Trafik Sitesi

Trafiğe Çıkarken Ehliyetinizi Almamanızın Cezası Ne Kadar?

Trafiğe Çıkarken Ehliyetinizi Almamanızın Cezası Ne Kadar?

Trafiğe Çıkarken Ehliyetinizi Almamanızın Cezası Ne Kadar?

Trafikte araç kullanabilmeniz için bir araçtan evvel sahip olmanız gereken şeyin ehliyet olduğunu zaten biliyorsunuz. Ehliyetinizi aldıktan sonra aracınızı da aldıysanız trafiğe çıkarken mutlaka ehliyetinizi de yanınızda bulundurmanız gerektiğini de bilmelisiniz. “Arabayı ehliyet mi kullanıyor canım?” gibi avam ve cahilane bir bahanenin arkasına sığınmayacak kadar bilinçli bir toplum olmaya başladığımıza göre araç kullanmak için mutlaka ehliyet almalı, aldığımız ehliyeti araç kullanırken de mutlaka yanımızda bulundurmalıyız. Ayrıca resmi trafik görevlilerince ehliyetimiz her sorulduğunda itirazsız ve uzatmadan mutlaka ehliyetimizi göstermeliyiz.

Ehliyetimizi araç kullanırken yanımızda bulundurmak veya istendiğinde ehliyetimizi göstermezsek 2018 yılında 235 TL idari para cezası uygulanıyor. 15 gün içerisinde bu cezanızı %25 indirimli, 176,25 TL olarak ödeyebilirsiniz.

Kesilen idari para cezası ile birlikte ehliyetinize de 5 ceza puanı işlenmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Zekai AYTAÇ dedi ki:

    Emekli öğretmenim, şu an bir sürücü kursunda idarecilik ve öğretmenlik yapıyorum.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu