Trafik Sitesi

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir ?

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir ?

Zorunlu trafik sigortası, tüm araç sahipleri tarafından yapılması mecburi olan ve kaza sonrasında karşı tarafın fiziksel ve maddi anlamda yaşadığı kayıpları karşılayan bir sigorta çeşididir.

Zorunlu Trafik Sigortası‘nı yaptırmayan araçlar trafiğe açık karayolunda kullanılamaz. 2918 sayılı K.T.K ‘nın 91. maddesine göre, her aracın sigortasını yaptırması zorunlu tutulmuştur. Yaptırmayan araçlar trafikten men edilmektedir. Ayrıca 92 TL para cezası uygulanmaktadır.

Bu sigorta, sadece ülkemiz sınırları içerisinde geçerlidir. Bu yüzden yurt dışına çıkışlarda, gittiğiniz ülkenin araç sigortasını yaptırmak zorundasınız.

Zorunlu Trafik Sigortası, yapıldığı aracın zararını karşılamaz. Bunun için, ayrıca Kasko yaptırmanız gerekmektedir.

Yapılan bir kaza sonrasında kusurlu olan aracın sigortası, diğer araçta oluşan hasarı ve varsa yaralıların hastane masraflarını karşılamasını sağlar. Eğer kusurlu olan aracın sigortası yoksa yada süresi geçtiyse, kaza sonrası oluşan tüm masraflar araç sahibinden tanzim edilir.

Sigorta poliçesini araçta bulundurmanız gerekmektedir. Ancak, trafik kontrollerinde sigortanızın olup olmadığı POLNET sisteminden görülebilmektedir. Bu yüzden sigorta poliçeniz yanınızda olmasa bile, sistemde göründüğü takdirde ceza-i işlem uygulanmaz.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu