Trafik Sitesi

Trafik Görevlilerinin İşaretlerine Uymamanın Cezası Ne Kadar?

Trafik Görevlilerinin İşaretlerine Uymamanın Cezası Ne Kadar?

Trafik Görevlilerinin İşaretlerine Uymamanın Cezası Ne Kadar?

Trafik işaretleri kadar trafik işaretçileri de trafiğin düzenli işlemesi için önemlidir. Resmi kıyafetli ay da üzerinde trafik görevlisi olduğunu belli eden bir işaret ile denetim veya yönlendirme yapan trafik görevlilerinin işaretlerini mutlaka izlemeliyiz. Özellik sıkışan trafiğin açılmasında, kaza anlarında, önlem alınması gereken hallerde ve benzeri durumlarda trafik görevlileri işaretlerle bizleri yönlendirebilirler. Tıpkı trafik işaretlerinin ihlali hallerinde olduğu gibi trafik görevlilerinin işaretlerini ihlal etmek, işarete uymamak cezaya tabidir.

2018 yılı için belirlenen rakamlara göre trafiği düzenleyen ve denetleyen trafik görevlilerinin işaretlerine uymazsanız 235 TL idari para cezası tarafınıza kesilir. Bununla birlikte yine araç sürücüsünün ehliyetine 20 ceza puanı da işlenir. Eğer 235 TL olan idari para cezanızı, 15 gün içerisinde ödemek isterseniz, ödeyeceğiniz rakam %25 indirimle 176,25 TL olacaktır.

Cezalar bir kenara can ve mal güvenliğimiz ve trafikte bulunan diğer herkesin can ve mal güvenliği için mutlaka trafik işaret ve işaretçilerine uymalıyız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu