Trafik Sitesi

Yol ortasında yolcu indirmenin cezası ne kadar?

Yol ortasında yolcu indirmenin cezası ne kadar?

Yol ortasında yolcu indirmenin cezası ne kadar?

Yolun tam ortasında duran minibüsler, dolmuşlar ve otobüsler… Herkesin bir kez dahi olsa denk geldiği can sıkıcı manzaralardan biri de budur, trafikte. Rahatsız edici olduğu kadar kurallara da aykırı olan bu durum, hem trafik güvenliğini tehlikeye atmakta hem de trafik sıkışıklığı gibi zaman ve para kaybına neden olan hallere sebep olmaktadır. Elbette bu durumun bir de cezası bulunmaktadır. bu ceza sürücüleri ilgilendirdiği kadar yolcuları da ilgilendirmektedir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 58 sayılı maddesine göre, aksine bir işaret bulunmadıkça araçlarını gidiş yönlerine göre yolun en sağ kenarında durdurmayan, yolcularının iniş ve binişlerini sağ taraftan yaptırmayan sürücüler ve iniş ve binişlerini sağ taraftan yapmayan yolculara, 2018 yılı için belirlenen rakamlara göre 108 TL idari para cezası verilmektedir.

108 TL olarak verilen idari para cezası, 15 gün içerisinde, % 25 indirimle 81 TL olarak ödenebilmektedir.

Ayrıca, yolun sağına yanaşmadan ve diğer kurallara riayet etmeden yolcu indirip bindiren sürücülerin ehliyetlerine 15 ceza puanı işlenir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu