Trafik Sitesi

Sol Şeridi Sürekli İşgal Etmenin Cezası Ne Kadar?

Sol Şeridi Sürekli İşgal Etmenin Cezası Ne Kadar?

Sol Şeridi Sürekli İşgal Etmenin Cezası Ne Kadar?

Birden fazla şeritli yollarda araç kullanırken kullandığınız şeritlere ait belirli kurallar vardır. Ülkemiz trafiğinde ne yazık ki bu şerit kurallarının pek dikkate alındığını söyleyemeyiz. Özellikle en son şerit üzerinde sürekli hareket halinde olmayı, trafikte rahat hareket etmeyi tercih etsek de yaptığımız eylemin adı işgaldir. Her hangi bir işaret ya da uyarı olmadığı halde, kasıtlı olarak sürekli sol şeridin işgal edilmesi trafik kanununa göre ihlaldir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-d numaralı maddesine göre, aksine bir işaret bulunmadıkça, gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal eden sürücülere, 2018 yılında belirlenen rakamlara dahilinde,  235 TL idari para cezası verilmektedir.

Tarafınıza verilen 235 TL’lik idari para cezasını, 15 gün süre içerinde, % 25 İndirimle, 176,25 TL olarak ödeyebilirsiniz.

Sürekli sol şeridi işgal ederek, bu ihlali gerçekleştiren sürücülerin ehliyetlerine 20 ceza puanı işlenir.

Trafikte izleyeceğiniz şeritlere dair kurallara da mutlaka riayet ediniz.

GÜNCELLEME:

26.10.2018 tarihinde, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun kapsamında 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-d numaralı maddesine bir ekleme yapılmıştır. Yeni düzenlemeye göre;

  • “Bu maddenin kamyon ve çekici sürücüleri tarafından ihlal edilmesi halinde ise idari para cezası 1.002 Türk Lirası idari olarak uygulanır” açıklaması eklenmiştir.
  • Bu değişikliğe göre kamyon ve çekicilerin sürekli sol şeridi ihlal etmelerinin cezası 1002 TL’dir. 15 gün içerisinde, %25 indirimle, cezanın 751,5 TL olarak ödenmesi mümkün.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. cuma imece dedi ki:

    tir sol seritte seyir ederken hiz siniri 50 olan yolda 82 km hizi var kaza yaptı cezasi nedir

    1. cem dedi ki:

      Takografı incelenir ve 51/2-a, 51/2-b ya da 51/2-c maddesinden cezası uygulanır. Eğer hızı 82 km/s ise, hız limitlerini %50’den fazla aştığı için cezası 1002 TL’dir.

  2. Murat dedi ki:

    Peki sol şeridi işgal etmenin süresini neye göre belirliyorlar ?
    Polis aracı sol şeridi işgal ederken 30-40km/s ,kendisini sağdan solladığımız için tehlikeli şerit değiştirmeden 46/2c cezasını kestiler…

  3. musti dedi ki:

    polis aracinin onceligi var, trafigi tehlikeye dusurmeden o seridi istedigi gibi isgal eder diye dusunuyorum.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu