Trafik Sitesi

Radar Tespit Cihazları Hakkında Bilgiler

Radar Tespit Cihazları Hakkında Bilgiler

Radar tespit cihazları, bir diğer ifadeyle radar dedektörleri, radar cihazlarının yerini tespit edip, sürücüyü bu konuda uyaran cihazlardır. Ülkemizde satışı ve kullanılması kanunlarca yasaklanmıştır.

Radar tespit cihazını imal etmek

2918 sayılı K.T.K.’nın 51/5-a maddesinde; ” Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal etmek ” yasaklanmıştır denilmektedir. Bunun cezası; 2018 yılı için 3042 TL – 5073 TL para cezasının yanında, 6-8 ay arası hapis cezasıdır. Ayrıca tüm cihazlara, mahkeme tarafından el konulur.

Radar tespit cihazı kullanmanın cezası

Aynı kanunun 51/5-b maddesi ise kullananlarla ilgilidir. Maddenin açıklamasında; ” Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları araçlarda bulundurmak ” yasaktır, denilmektedir. Yani bu tür cihazları aracınızda bulundurursanız, 2018 TL – 3042 TL arasında para cezası, 4-6 ay arası hapis cezası ve 15 ceza puanı ile karşı karşıya kalırsınız.

 

 

Radar tespit cihazı nasıl çalışır ?

Radar tespit cihazı, radarla hız kontrolü yapan cihazın yerini tespit ettiği zaman ötmeye başlıyor ve sürücüyü uyarıyor. Böylece aracın radara yakalanmasının da önüne geçebiliyor.

Ancak unutulmaması gereken şudur ki, radar tespit cihazları da kolaylıkla tespit edilebiliyor. Tespit edildiğinde ise cezası, normal radar cezasına göre kat be kat fazla olabiliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. kaaan dedi ki:

    teşekkürler

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu