Trafik Sitesi

Yola Kontrolsüz Çıkan Yayalara Ne Kadar Ceza Verilir?

Yola Kontrolsüz Çıkan Yayalara Ne Kadar Ceza Verilir?

Yola Kontrolsüz Çıkan Yayalara Ne Kadar Ceza Verilir?

Özellikle yayaların karıştığı kazaların pek çoğu, taşıt yollarına birden fırlayan (özellikle çocuklar) kişiler nedeniyle meydana gelmektedir.

Temel eğitimin içerisinde verilen, trafikte önce sola, sonra sağa sonra tekrar sola bakılır ve karşıya geçilir kuralını özümsemediğimiz için kontrolsüz bir şekilde yayalar yola fırlamaktadır. Sürekli acelesi olan bir toplum olduğumuz için olmadık yerlerde yollara fırlayabilmekteyiz.

Herhangi bir trafik ışığının veya trafik görevlisinin bulunmadığı yerlerde aniden yola çıkan ve kontrolsüz bir şekilde karşıya çıkmaya çalışan gelen ya da gelebilecek araçlara hesaba katmadan taşıt yoluna fırlayan yayalara da idari para cezası verilmektedir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 68/1-b3 numaralı maddesine istinaden, Işıklı işaret veya yetkili kişilerin bulunmadığı geçitlerde ve kavşaklarda, yaklaşan aracın uzaklık ve hızını göz önüne almadan veya göz önüne aldığı halde uygun zamanda geçmeyen yayalara, 2018 yılında 108 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Bu ihlal nedeni ile tarafına 108 TL idari para cezası kesilen yayalar, 15 gün içerisinde, cezalarını % 25 İndirimle 81 TL olarak ödeyebilirler.

Hayatınızın kalanını, bir dakikalık acelenize feda etmeyin!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu