Trafik Sitesi

Belirli Zaman Aralıklarında veya Süreli Park İzni Verilen Yerlerde Süreyi Aşmanın Cezası Ne Kadar?

Belirli Zaman Aralıklarında veya Süreli Park İzni Verilen Yerlerde Süreyi Aşmanın Cezası Ne Kadar?

Belirli Zaman Aralıklarında veya Süreli Park İzni Verilen Yerlerde Süreyi Aşmanın Cezası Ne Kadar?

Yol kenarlarında kimi levhalar üzerinde belirli saatler arasında veya belirli bir süre sınırı ile aracınızı park etmenize müsaade edilen yerleri görebilirsiniz. Bu levhaların bulunduğu yerlerde belirtilen zaman aralıklarında veya belirtilen süre dahilinde aracınızı park etmenin hiçbir sakıncası yoktur.

Bu yerlere aracınızı park etmeniz ile ilgili sıkıntı, belirtilen süreyi aşmanız ya da belirtilen zaman aralıkları dışında aracınızı oraya park etmenizle başlar.

Örneklerle açıklamak gerekirse; 08.00 -16.00 saatleri arasında araç park edilmesine izin verine bir yere saat 17.00’de aracınızı park ederseniz veya sadece 30 dakika park izni verilen bir yerde aracınızı 1 saat park ederseniz, kural ihlali yapmış olursunuz.

Bu durumda, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu 61/1-ı sayılı maddesi uyarınca,taşıt yolu üzerinde işaret levhalarında park etme izni verilen süre veya zamanın dışında park eden sürücülere uygulanan idari para cezası size de kesilebilir.

2018 yılı için bu kural ihlalinin idari para cezası 108 TL’dir.

15 gün içerisinde cezanızı, % 25 indirimle 81 TL olarak da ödeyebilirsiniz.

Ayrıca bu ihlal sonucu sürücülerin ehliyetlerine de 10 ceza puanı işlenir.

Zaman aralığı dışında park edilen veya park halinde süre aşımı yapan, trafik zabıtasınca kaldırılabilir ve aracınızın çekilmesine ait masraflar ile otopark ücretini ödemeden aracınızı teslim alamazsınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu