Trafik Sitesi

Yola Moloz-Atık-Çöp Dökmenin Cezası Ne Kadar?

Yola Moloz-Atık-Çöp Dökmenin Cezası Ne Kadar?

Yola Moloz-Atık-Çöp Dökmenin Cezası Ne Kadar?

Seyahate çıktığımızda bazı sorumsuz kişiler tarafından karayolu kenarına, hata bazen yol gelecek şekilde dökülmüş olan moloz, inşaat atığı, büyük çöp birikintilerini görebiliriz. Bu yapılan çevreye saygısızlık olduğu kadar, trafiği ve trafikte yer alan diğer kişilere de yapılan bir saygısızlıktır. Her ne kadar önlenmeye çalışılsa da özellikle gece vakitlerinde bu tarz olaylar gerçekleşebilmektedir.

Günümüzde hemen hemen her yerde bulunan Mobese sistemleri sayesinde, bu ihlali gerçekleştirenlerin kurtulma şansı olmasa da yapılmaya devam edilmektedir.

Bazen bu umarsızlık diğer insanların can ve mal kaybına dahi sebep olabilmektedir.

Karayolundaki Trafik İşaretlerini Sökenlere Ne Ceza Verili?

Karayolu üzerine bir şeyler atan, döken veya bırakan kişilere verilen ceza aynı zamanda karayolu üzerinde bulunan işaretleri söken veya bu işaretlere zarar verenlere de uygulanır.

Aslına bakılırsa, kasıtlı olarak bir trafik işaretini kaldırmak, insan hayatına yapılan büyük bir saygısızlıktır. Zira insanların can ve mal güvenliğinin ve trafik düzenin sağlanması amacı ile koyulan trafik işaretlerinin tamamı bir amacı hizmet etmektedir. Bu işaretlere zarar vermenin ya da onları bulundukları yerden kaldırmanın, mantıklı bir izahı yoktur.

Yola Bir Atmak-Dökmek veya Bırakmak ve Trafik İşaretlerine Zarar Vermek Hangi Maddeye Göre Cezalandırılır?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 14 sayılı maddesi uyarınca, karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey atmak, dökmek, bırakmak vb. hareketlerde bulunan ve karayolu yapısı ve güvenlik tesisleri ile trafik işaretlerine zarar veren yerlerini değiştiren veya ortadan kaldıranlara, 2018 yılı için belirlenen tutar olan 488 TL idari para cezası uygulanır.

488 TL olarak verilen idari para cezası 15 gün içerisinde, % 25 indirimle, 366 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca bu ihlali gerçekleştiren sürücülerin ehliyetlerine 10 ceza puanı işlenir.

Yola atılan, bırakılan ve dökülenler nedeni iğle ortaya çıkan tehlike ve engeller, ilgili kuruluşlar ve zabıtaca ortadan kaldırılır. Karayolunda ve karayolunda bulunan işaretlerde meydana gelen bozukluk ve eksiklikler yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşça derhal giderilir; ama bu zararların karşılıkları ve masraflar, bu zararlara yol açan sorumlulara ödetilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu