Trafik Sitesi

Bozuk Farlarla Trafiğe Çıkmanın Cezası Var Mı?

Bozuk Farlarla Trafiğe Çıkmanın Cezası Var Mı?

Bozuk Farlarla Trafiğe Çıkmanın Cezası Var Mı?

Aracınızın gece aydınlatma ve dış sinyalizasyon sistemlerinin çalışır vaziyette olması hayati önem taşımaktadır. Özellikle gece sürüşlerinde aracınız ve sizin için olmazsa olmaz araç farlarınızın gerektiği gibi çalışıyor olmasıdır. Kısa ve uzun modları düzgün çalışan bir araç ile yola çıkmaya azami özen göstermeliyiz.

Eğer araç farlarınız olması gerektiği gibi çalışmıyor, biri ya da her ikisi birden arızalı ise kesinlikle trafiğe çıkmamalı, kendi hayatınız ile birlikte başkalarının da hayatını tehlikeye atmamalısınız.

Olması gerektiği gibi çalışmayan dış aydınlatmalarla, farlarla, yola çıkar ve trafik denetim noktasına çekilirseniz, bu arıza içine ceza alacaksınız demektir.

Sadece farlar için değil aynı zamanda servis freniniz, park, fren ve dönüş ışıklarınız yani sinyalleriniz bozuk veya teknik şartlara aykırı ise yine aynı madde uyarınca cezaya maruz kalırsınız.

Bu ihlalin cezası 2018 yılı için sürücülere 108 TL’dir. Cezanızı 15 gün içerisinde %25 indirimle 81 TL olarak ödeyebilirsiniz.

Bu ihlaller nedeni ile ceza aldıysanız, aracınızda tespit edilen eksiklikler giderilinceye kadar aracınız trafikten men edilir. Yalnız aracınız eksikliklerine rağmen trafikte sürülmeye elverişli ise tarafınıza ek-33 düzenlenir ve eksiklikleri 7 gün içerisinde gidermeniz istenir.

Süre sonunda sizden istenilen ve gerekli olan şartları sağlamadıysanız aracınız trafikten men edilir ve bir kez daha eksiklikleri farklı bir yerde gidermeleri için izin verilmez. Olay mahallinde eksiklikleri giderebilmeniz halinde trafiğe tekrar çıkmanıza müsaade edilir.

Eğer ışık donanımızı nedeni ile kesilen cezanızın işlem saati havanın kararması civarlarında ise gün aydınlanana kadar izin alamazsınız.

Aracınızın elektrik ve ışık donanımını, insan hayatına değer vererek, mutlaka bakımlı tutun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu