Trafik Sitesi

Yolda Yaya Olarak Eşya Taşımanın Cezası Ne Kadar?

Yolda Yaya Olarak Eşya Taşımanın Cezası Ne Kadar?

Yolda Yaya Olarak Eşya Taşımanın Cezası Ne Kadar?

Yayaların taşıt yolunu işgal edecek, trafiği aksatacak, diğer yayaları rahatsız edecek boyuttaki eşyaları taşıması trafik kanununda yasaklanmıştır.

Diğer yayalarının, yayalara ayrılmış yolları kullanmalarını engelleyecek şekilde, hatta kimi zaman trafiği etkileyecek hallerde eşya taşıyan kişilere mutlaka denk gelmişsinizdir. Aslında yapılan bu işlem trafik kanununa göre bir kural ihlalidir.

Bu taşıma işlemi gece yapılıyorsa veya gündüz görüşün az olduğu bir ortamda gerçekleştiriliyorsa, taşıma yapan kişinin de mutlaka uyarıcı tedbirleri alması gerekmektedir.

Bu ihlalleri gerçekleştiren kişilere idari para cezası verilmektedir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 68/1-a-1 maddesine göre, yönetmelikte belirtilen tedbirleri almadan, diğer yayalar için ciddi rahatsızlık verecek boyutta eşyaları iten veya taşıyan, taşıt yolunun en sağ şeridinden fazla kısmını işgal eden, gece ve gündüz görüşün az olduğu hallerde çarpmayı önleyici uyarıcı tedbirleri almayan yayalara 108 TL idari para cezası yazılmaktadır.

108 TL idari para cezasına çarptırılan yayalar, bu cezalarını 15 gün içerisinde, % 25 İndirimle, 81 TL olarak ödeyebilirler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu