Trafik Sitesi

Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç kış bakımı nedir? Araç kışlık bakımı nasıl yapılır? Araç kışlık bakım fiyatları ne civarda tutar?

Kış yaklaşırken, kendinizle birlikte aracınızı da kışa hazırlamanız gerekir. Araç kışlık bakımı dendiğinde aklınıza gelen tüm detaylar ile ilgili bilgileri yazımızın devamında sizin için derledik.

Kış Bakımı Nedir?

Kış bakımı, soğuk, yağışlı hava koşullarında ve buzlu, karlı zeminlerde aracınızı verimli ve güvenli bir şekilde kullanabilmeniz ve aracınızın kış koşullarına karşı dara dayanıklı olması amacı ile alınan önlemlerin tamamıdır.

Kış bakımını öyle hafife almamak gerekir. Kış şartlarında bakımsız olarak kullanılan araçlar nedeni ile kazalar meydana gelebildiği gibi araçta ciddi sıkıntıların çıkması olasılığı da artmaktadır.

Araç Kışlık Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Aracınızı kışa hazırlarken baştan savma yöntemlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Kış şartlarının ağır olduğu yörelerde yaşıyorsanız kış bakımına ayrı bir ihtimam göstermenizde büyük fayda var.

Araçların Kışlık Bakımında Hangi Aksam ve Parçaların Bakımı Yapılmalıdır?

  • Antifriz Konulması ve Kontrolü

Antifriz Konulması ve Kontrolü

Aracınızın sulu soğutma sistemi kış şartlarında donabilir. Radyatör, radyatör deposu ve diğer bağlantı hortumları içerisinde bulunan su veya eskimiş olan antifriz donabilir ve sizin için ciddi sıkıntılara sebep olabilir. Aracınızın çalışması esnasında yaşayacağınız sıkıntıların yanı sıra, radyatörün, radyatör deposunun ya da bağlantı hortumlarının çatlaması da sizi olmadık bir zamanda masraf çıkarabilir.

Peki antifriz kontrolü ve eklenmesi nasıl yapılır?

Antifriz -35 dereceye kadar aracınızın radyatör suyun donmasına mani olur. Sadece donmaya engel olmaz aynı zamanda radyatörü kireçlenme, paslanma gibi etkilere karşı da korur. Bu nedenle aracınızın radyatör suyuna sürekli antifriz karıştırmanız sizin için ve aracınız için en doğru olanıdır. Su ve koyulacak antifriz oranını aracınıza göre ustanızın tavsiyesi ile koymanız gerekir.

Aracınızın radyatör deposunda antifriz varsa, servise gittiğinizde mutlaka derecesini ölçtürün. Ölçüm yapan yetkili size antifrizinizin  değişip değişmemesi konusunda tavsiye verecektir.

  • Lastik Bakımı ve Değişimi

Lastik Bakımı ve Değişimi

Kış şartlarında, karlı ve buzlu yollarda uygun lastik kullanmanız hayati önem taşıyor. Kış lastiği ve kış lastiği seçimi hakkında detaylı bilgilere ilgili yazımızdan ulaşabilirsiniz. Yörenizin kış şartlarına uygun lastiği çekerek, hava sıcaklığı +7 derecenin altına düştüğünde mutlaka değişim yapmalısınız. Lastiğinizin havasının da kış şartları için önerilen basınçta olmasına dikkat edin.

  • Cam Suyu Ve Silecek Lastiklerinin Kontrolü

Cam suyu ve silecekler de kış yaklaştığında mutlaka kontrol ve bakımdan geçirilmelidir. Aracınızın orijinalinde bulunan sileceklerin markası ve ölçülerini, yeni silecek alırken mutlaka dikkate alın. Orijinal silecekler hem daha uzun ömürlü hem de daha verimli olacaktır. Kış şartlarında yağışlı havalarda sileceklerinize çok ihtiyacınız olacağını aklınızdan çıkarmayın.

Camsuyunuzu doldurmayı ya da tamamlamayı da unutmayın. Antifrizli cam suyu kullanmanız avantajınıza olacaktır. Cam suyu deponuz, cam suyunun camlara iletildiği hortumlar ve püskürtme başlıkları donabilir.

  • Akü ve Dinamoların Kontrolü

Kış şartlarında yolda kalmak istemiyorsanız, sağlıklı bir akü ve dinamo sistemine sahip olmanız da çok önemli. Akünüzü kontrol ederek, serviste mutlaka ölçüm yaptırın. Bir akünün ömrünün kullanımınıza bağlı olarak ortalama iki yıl olduğunu da dikkate alın. Akünüzün ömrü bitmiş ise mutlaka yeni bir akü alın.

Marş dinamosu aracınızı ilk çalıştırdığınız anda gerekli olan elektrik gücünü motora iletir. Aracınızın çalışmasında en büyük paylardan biri marş dinamonuza aittir. Bu nedenle, marş dinamonuzun bakımlı olmasına özen gösterin. Çalıştırma esnasında gecikme, tek seferde marş almama, takılma benzeri sesler çıkması gibi durumlarda, servisinize giderek marş dinamonuzu tamir ettirin ya da yenisi ile mutlaka değiştirin.

Şarj dinamonu da aracınızın hareket etmesi ile elektrik enerjisi üretilmesini ve üretilen elektriğin aküde depolanmasını sağlar. Aracınızın elektrikle çalışan aksamları sadece aküdeki mevcut elektrikle çalışacak olsaydı, aracınız ile seyahat etme süreniz akünüzün sahip olduğu elektrik enerjisinin yettiği yere kadar olurdu. Bakımsız şarj dinamosu akünüzün de ömründen çalar. Akünüzün boşlaması, zayıflaması gibi sonuçlara giden bu yolda şarj dinamosunun bakımının önemini anlamanız çok önemlidir.

  • Debriyaj ve Fren Sistemi Kontrolü

Aracınızın baskı balata, şanzıman ve fren sisteminin da kışa girmeden önce muntazam çalışıyor olmasına özen gösterin. Özellikle fren sisteminizin bakımı çok önemli. Fren bakımı ile ilgili detaylara ilgili yazımızdan ulaşabilirsiniz.

  • Aydınlatma Sistemi Ve Ampullerin Kontrolü ve Bakımı

Kış aylarında havanın erken kararması, hava sıcaklığındaki ani değişimler sebebiyle sis de oluşabilir ve bu durumda kış aylarında farlarınızı daha sık kullanmak durumunda kalabilirsiniz. Kış aylarında sadece geceleri değil gündüzleri de sıklıkla farlarınızı kullanmak zorunda da kalabilirsiniz. Aydınlatma sistemlerinizdeki var olan arızaları mutlaka tespit edip tamirini yaptırın. Sis farlarınız varsa çalıştıklarından ve daha önemlisi doğru çalıştıklarından emin olun. Aracınızda sis farı yoksa dilerseniz siz de aracınıza uygun sis farı taktırabilirsiniz.

Farlarınızın ve sinyal ışıklarınızın görülür ve anlaşılır olması için temiz olduklarında da emin olun.

  • Aracınızda Bulunması Gerek Kışlık Malzemeler

Kış aylarında her ihtimale karşı aracınızda;

  • Uygun ölçüde zincir,
  • Çekme halatı,
  • Takoz,
  • Reflektör,
  • El feneri,
  • Battaniye,
  • Uzun yola çıkılıyorsa yiyecek ve su,
  • Tamir ve bakım malzemeleri,
  • İlk yardım seti,
  • Stepne (yedek lastik),
  • Yedek ampul,

Mutlak surette bulunmalıdır.

Araç Kışlık Bakımı Ne Kadara Mal Olur?

Kışlık bakımının tutarı aracınızın markası, modeli, aracınızdaki eksiklikler ve ek olarak yaptırmak isteyecekleriniz nedeni ile değişiklik gösterir.

Lastik ebatlarına göre değişmekler birlikte kışlık lastik fiyatları 200 TL civarında başlayıp, marka,  model ve lastik yapısına göre 2-3 bin TL gibi rakamlara çıkabilmektedir.

Camsuyu fiyatları da 5 TL’den başlıyor.

Antifriz fiyatları ise markaya ve özelliklerine göre değişmekle birlikte, 20-50 TL aralığındadır.

Zincir fiyatları da özellik, ebat ve yapı malzemelerine göre 60 TL civarından başlayarak 500 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Kışa hazırlıklı girmek, kış şartlarında yolda kalmamak için masraftan kaçınılmadan gerekli bakımlar mutlak surette yapılmalıdır. Kimi bakımları kendiniz yapmanız mümkünken bazı bakımlar için profesyonel destek almanız gerekebilir. Tüm bakımları kendi başınıza yapmaya kalkışmanız da başka sorun ve arızalara sebep olabilir. Her mevsim güvenli yolculuklar için aracınızı sürekli bakımlı tutmaya mutlaka özen gösterin.

Kış şartlarını ve kış aylarında yol şartlarını hafife almayın. Uygun olmayan lastiklerle karlı, buzlu yol şartlarında trafiğe çıkarak kendinizin ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmayın.

Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır? yazımıza ilişkin olarak yapılmış tüm arama kelimeleri şu şekilde derlenmiştir;

Araç Kış Bakımında Neler Yapılır?
Lastik Bakımı ve Değişimi
Ön Düzen Kontrolü
Rot-Balans Ayarı
Radyatör Bakımı
Araç Filtre Ve Yağ Bakımı
Araç Klima Bakımı
Araba Silecek Bakımı
Silecek Bakımı
Fren Sistemi Bakımı
Akü Bakımı
Araba Akü Bakımı
Araçlarda Kış Bakımı
Arabalarda Kış Bakımı
Otomobil Kış Bakımı
Periyodik Araç Bakımı
Araç Bakımı Nerede Yapılmalı
Araç Bakımını Kendin Yap
Araba Bakımı
Dizel Araba Bakımı
Uzun Yola Çıkarken Araba Bakımı
Otomobil Bakımı
Otomobil Bakımı Nasıl Yapılır
Araç Bakımı NAsıl Yapılır Video
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu