Trafik Sitesi

Ters Yöne Girmenin Cezası Ne Kadar?

Ters Yöne Girmenin Cezası Ne Kadar?

Ters Yöne Girmenin Cezası Ne Kadar?

Kimi zaman dalgınlıkla, kimi zaman da “bir şey olmaz” mantığı ile aracımızla ters yöne girebilirsiniz.

Dalgınlık da affedilmiyor olsa da kasıtlı olarak ters yöne girip trafiği tehlikeye sokmak kabul edilebilir değildir.

2018 Yılında Ters Yön Cezası Ne Kadar?

Trafik cezaları her yıl artırılarak güncellenmektedir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1-c maddesine göre ters yöne giren sürücülere de idari para cezası verilmektedir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1-c  maddesine istinaden, trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymayan sürücülere ve belirttiğimiz gibi ters yöne giren sürücülere 108 TL idari para cezası verilmektedir.

İdari para cezanızı, 15 gün içerisinde,  % 25 indirimle, 81 TL olarak ödeyebiliriniz.

Ayrıca, bu madde uyarınca ihlalde bulunan sürücülerin ehliyetlerine 20 ceza puanı işlenir.

GÜNCELLEME:

26.10.2018 tarihinde, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun kapsamında, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na 46/2-h sayılı madde eklendi.

  • 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-h sayılı maddesine göre, aksine bir işaret bulunmadıkça tek yönlü karayollarında araçların ters istikamette sürülmesi durumuda sürücülere 1.002 TL idari para cezası verilir. Bu ihlal nedeni ile verilen cezanızın tutarını , 15 gün içinde, % 25 indirimle 751,50 TL olarak ödeyebilirsiniz.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 6 YORUM
  1. adnk55 dedi ki:

    Ters yöne girmenin cezası 46/2-h madde 1002 tl cezadır

  2. COŞKUN dedi ki:

    Peki bu cezalar sokak aralarında da geçerli mi itiraz hakkı varmidir

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Tabi ki sokak aralarında da geçerlidir Coşkun bey, itirazını yapabilirsiniz, sağlam delillere dayanan ve haksız yere yediğinize inandığınız cezalara itiraz etmek çok daha makul olacaktır.

  3. Acar dedi ki:

    Bugüne kadar kaç defa resmî yazı ile kavşak talep ettiğimiz yerde 10km gidip ileriden dönmemek adına 10 metre ters gittiğim yolda ceza yedim. 2018 de 108 olan ceza 2019 yılında 1002 lira nasıl olur anlamak da mümkün değil.
    Allah devlete zeval vermesin ama cidden ayıp ya okulların açıldığı bir dönemde maaşla çalışan bir insan olarak perişan oldum. Sözün özü bir musibet bin nasihat misali oldu

  4. Nurgül dedi ki:

    Asgari ücretle calisiyorum 1002 tl ceza gelmis sokak arasından hergun en az 100 araç çıkıyor 1 gün polis durdu yazdi gitti… 1002 nedir ya…. Allah bildiği gibi yapsın..

  5. hasan çakan dedi ki:

    trafik sıkışınca 2 m ters girip yan yola kaçarken şerefsiz evladının birisi 1002 tl yazmış. Çoluğundan çocuğundan çıksın inşallah.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu