Trafik Sitesi

Neden Trafik Sigortası Yaptırılmalıdır?

Neden Trafik Sigortası Yaptırılmalıdır?

Neden Trafik Sigortası Yaptırılmalıdır?

Zorunlu trafik sigortası kanunla düzenlenen ve trafiğe çıkan her motorlu aracın yaptırmak zorunda olduğu bir sigorta türüdür. Trafik sigortası ile kaza anında karşı tarafa verilen maddi ve bedeni zararlar karşılanır. Bu sigorta ile her yıl değişen ve devlet tarafından belirlenen limitler dahilinde kaza anında karşı tarafın aracında ve kişilerde meydana gelen zararlar karşılanır.

Zorunlu trafik sigortasını en önemli avantajı, sorumu olduğu kaza anında sürücünün maddi zararlarını karşılıyor olmasıdır. Kaşı tarafına aracında meydana gelen maddi hasarlar, karşı tarafın sürücüsünde ya da yolcularında meydana gelen bedeni zararlar, trafik sigortası ile karşılanır. Bunlarla birlikte karşı tarafın aracında bulunan kişilerin hastane masrafları ve karşı tarafta ölüm olması hainde ödenecek tazminat bedelleri de trafik sigortası aracılığı ile karşılanmaktadır.

Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araçlar, trafikten men edilir. Bu araçlar trafikte saptandığı anda yüklü cezalar ödemek zorunda kalır. Uzun yıllar boyunca trafik sigortası yaptırmamış olan kişiler de trafiğe çıktığı aracı için yüklü cezalar öder. Ayrıca bu cezayı ödemek, aracın trafiğe çıkacağı anlamına gelmez. Yine de zorunlu trafik sigortası poliçesi göstermeniz gerekir.

Zorunlu trafik sigortası yaptırmamış olan kişilerin yaşadığı bir diğer dezavantaj ise katlanarak artan sigorta bedelleridir. Trafik sigortasını yatırmadığınız her ay için belirli bir ceza uygulanır. Bu da uzun yılar boyunca yaptırmayanların, trafik sigortaları için yüklü miktarda poliçe bedeli ödeyeceği anlamına gelir.

Trafik sigortalarında da tıpkı kaskoda olduğu gibi hasarsızlık indirimi uygulanır. Yine devlet tarafından belirlenen ve kanunda belirtilen oranlarda, kaza yapmamış araçların trafik sigortası bedellerinde indirim yapılır. Her yıl bu indirim oranı artış gösterir.

Zorunlu trafik sigortasının kapsadığı teminatlar nelerdir?

  • Zorunlu trafik sigortası, kaza anında suçlu olduğunuz durumlarda, karşı aracın masraflarını karşılamak üzere sorumludur.
  • Bu sigorta karşı araçta meydana gelen maddi zararları karşılar.
  • Kusurlu olduğunuz kazada, karşı aracın içine bulunan her kişinin bedeni zararlarını karşılar. Bu masraflara hastane masrafları ve ölüm tazminatları da dahildir.
  • Kaza sonrasında oluşan mahkeme giderleri ve avukat masrafları da zorunlu trafik sigortasından karşılanır.

Zorunlu trafik sigortası bedelleri nasıl belirlenir?

Zorunlu trafik sigortasında her araç için farklı bir bedel belirlenir. Her sigorta şirketinde bu bedel farklıdır. Ancak son zamanlarda devleti zorunlu trafik sigortaları için araç cinsine ve yaşına göre sabit bir bedel uygulanmasını teşvik etmektedir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir yıl içinde kaza yapmayan araçlar, diğer yıl trafik sigortaları için hasarsızlık indirimi alarak daha indirimli bedel öderler. Yılar geçtikçe kaza yapmamış kişiler için bu indirim oranı da artış gösterir. Zorunlu trafik sigortasının fiyatını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapabilir ya da sigorta acentelerinden teklif alabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu