Trafik Sitesi

Sürücü Belgesine Geçici Olarak El Konulduğu Halde Araç Kullanmak

Sürücü Belgesine Geçici Olarak El Konulduğu Halde Araç Kullanmak

Sürücü belgesine ( Ehliyete ) el konulduğu halde araç kullanmanın cezası nedir ? Sürücü araç sahibi değilse, araç sahibine de ceza yazılır mı ? Araç trafikten men edilir mi ( Bağlanır mı ) ?

Sürücü belgesine ( Ehliyete ) geçici olarak el konulduğu halde araç kullanmanın cezası nedir ?

Mahkemelerce veya Cumhuriyet savcılıklarınca ya da Karayolları Trafik Kanununda belirtilen yetkililerce sürücü belgesi geçici olarak ya da tedbiren geri alındığı halde araç kullanmanın cezası, 2918 sayılı K.T.K. ‘nın 36/3-b maddesi gereği 2018 TL ‘dir. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca aracının kullanılmasına izin veren sahibine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenir.

Bu durumda sürücüler araç kullanmaktan men edileceği için araç, sahibinin yazılı izniyle onayladığı yeterli sürücü belgeli birine teslim edilir. Eğer araç sahibine ulaşılamıyorsa, geçici olarak muhafaza altına alınır.

youtube abonnees kopen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 9 YORUM
  1. adil dedi ki:

    alkollu araç kullanmaktan 6 ehliyetime el konuldu. devamında ehliyetsiz yakalandım.ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yedim bir defa daha yakalanırsam. cezam ne olur

    1. Kaan dedi ki:

      İkinci yakalandığında ne gibi bir işlem yaptılar ehliyet alma süren uzadimi bende bunu merak ediyorum

    2. Ahmet dedi ki:

      Reis sorma ayni muhabbet bende de var alkollu yakalandim 6 ay el konuldu fakat cikip cikmama konusunda kararsızım ehliyetsiz yola

    3. emre dedi ki:

      İkinci yakalandığında ne gibi bir işlem yaptılar ehliyet alma süren uzadi mi? bende bunu merak ediyorum. Nasıl bir diyalog geçti ehliyetsiz yakalandığında?

    4. Akın dedi ki:

      Bu cezalar gerçekten çok sacma .. 17 yıldır ehliyetim var 1 kez alkolle yakalandım hemen ehliyeti aldılar.. yaw ilkinde sağlam ceza kesin arabayı bağlayın bir daha yakalanırsan 1 yıl alınır deyin 2 nci kez yakalandığında Men edilirsin falan caydırı birşeyler uydurun..,. millet milyonlarca vergi kaçırıyor vergi usul kanununun pişmanlık hükümlerinden yararlanıyor.. hapis cezası falan hiç bir şey yok.. biz 17 senede 1 kere hata yapmışız bir tane pişmanlık hükmünden yararlanamıyoruz.. bu ne bicim düzen gerçekten anlamadım.. oldu olacak asın bari..

  2. Anonim dedi ki:

    Süre uzamıyor yalnızca idari para cezası bilginize.

  3. Fırat dedi ki:

    Kesin bir bilgimi bazi sayfalarda uzuyor deniliyor.
    Böyle bir olay geçen varmı başından

  4. sarayli dedi ki:

    alkolden ehliyetim alındı bu şekilde yakalanırsam araç kullanmaktan men cezası diyor bu nedemek yani ömür boyu araç kullanamassınızmı demek istiyor, anlamadım..

    1. Necati Demir dedi ki:

      Bu sorunun cevabı banada lazım.kesin bir bilgiye ulaşabildinizmi ?

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu