Trafik Sitesi

Kazadan Sonra Kaçmanın Cezası Ne Kadar?

Kazadan Sonra Kaçmanın Cezası Ne Kadar?

Kazadan Sonra Kaçmanın Cezası Ne Kadar?

Bir trafik kazasına sebep olduktan sonra kaza mahallinden kaçmak öncelikle insan vicdanına sığmayan bir harekettir. Özellikle bir yaralanma ya da ölüm hadisesi meydana gelmişse kesinlikle kaza yerinde durmak, gerekli tedbirleri almak ve yetkililere haber vermek gerekir.

Ne yazık ki ülkemizde özellikle yayalara çarpıp, ölüme ya da yaralanmaya sebep vererek, olay yerinden kaçma hadiselerini haberlerden çokça takip etmekteyiz.

Elbette ki bu halin idari olarak cezası bulunmaktadır; ama bu verilen cezalar kasıtlı yapılacak vicdansızlıkların karşılığı değildir.

Kaza mahallinde durmama ya da izinsiz kaza mahallini terk etmeye dair birkaç ceza bulunmaktadır.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 81/3 numaralı maddesine istinaden, yaralanmalı veya ölümlü kazalar ile anlaşma hali dışında maddi hasarlı trafik kazalarında zabıtadan izin alınmadan olay yerinden ayrılanlara, 2018 yılın için belirlenen rakamlara göre, 488 TL idari para cezası verilmektedir.

488 TL olan idari para cezası 15 gün içerisinde, % 25 İndirimle 366 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca bu ihlali gerçekleştiren sürücülerin ehliyetlerine 20 ceza puanı işlenir.

Bir diğer ceza ise 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 81/1-a numaralı maddesine göre verilmektedir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 81/1-a numaralı maddesini uyarınca kaza mahallinde durmayan ve trafik güvenliği için gerekli tedbirleri almayanlara, 2018 yılı rakamları dahilinde, 235 TL idari para cezası uygulanır.

Bu ceza 15 gün içerisinde, % 25 İndirimle, 176,25TL olarak ödenebilir.

Ayrıca bu ihlali gerçekleştiren sürücülerin ehliyetlerine 20 ceza puanı işlenir.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu