Trafik Sitesi

Kasko Değer Listesi Hakkında Merak Edilenler

Kasko Değer Listesi Hakkında Merak Edilenler

Kasko Değer Listesi Hakkında Merak Edilenler

Aracına kasko yaptırmak isteyen ya da araç kredisi çekmek isteyen kişilerin, kasko yapan şirketlerinin fiyatlarını araştırırken karşınıza çıkan kasko değer listesi, den çok merak edilen konulardan biridir. Bu liste, kasko yaptıracak olan kişilere ve kasko poliçesi yapan sigorta şirketlerine ideal kasko fiyatlarının nasıl belirleneceği konusunda yardımcı olan bir listedir. Sizlere kasko değer listesi hakkında detaylı bilgi verelim;

Kasko değer listesi nedir?

Kasko değer listesi, motorlu kara araçları için yapılan kasko poliçesi işlemleri için sigorta şirketleri tarafından kasko poliçesi değerinin belirlenmesine yardımcı olmak amacıyla çıkarılan bir listedir. Bu liste her ay güncellenir ve Türkiye Reasürans ve Sigorta Şirketleri Birliği tarafından yayımlanır. Listenin yayımlanma zamanı, bu kurum tarafından değiştirilebilir ancak genellikle ayda bir kez yenilenmektedir. Bu liste 1987 yılının Aralık ayından itibaren yayınlanmaktadır.

Kasko değer listesinin özellikleri nelerdir?

Sizlere bu listenin genel özellikleri hakkında bilgi vererek en çok merak edilen soruları cevaplamaya çalışalım;

  • Kasko değer listesi, dikkate alınması mecburi olan bir liste değildir. Aracın içine bulunan aksesuarlar, aracın genel durumu, aracın poliçe tarihindeki piyasa değeri gibi durumlar ele alınarak, kasko değer listesinde yer alan fiyatın altında ya da üstünde bir kasko fiyatı belirlenebilir.
  • Araca sonradan eklenen parçalar ve aksesuarlar, kasko değer listesinde yer almaz. Bu tür eklenen parçalar için kasko şirketi ile poliçe yaptırmak isteyen kişi arasında ortak bir fiyat belirlenmelidir.
  • Aracın çalınması ya da pert olması halinde, kasko poliçesindeki değer üzerinden ödeme yapılır. Kasko değer listesinde yer alan değer üzerinden ödeme yapılmaz. Bu durum kanunda da belirtilmiştir. Aracın tam olarak zarar uğraması yani pert olması halinde, sigorta şirketi hasar anında araç değeri üzerinden ödeme yapar. Aracın çalınması halinde ise çalınma günündeki araç değeri üzerinden ödeme yapılır.
  • 15 yaşın altındaki araçlar kasko değer listesinde yer almaz. Bu araçlar için poliçeyi yaptıran kişi ile sigorta şirketleri aralarında anlaşarak bir kasko fiyatı belirlemelidir.
  • Kasko değer listesi aracın markasına, modeline ve yılına göre belirlenir. Buna göre aracı yeni olan kişilerin kasko değerleri fazla olacaktır. Aracın kasko değerinde etkili olan bir başka faktör ise aracın yaşıdır. Eski araçların daha fazla bakıma ihtiyacı olduğunda, kasko değeri düşer ancak kasko prim bedeli yükselir. Ayrıca kaskonun yapıldığı il de fiyatlar üzerinde etkilidir. Aracınız kaza riskinin yüksek olduğu illerde bulunuyorsa, kasko primi daha fazla çıkacaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu