Trafik Sitesi

İcradan Araba Nasıl Alınır?

İcradan Araba Nasıl Alınır?

İcradan Araba Nasıl Alınır?

Kişilerinin borçlarını ödeyememeleri sonucu başlatılan haciz işlemlerinde, haczedilen mallardan biri de kişilerin sahip olduğu araçlar. İcradan araba nasıl alınır içerikli yazımızda sizlere icradan araba almak hakkında bilgiler vereceğiz. İcradan araba almak karlı mıdır? İcradan araba almak mantıklı mıdır? İcradan araba nasıl alınır? Sorularınızın cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

İcradan Ucuza Araba Alınır mı? İcradan Araba Almak Karlı mıdır?

Aslında bu sorunuzun cevabı ihalesine katıldığınız icradaki araba ile alakalı. Piyasada çok yüksek fiyatlarla satılan bir arabayı, ihaleye katılanların sayısı ve tekliflerin miktarına göre çok ucuza da alabilirsiniz veya hemen hemen piyasa fiyatına da. İcra iflas kanununa göre araçların piyasa değerinin %50’sine kadar aracı satın alabilme imkanı buluyor; ama dediğimiz gibi ihalenin nerede yapıldığı ve katılımcı sayısı gibi etkenler burada çok önemli.

Borçlunun nereye borcu olduğu ve aracın satış ile elde edilecek gelirin nereye olan borcu karşılayacağı da fiyatı etkileyen bir faktör.

İcradan Araba Nasıl Alınır, İcradan Araç Nasıl Alınır, İcradan Araba Nasıl Satın Alabilirim, İcradan Satılık Araç Nasıl Alınır, İcradan Araç Nasıl Satın Alabilirim, İcradan Araç Almak, İcradan Araba Almak, İcradan Araba Almak, İcradan Araba Alınır Mı, İcradan Alınan Arabanın Ruhsat İşlemleri, İcradan Ucuza Araba Alınır mı?, İcradan Araba Almak Karlı mıdır?, İcralık Araba Satışı Nereden Öğrenilir?, Aracı Almaya Hak Kazanırsanız Ne Yapmanız Gerekir?, İcradan Alınan Araç Tescili Nasıl Yapılır?, İcradan Alınan Araç Tescilini Ne Kadar Sürede Yaptırmalısınız?

İcralık Araba Satışı Nereden Öğrenilir?

Bunun için hizmette olan bir web sitesi bulunuyor. Eskisi gibi icra dairelerini ya da yed-i emin otoparklarını tek tek dolaşmanıza gerek yok. https://esatis.uyap.gov.tr/esatis/index.html adresine girerek il hatta ilçe bazında icradan satışta olan araçları öğrenebilirsiniz.

İcradan Araba Nasıl Alınır?

E satış sitesinde beğendiğiniz araç için teminat yatırıp teklif verebilirsiniz.

Bunu yapmak istemiyorsanız, site üzerinde beğendiğiniz aracın ihale yeri, saati, teminat tutarı gibi detayları öğrenip, ihaleye birebir de katılabilirsiniz.

Site üzerinden;

  • Kategorisel arama sekmesine girin,
  • Kategori olarak TAŞIT’ı seçin,
  • Marka, yıl gibi tercihleriniz varsa doldurun,
  • İl ve ilçe seçin,
  • Bütçenize göre arama yapmak istiyorsanız, muhammen bedel aralığını girin,
  • Güvenlik kodunu girin,

Ve sorgula butonuna basarak araçları görüntüleyin.

İlginizi çeken araçların ilanındaki detaya girerek, aracın modeli, yılı, varsa eksper bilgilerini, ihale başlangıç fiyatını, muhammen bedelini, bulunduğu yed-i emin otoparkını ve pek çok detayı öğrenebilirsiniz.

Arabanızı seçtikten sonra geriye kalan online olarak teklif vermek ya da doğrudan ihaleye yüz yüze katılmaktır.

Aracı Almaya Hak Kazanırsanız Ne Yapmanız Gerekir?

Size tanınacak 7 günlük süre içerisinde, icradan ihaleye girdiniz ve araç sizde kaldı ise, bir an önce araç bedelini, KDV, damga vergisi, tescil ve teslim masrafları gibi ödemelerinizi gerçekleştirip aracınız alabilirsiniz.

Yalnız şunu da bilmeniz gerekir ki, ihale biter bitmez aracı alıp gidemezsiniz. 7 günlük süre içerisinde ihalenin feshi davası açılabilir.

İcradan Alınan Araç Tescili Nasıl Yapılır?

İcra dairesinden alacağınız satış yazısı ve tutanağı ile notere giderek aracınızın tescilini gerçekleştirebilirsiniz.

Aracınızın muayenesine tescile gitmeden evvel mutlaka bakın. Muayenesi dolmuş ise yaptırmanı gerekebilir.

İcradan Alınan Araç Tescilini Ne Kadar Sürede Yaptırmalısınız?

İcradan aldığınız aracınızı 1 (bir) ay içerisinde mutlaka tescil ettirmelisiniz. Eğer bir aylık süreyi geçirirseniz, idari para cezası alırsınız.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 20/1-d8 sayılı maddesi uyarınca, icra müdürlükleri, vergi dairesi müdürlükleri, milli emlak müdürlükleri ile diğer yetkili kamu kurum ve kuruluşları tarafından satışı yapılan araçları satın alanların gerekli bilgi ve belgeleri sağlayarak ilgili trafik tescil kuruluşundan bir ay içerisinde adlarına tescil belgesi almamaları durumunda aracın alıcısına 235 TL idari para cezası uygulanır.

Söz konusu ceza 15 gün içerisinde, % 25 İndirimle, 176,25 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca, tescili yapılmadan trafiğe çıkarılan araçlar, tescil yapılıncaya kadar trafikten men edilir.

İcradan Araba Nasıl Alınır? yazımıza ilişkin olarak yapılan arama kelimeleri şu şekildedir;

İcradan Araba Nasıl Alınır
İcradan Araç Nasıl Alınır
İcradan Araba Nasıl Satın Alabilirim
İcradan Satılık Araç Nasıl Alınır
İcradan Araç Nasıl Satın Alabilirim
İcradan Araç Almak
İcradan Araba Almak
İcradan Araba Almak
İcradan Araba Alınır Mı
İcradan Alınan Arabanın Ruhsat İşlemleri
İcradan Ucuza Araba Alınır mı?
İcradan Araba Almak Karlı mıdır?
İcralık Araba Satışı Nereden Öğrenilir?Aracı Almaya Hak Kazanırsanız Ne Yapmanız Gerekir?İcradan Alınan Araç Tescili Nasıl Yapılır?İcradan Alınan Araç Tescilini Ne Kadar Sürede Yaptırmalısınız?


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. serdar kalyon dedi ki:

    aldığım aracın eski sahibinin mtv borcu var. ben aracı üzerime almak istiyorum ama önce mtv nin ödenmesi gerekiyormuş. icra dairesi dosyaya yatırdığım paradan nakil vasıtaları vergi dairesi iban hesabına ödemeyi yapacak ancak öyle üzerime alabilirmişim. bu doğru mu?

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Serdar bey. Sorduğunuz soru maliyeyi ilgilendiriyor. O yüzden onlardan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu