Trafik Sitesi

Kaza Anında 155 ve 112’yi Aramamanın Cezası Var Mı?

Kaza Anında 155 ve 112’yi Aramamanın Cezası Var Mı?

Kaza Anında 155 ve 112’yi Aramamanın Cezası Var Mı?

Trafik kazalarında kurallarla belirlenmiş sorumluluklar haricinde insani ve vicdani sorumluluklar vardır. Gerçi toplumumuz kaza olaylarını, meraklarını yenemeyerek bir seyir gösterisi haline getirerek  yardımcı olmaya çalışan görevlilerin de işlerini zorlaştırmaktadır.

Bir kazaya karışmanız halinde insani görevinizi emniyet ve sağlık görevlilerine haber vermemenizdir. Kazaya karıştınız ve gerekli yerlere haber vermediyseniz aynı zamanda bir trafik kuralını da ihlal ediyorsunuz demektir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 82/1-a numaralı maddesine göre, kazaya karışan araç sürücülerinin veya kaza mahallinden geçen araç sürücülerinin ilkyardım önlemleri almaması, zabıtaya ve sağlık kuruluşuna haber vermemesi durumunda sürücüler ve bu kurala uymayanlara, 2018 yılı için 235 TL idari para cezası uygulanır.

Bu ihlal nedeni ile aldığınız 235 TL’lik idari para cezasını, 15 gün içerisinde, % 25 İndirimle,  176,25 TL olarak ödeyebilirsiniz.

İdari para cezasının yanı sıra, bu kuralın ihlalini gerçekleştiren araç sürücülerinin ehliyetlerine 20 ceza puanı işlenir.

Bu cezaya benzer bir ceza da kazayı bildirmemeniz ve yetkililer gelinceye kadar kaza alanından ayrılmanız veya görevliler geldikten sonra görevlilerden izin almadan kaza mahallini terk etmeniz durumunda verilmektedir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun  81/1-d numaralı maddesine göre, kazayı yetkililere bildirmeyen, yetkililer gelinceye kadar veya bunların iznini almadan kaza yerinden ayrılanlara 2018 yılında, 235 TL idari para cezası verilmektedir.

235 TL olan idari para cezanızı, 15 gün içerisinde, % 25 İndirimli 176,25 TL olarak da ödeyebilirsiniz.

Ayrıca sürücülerin ehliyetlerine bu ihlal nedeni ile 20 ceza puanı işlenir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu