Trafik Sitesi

Trafikte Görme Engellilere Yardımcı Olmamanın Cezası Ne Kadar?

Trafikte Görme Engellilere Yardımcı Olmamanın Cezası Ne Kadar?

Trafikte Görme Engellilere Yardımcı Olmamanın Cezası Ne Kadar?

Toplum olarak, gerçekten eğitime ve bilinçlendirilmeye ihtiyaç duyduğumuz bir alan da engelli haklarıdır. Engelli bireyleri, her sağlam kişinin bir engelli adayı olduğunu göz ardı ederek, ötekileştirmek, çirkin tabirlerle anmak, var olan haklarını ve özgürlüklerini görmezden gelmek büyük bir hastalık ve sorundur.

Pozitif ayrımcılık ile gözetilmesi, topluma girebilmeleri için teşvik edilmesi gereken engelli vatandaşları yok saymak ya da onların haklarını çiğnemek vicdan ve bilinç sahibi bir bireyin yapabilecekleri arasında değildir. Pekala engelli vatandaşlar da kendilerine verilen görevleri hakkıyla ifa ederek, topluma ve ekonomiye önemli katkılar sağlayabilirler.

Trafikte ise özellikle görme engelli vatandaşlarımızın durumu daha da sıkıntılıdır. Görme yetisinden mahrum kişilerin, trafikte rahatlıkla ilerleyebilmeleri, diğer yaya ve sürücülerin özverili davranışlarına bağlıdır.

Koyulmuş kurallardan evvel insani ve vicdanı sorumluluklarımızın farkında olarak görme engelli vatandaşlarımızın trafikte zarar görmeden ilerleyebilmeleri için mutlaka yardımcı olmalıyız.

Yine de zaman zaman bu bilinç ve vicdandan mahrum, vicdan engelli kişilerin olumsuz hareketlerine denk geliyoruz.

Görme engelli vatandaşlarımızın trafikteki yolculuklarını kolaylaştırmayan kişilere devletimiz tarafından , trafik kanunu maddeleri uyarınca ceza da verilmektedir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 77/1-b sayılı maddesine istinaden, gözleri görmeyen ve yönetmelikte gösterilen özel işaret ve benzerlerini taşıyan kişilerin, taşıt yolu üzerinde bulunmaları halinde, yavaşlamayan, gerekirse durmayan ve yine gerekirse yardımcı olmayan sürücülere, 2018 yılı için belirlenen rakamlar dahilinde, 235 TL idari para cezası verilebilmektedir.

235 TL olan idari para cezası, 15 gün içerisinde, % 25 İndirimle, 176,25 TL olarak ödenebilir.

İdari para cezası ile birlikte, görme engelli vatandaşlarımıza karşı ilgili maddedeki ihlali gerçekleştiren sürücülerin ehliyetlerine 15 ceza puanı işlenmektedir.

Verilecek olan idari para cezası ya da ceza puanı yapılan saygısızlığın elbette karşılığı olamaza. Lütfen engelli vatandaşlarımıza karşı trafikte de duyarlı olalım.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu