Trafik Sitesi

Araç Satışından Sonra Sigorta Ne Kadar Geçerli ?

Araç Satışından Sonra Sigorta Ne Kadar Geçerli ?

Araç satışı için sigorta yaptırmak zorunlu mu ? Satış olduktan sonra sigorta kaç gün geçerlidir ? Araç zorunlu mali sorumluluk sigortası ile ilgili bazı bilgileri konu içerisinde bulabilirsiniz.

Araç satışı için sigorta yaptırmak zorunlu mu ?

Aracın noter satışı için sigorta yapılması zorunlu değildir. Sadece muayene olması şart koşulmuştur.

Araç satışı yapıldıktan sonra sigorta ne kadar süre geçerlidir ?

Araç satışı gerçekleştikten sonra, yeni sahibi zorunlu mali sorumluluk sigortasından 15 gün süreyle faydalanır. Eski sahibi sigorta poliçesini iptal ettirse bile, sigorta şirketi bu süreye 15 gün ekler ve öyle ücret iadesi yapar. Bu 15 günlük süre, yeni sahibi için geçerlidir.

Fakat burada en fazla yanılgıya düşülen konu, eski sigortanın geçerlilik süresidir. Şöyle bir örnekle açıklamak istiyoruz.

16.11.2016 tarihinde bir araç satın aldınız. Satın aldığınız aracın zorunlu mali sorumluluk sigortası bitiş tarihi 21.11.2016 diyelim. Bu durumda ” sigorta 15 gün geçerlidir ” kuralı otomatikman kalkıyor. 21.11.2016 günü saat 12:00 ‘da aldığınız aracın sigortası bitiyor. Yani sadece 5 gün kullanabiliyorsunuz.

Bir başka örnek verelim.

16.11.2016 günü bir araç satın aldınız. Aldığınız aracın sigortası 15.11.216 tarihinde bitmiş. Bu aracı sigorta yaptırmadan kullanamazsınız. Yani yine ” sigorta 15 gün geçerlidir ” kuralı ortadan kalkmış oluyor.

Araç tescili yaptırmak için sigorta gerekli mi ?

Noter satışı için zorunlu mali sorumluluk sigortasının yapılmasının zorunlu olmadığını söylemiştik. Noter satışı yapıldıktan sonra, aracın tescil belgesini almak için size 1 aylık süre verilir. Bu 1 aylık süre içerisinde aracın yeni sahibi adına sigorta yapılmalı ve tescil belgesini çıkarmak için ilgili merkezin tescil kuruluşuna başvurmak gerekmektedir.
twitter likes kopen

buy visio professional 2016

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Hakan dedi ki:

    Merhaba iyi gunler aracimi 11.01.2016 tarihinde satisini yaptim .05.09.2016 tarihinde. Trafik kazasi yapiyor. Ben elimde olmayan sebeblerden dolayi iptal ettiremedim.
    Trafik sigartasini alan sahis bu 15 gun icersinde yaptirmakla mukellef degilmi
    Alici sahis 1.dosyada olan meblayi oduyor ve arkasindan 2. Bir dosya cikiyor deger kaybi denerek. Ve bana ilk arac sahibine evime icra geliyor yardimci olursaniz sevinirim saygilarimla

    1. cem dedi ki:

      Öncelikle geçmiş olsun. Bu konu trafikle değil, sigorta ile alakalıdır. Bu yüzden ne desek yanlış olur. Bir sigortacıdan daha net bilgi alabilirsiniz.

  2. büşra telli dedi ki:

    merhaba 15 günlük süre iş günü mü

    1. cem dedi ki:

      Şu şekilde hesaplayabilirsiniz mevcut tarihe 15 ün eklersiniz hafta sonları da dahildir.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu