Trafik Sitesi

Hatalı Sollama Yapmanın Cezası Ne Kadar?

Hatalı Sollama Yapmanın Cezası Ne Kadar?

Hatalı Sollama Yapmanın Cezası Ne Kadar?

Trafik kazalarının sıkça rastlanan sebeplerinden biri de yapılan hatalı sollamalardır. Önde seyreden araçların belirli kurallar çerçevesinde geçilmesi gerekmektedir. Bu kurallara uymadığınız takdirde ise hem bir ihlal gerçekleştirmiş olursunuz hem de iki yönlü can ve mal güvenliğini tehlikeye atarsınız.

Sollama yaparken önünüzdeki aracı mutlak surette uyarmanız, sinyal vererek sollamaya geçmeniz, uygun takip mesafesi elde edene kadar sollama yaptığınız şeritte ilerlemeniz ve akabinde tekrar sinyal vererek eski şeridinize dönmeniz gerekir.

Hatalı sollama yağmanın cezası ne kadar sorusunun işte yanıtı, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 54/1-a numaralı maddesine göre, öndeki aracı geçerken geçme kurallarına riayet etmeyen Sürücülere 235 TL idari para cezası uygulanabilmektedir.

Hatalı sollama yaparak 235 TL idari para ceza alan sürücüler 15 gün içerisinde bu cezayı, % 25 İndirimle, 176,25 TL olarak ödeyebilirler.

Verilen idari para cezası ile birlikte hatalı sollama yapan sürücülerin ehliyetine 20 ceza puanı işlenir.

Sollama yaparken de kendi can ve mal güvenliğiz ile birlikte, lütfen trafikteki diğer insanların da can ve mal güvenliğini tehlikeyi atacak hareketlerden ve ihlallerden kaçınalım.

 

Hatalı Sollama Yapmanın Cezası Ne Kadar? yazımıza ilişkin olarak arama yapılan kelimeler;

Hatalı Sollama Maddesi
Trafikte Hatalı Sollama Nedir
54/1-a İtiraz
Sollama Kuralları ve Yasakları
Emniyet Şeridi İhlali Maddesi
Hatalı Sollama Kazaları
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 54/1-a maddesi
Hatalı Sollama İhbar

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Hüseyin dedi ki:

    8 saat 600 km yol gidiyorsunuz sadece bir kez hatalı sollama yaptın diye ceza kesiyorlar. Bana göre adaletsiz bir davranış en azından bir uyarı verleblirdi. Ceza kesmek için pusuya yatan görevlileri kınıyorum. Hiçbir uyarı levhası bile yokken ceza kesilmesi bana göre vatandaşı düz ovada soymaktır

  2. Derya dedi ki:

    tırafikçiler önüne gelene kes cezayı kimsede Allah korkusu kalmamış 4lüyü yakarak sollama yaptım ceza yedim çocuğum hastanede yetişmem gerekirken solladım ceza yedim bu adalet değil yazzık nasıl bir ülkede yaşıyoruz bu kesilen cezayı Allah çıkartsın bu tırafikçilerden

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu