Trafik Sitesi

Trafik Sigortası Teklif Alma

Trafik Sigortası Teklif Alma

Trafik Sigortası Teklif Alma

Trafik sigortası, zorunlu trafik sigortası olarak da isimlendirilir. Bu sigorta olmadan Türkiye sınırları içerisinde hiçbir araç trafiğe çıkamaz. Bu sigortanın yapılmasının amacı sürücülerin ve araçların güvenliğini sağlamaktır. Bu sigorta, kaza anında yalnızca karşıdaki aracın ve karşıdaki araçta bulunan insanların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla yapılmaktadır. Zorunlu trafik sigortası kaza anında karşıdaki aracın zararını karşılamaktadır, yapıldığı araçtaki zararları karşılamaz. Bu sigortalar, sigorta şirketleri ve acenteleri tarafından yapılır. Bu sigortayı yaptırabilmek için teklif almanız gerekir çünkü piyasa bulunan çok sayıda sigorta şirketi vardır. Peki trafik sigortası teklif alma nasıl yapılır? Sizlere bu konu hakkında detaylı bilgi verelim;

Trafik sigortası teklif alma nereden yapılır?

Sigorta bilgi ve gözetim merkezi, sigortaların tek bir çatı altında toplanmasını ve bu faaliyetlerin daha kapsamlı ve kolay şekilde yürütülmesini üstlenen kuruluşun ismidir. Bu kuruluşta hayat, sağlık, zorunlu trafik ve kasko gibi sigortaların bilgileri toplanır. Bu şekilde, sigortacılık faaliyetleri daha kolay şekilde yürütülebilir. Bu kuruluş ile sigortalarda fiyat tekliflerinin orantılı olarak verilmesi sağlanır ve yapılan suiistimallerin önüne geçilir.

Son zamanlarda trafik sigortalarında artış ve düzensizlik mevcuttu. Devlet bu artış ve düzenliği yoluna sokmak ve araç kullanıcılarının menfaatlerini gözetmek amacıyla Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezini kurumuştur. Tüm trafik sigortası fiyat teklifleri artık bu merkez üzerinden alınmaktadır. Tek bir işlemle kolayca aracınız için pek çok şirketten fiyat teklifi alabilir ve sigortanızı kolayca yaptırabilirsiniz.

SBM ile oturduğunuz yerden fiyat teklifi alabilir ve sigortacılara ihtiyaç duymadan trafik sigortanızı yaptırabilirsiniz. Trafik sigortası teklif alma için bu sistem üzerinden birkaç işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Teklif almak için internete girebilen mobil bir cihazdan faydalanabilirsiniz.

İlk adım;

Sistemden fiyat teklifini sorgulayabilmek için öncelikle www.sbm.org.tr adresine giriş yapmanız gerekir. Bu adrese girdikten sonra karşınıza çıkan ekrandan Trafik sigortası teklif alma kısmına tıklamalısınız. Bu ekrandan yalnızca T.C. kimlik numaranız ve araç plakanızın bilgileri istenir. Bunların dışında kredi kartı, hesap numarası gibi bilgi isteyen hiçbir siteden işlem yapmamanız gerekir. Sorgulama yapabilmek için gerekli olan yalnızca kimlik numaranız ve plaka bilgilerinizdir.

İkinci adım;

Bu adımda karşınıza gelen sayfadaki bilgileri doldurmanız gerekir. Kimlik tipi, kimlik numarası, plaka ve güvenlik resminde görülen numaraları ilgili bölümlere yazın. Bilgilendirme formunu kabul ediyorum kısmına tıkladıktan sonra “Teklif Al” kısmına tıklayın. Bu şekilde sorgulamanızı yapabilirsiniz. Sorgulamanız 3 ile 9 dakika arasında sürebilir.

Üçüncü adım;

Sorgulamanızın ardından alfabeye göre sigorta şirketlerinin vermiş olduğu fiyat teklifleri listelenecektir. Bu listeden sigorta şirketinin ismini, verilen teklif numarasını ve prim bilgilerini görebilirsiniz. Aracınıza özel en uygun fiyat teklifini veren sigorta şirketinden, trafik sigortanızı yaptırabilirsiniz. Bu sorgulamayı Android ve İOS uyumlu olan cep telefonlarınızdan, program indirerek de gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik sigortası fiyat teklifi neden farklılık gösterir?

Aracınıza ait trafik sigortası fiyat teklifleri şirketler arasında farklılık gösterebilir. Bazı şirketlerde sigortanız düşük çıkarken bazılarında yüksek çıkabilir. Bunun nedeni ise aracınızın yaşı, aracın kaza yapıp yapmaması, aracın tipi, motor gücü ve kasko bedeli gibi etkenlerdir. Ayrıca araç sürücüsünün ya da araç sahibinin yaşı da sigorta fiyatları üzerinde etkilidir.

SBM sistemi üzerinden, görüldüğü gibi dakikalar içinde trafik sigortası fiyat teklifi alınabilir. Siz de bu sistem ile teklifinizi alabilir ve günlerce sigorta acentesi gezip teklif almak zorunda kalmadan ve vakit kaybetmeden sigortanızı yaptırabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Gülşak SAĞLIK dedi ki:

    Çok güzel bir bilgi verilmiş emeğinize sağlık vermiş olduğunuz bilgiler sayesinde birden çok sigorta firmasından fiyat teklifi aldım. Teşekkür ediyorum.

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Rica ederiz, verdiğimiz bilgilerin bir nebze olsun faydası olduysa ne mutlu bizlere

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu