Trafik Sitesi

4 Mevsim Lastik Nedir?

4 Mevsim Lastik Nedir?

4 Mevsim Lastik Nedir?

4 mevsim lastik nedir? Yaz lastiği ile 4 mevsim lastiğin farkı nedir? 4 mevsim lastik nasıl anlaşılır? 4 mevsim lastikler daha iyi mi?

4 mevsim lastikler ve yaz lastikleri hakkında tüm öğrenmek istediklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.

4 Mevsim Lastik Nedir?

4 mevsim lastikleri adından da anlaşılabileceği gibi her mevsim kullanılması mümkün olan lastiklerdir. Elbette her mevsim derken mevsim lastikleri ile aralarında mutlaka performans farklılıkları bulunmaktadır.

Kış lastikleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız Doğru Lastik Seçimi Nasıl Yapılır  yazımıza göz atabilirsiniz.

Ortalama diye tabir edilen sürücü sınıfı için yapılmış olan dört mevsim lastikleri, orta derecede diş derinliğine sahiptir ve kış lastiklerine nazaran daha az diş derinliğine sahip yaz lastiklerinden daha uzun diş ömrü sağlayacak şekilde üretilmişlerdir.

 Dört mevsim lastikleri, ekonomi sınıfı araçlardan sedan araçlardan tutun hafif ticari kamyonetlere kadar pek çok çeşitteki araç türlerinde kullanılmak üzere, farklı ürün özelliklerine sahip geniş bir yelpazede üretilmektedirler.

4 mevsim lastiği, sürüş konforu ve sürekli kullanım olanağı gibi özellikleri ile ön plana çıkar.

4 Mevsim Lastiğin Özellikleri Nelerdir?

  • Her mevsim kullanılmaları mümkündür.
  • Yaz lastiklerine göre daha derin dişlere sahiptir.
  • Hafif kış şartlarında performansları iyi olmasına karşın ağır kış şartları için en doğru seçim olmadıkları söylenebilir.
  • Yaz lastiklerine nazaran yol tutuşları daha düşüktür.
  • Ilıman iklimlerinin ideal lastik tipi olduğu söylenebilir.

Yaz Lastiği Nedir?

4 Mevsim Lastik Nedir?, 4 Mevsim Lastiğin Özellikleri Nelerdir?, Yaz Lastiği Nedir?, Yaz Lastiklerinin Özellikleri Nelerdir?, 4 mevsim lastik, 4 mevsim lastik nasıl anlaşılır, 4 mevsim lastik fiyatları 2018, petlas 4 mevsim lastik fiyatları, dört mevsim lastik işareti, 4 mevsim lastik fiyatları

Yaz lastikleri, özellikle yüksek performans sergileyen araçlar için oldukça ideal lastiklerdir. kuru zeminlerde ve yaz mevsimi şartlarında yol tutuşu ve viraj kabiliyeti gibi konularda yaz lastikleri oldukça ilerdedir.

Diş ve desen yapıları farklıdır. 4 mevsim lastiklere ve kış lastiklerine göre daha az oluklu bir yapıları olduğu için yol ile temas eden kısımları daha fazladır. Bu oluk sayısı az yapı daha fazla yol tutuşu anlamına gelmektedir.

Elastik ve dengeli bir yapıya sahiptirler. Yaz şartlarında zorlandıklarında diğer lastik türlerine göre daha iyi performans ortaya koyarlar.

Yaz aylarındaki ıslak hava şartlarında da yaz lastikleri daha iyi performans çıkarırlar. Özellikle spor otomobil ya da bir performans aracı sahibi iseniz yaz lastiği sizin için vazgeçilmez olmalıdır.

Yaz Lastiklerinin Özellikleri Nelerdir?

  • Elastik yapısı ve desen yapısı sayesinde yaz aylarında daha fazla yol tutuşu sunar.
  • Kış lastiklerine ve 4 mevsim lastiklere göre daha sessiz bir kullanıma sahiptir.
  • Yakıt verimliliği diğer lastik tiplerine göre daha yüksektir.
  • Yaz aylarında ıslak zemin koşullarında daha iyi yol tutuşu sağlar.
  • Kış aylarında, +7 derecenin altında kullanılması tavsiye edilmez. Tavsiyeye kulak asmaz ve kullanırsanız kış aylarında yol kalma ya da kayma ihtimaliniz oldukça yüksektir.
  • Yumuşak ve elastik yapısı hava sıcaklığı düştükçe özelliğini kaybeder. Bu da kavrama ve yol tutuşu özelliklerinin azalmasına neden olur.

Neden Yaz Lastiği Kullanılmalıdır?

  • Sürüş güvenliği, yol tutuşu, sürüş konforu gibi özelliklerin yaz aylarında artması yaz lastiklerine bağlıdır.
  • Yaz lastiği kullanarak yakıt tüketimini azaltabilir ve yakıt verimliliğini yükseltebilirsiniz.
  • Yaz lastiği kullanmak fren mesafenizin de kısalmasına yardımcı olur.

Yaz Lastiği Taktırırken Veya Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

  • Lastiklerde ilk bakmanız gereken diş derinliğidir. Diş derinliği 1,6 mm’den az olan lastikleri kullanmanız tavsiye edilmez. Bu nedenle elinizde mevcut olan yaz lastiklerini kış aylarından çıkışta yeniden monte ettirecekseniz diş derinliklerine mutlaka bakın.
  • Eğer yeni bir yaz lastiği alacaksanız uygun ebatta olmasına dikkat edin. Aracınızın orijinal lastik ebatlarında seçim yapın.
  • Lastiğin etiketini okuyarak zemin performansı ve yakıt verimliliği hakkında bilgi sahibi olun. Seçiminizi yaparken yakıt verimliliğini de göz önünde bulundurun.
  • Lastiğinizi kaliteli hizmet veren bir serviste değiştirin ve mutlaka balans ayarını yaptırın.
  • Lastiğinizin havalarını yaz ayları için ayarlı tutmaya özen gösterin.

4 mevsim lastiklerle yaz lastiklerini kıyaslarken ihtiyaçlarınızı, bulunduğunuz yörenin iklimini mutlaka göz önünde bulundurun. Her iki lastik tipinin de kendine özgü avantajları bulunmaktadır. Seçeceğiniz lastik sizin araç kullanım şeklinize, kullanacağınız yere, aracınız yük veya insan taşıma olasılığına uygun olarak seçilmelidir.

Lastik seçiminizi yaparken özenli davranmak ve ilk alım esnasında masraftan kaçınmamak sizi sonradan çıkabilecek olası sıkıntılar ve masraflardan kurtaracaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu