtmeme rağmen kabul etmeyip üflemek zorunda olduğumu söylediler. Bende üflemek istemediğimi önce ispatlanması gerektiğini veya beni hastaneye götürmelerini istedim. Kabul etmeyip 48/9 cezası uyguladılar ve ben itiraz ettim. İtirazım reddedildi herhangi bir ispat sunulmadan soyut delikler ile itirazı red kararı aldım. Tekrardan itirazda direksiyon başında yakalanmadığımı ve tutulan tutunmakta bana sürücü muamelesi yapıldığı için tutanağa imza atmadım. İtirazda ben sürücü olduğumu ispatlanmasını istedim ben olaydan sınra hemen kan testi vermeye gittin 0.68 promil çıktı. İtirazda bunu sundum. Geröekten kovidden dolayı üflemediğimi ve sürücü olmadığımı yazdım. Sonuç olarak hakemlik bunu ispatlamasını istedim eğer sürücü olarak muamele gördüysem bile 48/9 cezası 48/5 e çevrilir mi? 2 yıl çok uzun süre çünkü. İlginşze teşekkür ederim şimdiden

  60. Akoda dedi ki:

    Merhaba, seyir halindeyken ihtiyaç molası için bir noktada durduk ve 150 metre sonra çevirme vardı. Devam ettiğimizde çevirmede durduk aracı benim kullanmama rağmen memurlar hem benim hem eşimin ehliyetini istediler. Ve şoför koltuğunda ben olmama rağmen ihtiyaç molası için durduğumuzda bizden suphelendigini ve Aracı esimin kullandığını yer değiştirdiğini düşündüğünü söylerek eşimden alkolmetreye uflemesini istediler. Bizde duruma itiraz ettik eşim uflemedi. Çünkü bizi çevirdiğinde direksiyonda ben vardım bana ufletmeleri gerektiğini nazik bir dille dile getirdik. Uzun yoldan geldiğimiz için arada değişiyorduk ve mobese görüntüsünü istedi ilçeye giriş yaparken eşimin kullandığına dair resimleri bize gösterdi. Ama çevirme sırasında önce benim kullandığımı gördüğü halde benden üfleme istemedi esimden istedi ve eşim itiraz ettiği için 2 yıl ehliyetine el konuldu ayrıca 5.000 lira ceza yazdı. Bu durumda itiraz hakkımızı kullansak sonuç değişebilir mi?

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu