Trafik Sitesi

Araç Sigortası Hangi Durumlarda Ödeme Yapar?

Araç Sigortası Hangi Durumlarda Ödeme Yapar?

Araç Sigortası Hangi Durumlarda Ödeme Yapar?

Araç sigortanızın hangi durumlarda ödeme yapacağı ile birlikte ne kadar ödeme yapacağı sigorta poliçenizde belirtilir. Bu nedenle, sigorta yaptırırken poliçede belirtilen teminat ve şartları mutlaka inceleyin.

Aracınıza yaptırdığınız zorunlu trafik sigortası, kazadan hasar gören araçların ve sorumluluğu bulunmayan sürücülerin maddi zararlarını ve karşı araçta bulunan ya da üçüncü kişilerin uğrayacağı ölüm ve yaralanma gibi tedavi masraflarını karşılar.

En başta bilinmesi gereken husus, aracınızın zorunlu trafik sigortası sizin değil karşı tarafın hasarını karşılar.

Araç sigortası, size zorunlu trafik sigortası poliçenizde 3 çeşit teminat verir.

  • Kişi başı vefat ve tedavi teminatı: Olası hasar durumlarında, her bir kişi için verilecek olan ölüm ve tedavi masrafları karşılanmaktadır.
  • Kaza başına vefat ve tedavi teminatı: Olası hasar halinde, kazadaki her kişinin vefat ve tedavi masrafları karşılanmaktadır.
  • Araç ve kaza başına maddi hasar teminatı: Olası hasar durumunda karşı tarafa verilecek maddi zararları karşılamaktadır.

Bu üç ana teminat haricinde, dava masrafları da size dava açılması durumunda mahkeme giderleri ve avukatlık ücretleri olarak teminat altındadır.

Verilen teminatlar, sigorta poliçeniz hazırlanırken yaptığınız anlaşmaya göre genişleyebilir.

Araç sigortasının hangi durumlarda ödeme yapmayacağını öğrenmek için Trafik Sigortası Neleri Ödemez? makalemizi okuyabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu