Trafik Sitesi

Tescilsiz araç kullanma cezası

Tescilsiz araç kullanma cezası

Tescilsiz araç kullanma cezası ne kadar? Araçları tescil ettirmeden karayolunda kullanılırsa ne olur? Trafik cezası madde 25 nedir? Tüm bu soruların yanıtları Habertrafik.com ‘da.

Tescilsiz araç ne demek?

Tescili yapılmamış, araç ruhsatı ve plakaları çıkarılmamış araçlara denilmektedir. Bu araçların trafikte kullanılmaları kanunen yasaktır.

Trafik cezası madde 25 nedir?

Tescili zorunlu olan aracı tescil ettirmeden karayolunda kullanmak, tescilsiz olup, karayolunda geçici olarak kullanılacak araçları, geçici trafik belgesi ve geçici tescil plakaları almadan trafiğe çıkarmak, bu belge ve plakaları başka araçta veya süresi bittiği halde kullanmak yasaktır.

Trafik cezası madde 25 ne kadar?

Tescilsiz araç kullanma cezası olarak da bilinen 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 25. maddesinin cezası 235 TL’dir. Aynı zamanda 10 ceza puanı bulunmaktadır.

Tescilsiz aracı karayolunda kullanırsam ne olur?

Tescilsiz bir aracı karayolunda kullanmanın cezası 235 TL ve trafikten mendir. Araç, tescili yapılana kadar ya da geçici trafik belgesi ve geçici plakalar alınana kadar otoparktan çıkışı yapılmaz.

Tescilsiz araç kullanma cezası kime yazılır?

Bu ceza, yasağa uymayanlara yazılmaktadır. Aracı kullanan sürücüye tatbik edilir.

Aracımı alalı uzun zaman oldu. Tescilini yaptırabilir miyim?

Evet. Bayiler, imalatçılar ve distribütörlerin; araçlara ait uygunluk belgelerini 10 yıl, faturalarını ise 5 yıl saklamak zorundadırlar. Bu sebeple fatura ve uygunluk belgelerini, belirtilen süreler içinde ilgili mecralardan temin edebilir, araçlarınızın tescilini yaptırabilirsiniz. ( 1 )

instagram likes kaufen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 5 YORUM
  1. Yasar yigit dedi ki:

    Tescilsiz motor kullandimve ksxa ysptim trafik yediemine teslim etmis yediemin bana icra davasi acmis motorun hic bir belgesi yok bana haciz gondere bilirmi bu motor bana ait olmadigi icin hicbirzaman cikartamiyacagim herzaman haciz aca bilirmi

    1. cem dedi ki:

      Artık konu emniyet müdürlüğünden çıkıp, icra müdürlüğüne geçmiş. Dolayısıyla en sağlıklı bilgiyi, icra müdürlüğünde görevli arkadaşlardan alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

  2. umut dedi ki:

    tescilsiz motor kullandım trafik durdurdu ceza yazdı bana motor yediemin de motor orda kalıcak sadece cezyı ödesem başka sıkıntı çıkarmı

    1. Ahmet kyabas dedi ki:

      Tescilsiz motosiklet yakalattim 2473 ehliyet cezası yedim elimde sadece ceza kağıtları var otoparka ücretini ödeyip motosikleti alabilirmiyim veya başka izleyebileceğimiz bi yol varmıdır

  3. Mehmet dedi ki:

    2013 çıkışlı 13.000 km de motosikletim var. Kilometre; tescil, sigorta, plaka, muayene olmadan yapılmış. Şu an motosikletin tüm eksiklerini tamamladım. Tescilleyip ruhsat plaka çıkarmak ve muayene yapmak istiyorum. Motosiklet Bisan roadstar club 100. Soruma gelecek olursak. Ne kadar bir cezası olur. Motosikletim piyasası 20.000 TL civarı cezası o kadar fazla çıkar mı. Ne yapmalıyım bilen varsa cevap verirse sevinirim.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu