Trafik Sitesi

Araç Ruhsatını Yanında Bulundurmamanın Cezası

Araç Ruhsatını Yanında Bulundurmamanın Cezası

Ruhsat bulundurmama cezası nedir ? Ruhsatı unutursam cezası ne olur ? Araç üzerinde plakalar olmazsa araç bağlanır mı ? Tescil belgesi ve plakaların araç üzerinde bulundurulmama durumu ile ilgili detaylı bilgileri aşağıdan okuyabilirsiniz.

2918 sayılı K.K.T. ‘nın 23/2A maddesi şöyle der : Araç tescil belgesini araçta bulundurmadan trafiğe çıkmak, yasaktır. Uymayanlara 108 TL para cezası ( 2017 verilerine göre ) ve 10 ceza puanı uygulanır.

 

 

Tescil belgesi ( Araç ruhsatı ) araçta değilse araç trafikten men edilir mi ( bağlanır mı ) ?

Aracın polnet sorgusunda herhangi bir sakınca görünmüyorsa, araç muayenesi ve araç sigortasının devam ettiği polnet sisteminden görülüyorsa, araca 23/2A maddeden işlem uygulanır, fakat araç trafikten men edilmez. Fakat aracın sorgulamasında muayene yada sigorta görülemiyorsa, araç tescil belgesi getirilene kadar trafikten men edilir ( bağlanır ).

 

 

Araç üzerinde plakalar yoksa araç trafikten men edilir mi ( bağlanır mı ) ?

Araç üzerinde plakalar yoksa, araca 23. maddenin ilgili bendinden trafik cezası yazılır ve trafikten men edilir. Aracı otoparktan çıkarmak için, plakaların araca takılması gerekmektedir.

facebook volgers kopen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu