Trafik Sitesi

Garaj Önüne Park Edilen Araçlara Ne Ceza Verilir?

Garaj Önüne Park Edilen Araçlara Ne Ceza Verilir?

Park kurallarına riayet ederek aracınızı yol kenarına park ettiniz veya evinizin altında bulunan garajınıza aracınızı park ettiniz, biri de gelip usulsüz bir şekilde garaj önüne park etti ya da aracınızın önüne sizin çıkamayacağınız şekilde aracınızı park etti, bu durumda ne yapabilirsiniz?

Bu durum tanıdık gelmiş olabilir. Ne yazık ki kural tanımaz ve bulunduğu her yeri hakimiyeti altına alığı zannına kapılmış olan insanlar sizi bu tarz zor durumların içerisinde bırakabilir.

Dünya hali, aracınızın ne zaman lazım olacağı belli olmaz. Acilen evden çıkıp aracınızla bir yere ulaşmanız, hastaneye gitmeniz gerekebilir. Böyle bir durumda aracınızın çıkışını engelleyecek şekilde usulsüz park etmiş bir araç yüzünden, işinize, gitmeniz gereken yere ya da hastaneye ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Aslında bu düzensizlik ve haksızlıklar ceza ile düzelecek durumlar da değil. Saygı ve trafik bilinci insanların fıtratına oturmadığı müddetçe bu tarz vakalarla karşılaşmaya devam edeceğiz.

Garaj Önüne Park Eden Araçlar Nasıl Çektirilir?

Aslında özel, hususi garaj önüne park eden araçlarla ilgili net bir madde bulunmuyor Trafik Kanunu’nda. Kamu kurum ve kuruluşları ve geçiş üstünlüğü olan araçların cezalandırılmasına ilişkin maddeler var.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-h sayılı maddesi uyarınca, taşıt yolu üzerinde geçiş üstünlüğü olan araçların giriş veya çıkışının yapıldığının belirlendiği işaret levhasından onbeş metre mesafe içinde park eden sürücülere, 2018 yılında 108 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Bu ihlalin sonucunda verilen idari para cezası 15 gün içerisinde, % 25 İndirimle, 81 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca, sürücülerin ehliyetlerine de 10 ceza puanı işlenir.

Yasaklara aykırı şekilde park edilen araçlar, trafik zabıtasınca kaldırılabilir, ve bu kaldırma işlemine ve trafik parkında geçirdiğiniz sürenin park masrafını ödemeden aracınız teslim alamazsınız.

Kamu kurum ve kuruluşlarının faydalandığı giriş ve çıkışların önüne veya yakınına park etmeniz halinde de kural ihlali yapmış olursunuz.

Garaj Önüne Park Edilen Araçlara Ne Ceza Verilir?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-j  sayılı maddesine göre, taşıt yolu üzerinde kamunun faydalandığı ve Yönetmelikte belirtilen yerlerin giriş ve çıkış kapılarının her iki yönde beş metrelik mesafe içinde park eden sürücülere, 108 TL idari para cezası verilir.

108 TL olan idari para cezası, % 25 İndirimli 81 TL olarak ödenebilir.

Bu ihlalin sonucu olarak, sürücülerin ehliyetlerine 10 ceza puanı işlenir.

Diğer park yasağı ihlallerinde olduğu gibi, bu yasağın ihlali neticesinde yine aracınız trafik zabıtası tarafından kaldırılabilir ve kaldırılan aracınızın masraflarını ödemeden aracınızı geri teslim alamazsınız.

Garaj Önüne veya Doğru Park Edilmiş Araçların Önüne Park Edilen Araçlara Ne Ceza Verilir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi hususi garajların önüne park edilmiş araçlarla ilgili bir madde bulunmuyor; ama bu tamamen elinizin, kolunuzun bağlı olduğu anlamına da gelmiyor.

Yol üzerinde kurallara uyun olarak aracınızı park ettiniz ve bir araç kural tanımaz bir sürücü tarafından sizin aracınızın çıkmasını engelleyecek şekilde aracınızın  önüne park ettiyse, yine garajınıza park ettiğiniz aracınızın çıkmasını engelleyecek biçimde, bir araç usulsüz şekilde yola park edildiyse, trafik zabıtasını arayabilirsiniz. Trafik zabıtası, 61/1-g maddesine göre işlem yapabilir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-g sayılı maddesi uyarınca, taşıt yolu üzerinde kurallara uygun şekilde park etmiş araçların çıkmasına engel olacak yerlerde park eden sürücülere, 2018 yılı için belirlenen tutarlar dahilinde 108 TL idari para cezası verilir.

Ceza alan sürücüler, bu cezayı, 15 gün içerisinde, % 25 İndirimle, 81 TL olarak ödeyebilirler.

Ayrıca kural ihlalini gerçekleştiren sürücülerin ehliyetlerine 10 ceza puanı işlenir.

Yasağa aldırış etmeden araçlarını usulsüz bir şekilde park eden sürücülerin araçları trafik zabıtası tarafından kaldırılabilir. Yine bu kaldırma işlemi ücretini ve otopark ücretini ödemeden aracınızı teslim alamazsınız.

Aslına bakılırsa, aracınızı nasıl park ettiğiniz sizin nasıl birisi olduğunuzla da alakalı. Aracınızı bir kenara bırakıp, park ettiğiniz yeri umursamadan bulunduğunuz yerden ayrılmanız ve bu denli umarsız oluşunuzun bedelini başkaları ödemek zorunda kalabilir.

Kurallar ve haklar herkes için vardır!

Garaj Önüne Park Edilen Araçlara Ne Ceza Verilir? Yazımızın Aranan Kelimeleri Şu Şekildedir;

Garaj Önüne Park Edilen Araçlara Ne Ceza Verilir?

Garaj Önüne Park Etmek

Garaj Kapısına Park ve Cezası

Garajın Önüne Park Edenlere Ceza

Garaj Önüne Park Eden Araçlar Nasıl Çektirilir?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-j

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-g

Garaj Önüne Park Etmeyiniz

Garaj Önü Park Yasağı Levhası

Garaj Önüne Duba Koymak

Evin Önüne Park Etmek Yasak Mı?

Garaj Kapısı Park Yapılmaz

Apartman Önüne Park Kanunu

Garaj Önüne Park Şikayet Hattı

Garaj Önü Park Cezası

Apartman Önüne Park Etmenin Cezası Var Mı?

Apartman Önüne Park Edilen Araçlara Ne Ceza Verilir?

Site Önüne Park Edilen Araçlara Ne Ceza Verilir?

buy windows 10 education

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 11 YORUM
  1. Ahmet TOSUNCU dedi ki:

    Nereye haber vereceğiz ben her seferde 155 i arıyorum fakat çözüm Yok

    1. cem dedi ki:

      Bulunduğunuz yerde yoğunluk varsa ve ekip sayısı yetersiz ise, geç geliniyor olabilir. Siz aramaya devam edin. Geçmiş olsun.

  2. ahmet dedi ki:

    park ettim ceza ekip araci gelmeden cektim ceza gelirmi

    1. cem dedi ki:

      Hayır, herhangi bir ceza gelmez.

  3. Aslı dedi ki:

    Apartmanımın önüne arabasını çıkaran kişiyi uyardığım halde aracını park ederse nereye sıkayet edebılırım cezası var mı

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Aslı hanım https://onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx veya 155 i arayarak ihbarda bulunabilirsiniz

      1. Murat dedi ki:

        Apartmanın önünde apartmana ait boşluk var.Biz park etmiyoruz ama karşı komşu galeri sahibi devamlı park ediyor.
        Polis e bildiriyorum. Devamlı oyaliyorlar.
        Trafik e bildir.Asayise bildir,il trafik e bildir,zabıta ya bildir. Zabıta bizlik değil diyor.
        Polis bizlik değil diyor
        Vali polis bakar diyor. Apartmanın önünde levha var.

  4. Kadir dedi ki:

    Adam evin altını garaj yapmış bu yasal mı? Ben farketmeden park etmişim. Herhangi bir levhada göremedim. Emniyete şikayet etmiş. Böyle bir hakkı olabilir mi? Önüne gelen burayı garaj ilan edip önündeki park alanını sahiplenebilir mi?

  5. nemo dedi ki:

    garaj önü park etmemesi için önceden levha mı koymak lazım (levhanın özel mülk için olanı var mı?)

  6. Adnan dedi ki:

    Oturdum bina 2 katlı kaldırım 1 metre araçlar bina girişine park ediyorlar ben binaya giremiyorum evsahibimin annesi vefat etti albulans geldi cenazeyi battaniyeyle 4 büklüm çıkardık bulları uyarıda bulunduğum da tartıştık ben bunlar yüzünden evime zorla girmek zorundayım nereye başvurmak gerekiyor

  7. Nuray Erman dedi ki:

    Garaj girişini kapatmış bana da yüzüme baka baka burası garaj girişimi diyor aptala yatıyor. Sabah sabah gerildim ve işime geç kaldım. elimde çantalar bir bina dışına çıktım içeri girdim garaja indim. plakayı aldım yapılan haksızlık gücüme gitti..Utanmadan telefon numarası koyduk diyorlar. Ben aracımı yada başka bir komsum bu şekilde kapatmıyor garajı. Bu olay için ne yapabiliriz. kime şikayet edebilirim

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu