Trafik Sitesi

Motosiklet Kullanırken Kask Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Motosiklet Kullanırken Kask Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Motosiklet Kullanırken Kask Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Motosiklet, motorlu bisiklet veya elektrikli bisiklet kullanmak her ne kadar özgürlük hissini kamçılayan bir alışkanlık olsa da, yeterince önlem alınmayan sürüşler büyük tehlikeler barındırmaktadır.

Araç kullanırken emniyet kemerine karşı olan vurdumduymaz tavrımız ne yazık ki iki tekerlekli araçları kullanırken kask ve diğer aksamlar için de geçerli.

Özgüveni fazla olan bir toplum oluşumuz ve “bana bir şey olmaz” düşüncemiz nedeniyle motosiklet kullanırken sıkça kask takmayı ihmal ediyoruz.

Kask takmadığı için vefat eden sürücülerin haberlerine oldukça fazla rastlamamıza rağmen, kask takma konusunda bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerinin artırılmasında fayda olduğu alenen görülmektedir.

Canınızı tehlikeye atıyor olmanız ve bedeninize ya da canınıza gelebilecek zararların yanı sıra trafikte kasksız motosiklet ve benzerlerini sürmenin bir de cezası bulunmaktadır.

Motosiklet Kullanırken Kask Takmamanın Cezası Ne Kadar?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 78/1-b sayılı maddesi uyarınca, motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması durumunda, bu kurala uymayanlara, 2018 yılında belirlenen rakamlar dahilinde, 108 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

108 TL olan idari para cezası, % 25 İndirimle, 15 gün içinde 81 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca sürücülerine ehliyetlerine de 15 ceza puanı işlenir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu