Trafik Sitesi

2019 Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Ne Kadar

2019 Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Ne Kadar

2019  Yılında Kırmızı ışık ihlali cezası ne kadar ? Kırmızı ışıkta geçme cezası ne zaman gelir ? Kırmızı ışıkta geçmenin cezası erken ödeme ile ne kadar olur ? Kırmızı ışık ihlali ile ilgili detaylı bilgiler konumuzda.

Kırmızı Işık İhlali nedir ?

Trafiğin düzenlenmesi ve kazaların önlenmesi ile ilgili olarak kullanılmakta olan trafik ışıklarından dur anlamına gelen kırmızı ışıkta geçmeye, kırmızı ışık ihlali denilmektedir.

Trafik kazalarında asli kusur sayılan hallerden biri olan kırmızı ışık ihlali, ülkemizde meydana gelen kazaların başlıca sebepleri arasında gelmektedir.

2019 Yılında Kırmızı ışıkta geçmenin cezası nedir ?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1-b maddesine göre, kırmızı ışık kuralına uymayan sürücülere 235 TL para cezası ve 20 ceza puanıdır. Peşin ödeme durumunda 2018 yılında %25 indirim uygulanmaktadır yani 176,25 TL tahsil edilmektedir.

2019 Yılında Kırmızı ışıkta geçme cezası ne zaman gelir ?

Kırmızı ışık ihlali yaptığınızda trafik görevlileri sizi durdurmuyorsa ve ışıklarda kamera mevcutsa, araç plakanıza ilgili maddeden ceza yazılabilir. Bu durumda ceza posta yoluyla size tebliğ edilir. Trafik ve nüfus yoğunluğuna göre cezanın elinize ulaşma süresi değişiklik gösterse de, genellikle 1 hafta ile 1 ay arasında sizlere ulaşmaktadır. Aynı zamanda E-devlet üzerinden sorgulama yaparak, araç plakanıza yazılan bir ceza olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

2019 Yılında Kırmızı ışıkta geçmenin cezası erken ödeme ile ne kadar olur ?

Sadece kırmızı ışık cezası değil, tüm cezalar için erken ödeme indirimi vardır. Cezanın size tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz, %25 indirimden faydalanabilirsiniz. Bu durumda 235 TL olan kırmızı ışıkta geçme cezası peşin ödenmesi durumunda 176,25 TL olarak tahsil edilmektedir.

GÜNCELLEME:

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, 26.10.2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Bu yazımıza ek olarak eklenen güncelleme şu şekildedir.

*Son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde bu kuralın üç defa ihlali halinde sürücü belgesi 30 gün süreyle geçici olarak geri alınır. Aynı yıl içinde bu kuralın 2. kez üç defa ihlali halinde sürücü belgesi 45 gün, üç ve daha fazla kez üç defa ihlali halinde sürücü belgesi 60 gün süreyle geçici olarak geri alınır.

**Aynı yıl içinde bu madde kapsamında iki ve daha fazla kez sürücü belgesi geri alınanlar geri alma süresi sonunda psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanının muayenesinden geçirilir. Sürücü belgesi almasına mâni hali olmadığı anlaşılanlara bu Kanun kapsamında verilen trafik idari para cezalarının tahsil edilmiş olması şartıyla belgeleri iade edilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu