Trafik Sitesi

TRAFİK KAZASI TAZMİNATLARINDA ZAMANAŞIMI

TRAFİK KAZASI TAZMİNATLARINDA ZAMANAŞIMI

Bildiğiniz gibi ülkemizde hemen hemen her gün onlarca trafik kazası yaşanmaktadır. Fakat her nedense kazaya bağlı olarak ortaya çıkan mağduriyetler tam anlamıyla giderilememektedir. En önemli nedenleri vatandaş olarak başımıza gelen olaydan sonra hukuki olarak haklarımız nedir? diyerek trafik kazaları konusunda uzman bir avukattan yardım almamak olarak gösterilebilir. Trafik kazası sonrası hangi haklarımız olduğunu başka bir yazımızda anlatmak üzere şimdilik trafik kazalarından doğan maddi tazminatlara ilişkin zamanaşımında bahsedeceğiz. Trafik kazaları sonrasında ortaya çıkan maddi ve manevi zararların giderilmesi konusunda elbette kanunla sınırlandırılmış süreler bulunmaktadır ki bu sürelere zamanaşımı süreleri denir.
Toplumuzda yanlış bir bilgi dolaşmakta ve trafik kazaları sonrasında maddi  ve manevi tazminatların talep edilebilme süresi olarak 2 yıllık süreler konuşulmaktadır. Fakat kanunun açık şekilde belirttiği uzamış zamanaşımı süresi her nedense göz ardı edilmektedir. Trafik kazası tazminatlarında zamanaşımı süreleri konusunda net bir sonuca ulaşmak için birden fazla kanuna eşzamanlı olarak incelemek gereklidir.

Öncelikle 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu (KTK)’nın zamanaşımı başlıklı 109. Maddesinin 1. fıkrasında; 

Motorlu araç kazalarından doğan maddi zararların tazminine ilişkin talepler, zarar görenin, zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yıl ve herhalde, kaza gününden başlayarak on yıl içinde zamanaşımına uğrar.” demekte ise de bu süreler istisna durumlar hariç olmak üzere araç maddi hasarlarında geçerlidir. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu