Trafik Sitesi

Sürücü Belgesini Yanında Bulundurmama Cezası

Sürücü Belgesini Yanında Bulundurmama Cezası

Ehliyeti bulundurmama cezası nedir ? Sürücü belgesini yanında taşımamanın cezası var mı ? gibi sorularınıza yanıt için konunun devamını okuyabilirsiniz.

Sürücü Belgesini Yanında Bulundurmama Cezası Nedir ?

2918 sayılı K.T.K.’nın 44/1-b maddesine göre, araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmamak veya yetkililere her isteyişinde göstermemenin cezası 235 TL ve 5 ceza puanıdır.

Sürücü belgesi taşımama ile hiç sürücü belgesi olmama farklı şeylerdir. Eğer sizden istendiğinde sürücü belgenizi göstermezseniz, ilgili madde uyarınca cezai işleme maruz kalırsınız. Ayrıca sürücü belgeniz yanında olmadığı zamanlarda, sürücü belgenizin olduğunu trafik görevlilerine ispatlamanız gerekmektedir. Yanınızda kimliğiniz bulunmalı ve yapılan sorgulamada, sürücü belgenizin olduğu sistemden görünmelidir.

facebook follower kaufen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Arif dedi ki:

    Ne kadar saçma. Arabayı ehliyet mı suruyor kardesim. Yanımda ehliyetim yok diye süremeyecez mı arabayı. 235 tl ceza yedim ya bu nedir insafsizlar. Sabahın köründe iş icin çıkmışım istanbuldan ankaraya gidiyorum her zaman yanında olan cüzdanını unutmusum ne var yani. Biktim usandım kardesim iki kuruş para kazanında belimiz doğrulmasın diye elinden geleni yapıyorlar..

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Öncelikle çok geçmiş olsun Arif bey, umarım bir daha başınıza gelmez lakin, kanunlar ve yönetmelikler açıktır.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu