Trafik Sitesi

Sis farlarını yakmanın cezası nedir?

Sis farlarını yakmanın cezası nedir?

Sis farları yakmanın cezası nedir? Sis farları neden yasak? Sis farları ne zaman yakılır? Tüm bu sorularınızın yanıtını, aşağıda bulabilirsiniz.

Sis farlarını yakmanın cezası nedir?

Karayolları Trafik Kanununun 64/1-b-1 maddesine göre; ” Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması yasaktır. ” Ceza sürücülere uygulanır ve 108 TL ve 15 ceza puanıdır.

 

Sis farları

 

Sis farlarını yakmak neden yasaktır?

Sis farları, adı üzerinde sisli havalarda görüşü arttırması amacıyla kullanılmaktadır. Fakat karlı ve yağmurlu havalarda da kullanılmasına izin verilmiştir. Ancak; sis, kar veya yağmur yoksa, bu durumda kullanılan sis lambaları, özellikle geceleri karşı istikametten gelen araç sürücülerinin görüşünü etkilemektedir. Sürücünün gözünde yaşanacak bir anlık körlük, onun bir kaza yapmasına, dolayısıyla can ve mal kaybının yaşanmasına neden olabilir.

Sis farları ne zaman yakılır? Ne işe yarar?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi; sisli, karlı ve yağmurlu havalarda kullanılmalıdır. Bahse konu hava koşullarında sis farlarınızı kullanırken, mutlaka kısa farlarınız da açık olmalı. Böylece görüş açınız artacak, aynı zamanda arkanızdan seyreden araçların da emniyetli gelmesini sağlayacaktır.

 

 

Sis farlarını sarı yapmak yasak mı?

Genel bir açıklama yapacak olursa, aracın orjinalinde olmayan hemen hemen her şey, kanunlar çerçevesinde yasaktır. İstisnai bazı durumlar olabilir tabii ki. Sis farlarını sarı renkte yapmak, karşı yönden gelen sürücüye daha fazla etki yapacağından yasaktır. Fakat bu yasağın renk ile alakalı bir durumu yoktur. Sis farlarının rengi ne olursa olsun, bahsedilen hava koşulları dışında kullanılması yasaktır.

buy office 2019 home and business

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Fahri MÜFETTİŞ dedi ki:

    SiS Farlarının “GECE” vakti “GEREKSiZ” yakılması yasaktır…!! “GÜNDÜZ” yakılmasının hiç bir ZARARI ve CEZASI “YOKTUR” (Kanunda açık ve net olarak yazılmış._madde 64-b/1)

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu