Trafik Sitesi

Hemzemin Geçitte Geçiş Kurallarına Uymamanın Cezası Ne Kadar?

Hemzemin Geçitte Geçiş Kurallarına Uymamanın Cezası Ne Kadar?

Hemzemin Geçitte Geçiş Kurallarına Uymamanın Cezası Ne Kadar?

Aceleci bir millet olduğumuz aşikar. Bir işimiz olsun ya da olmasın sürekli bir yerlere yetişme hali içerisindeyiz. Buna rağmen nasıl oluyorsa önemli işlerimiz de hep sona güne bırakır ve o önemli işlerimizi yetiştirebilmek için kendimizi paralarız.

Trafik aceleye gelmez. Kurallar, işaret, işaretçiler tarafından yönetilen trafikte acele etmeden, düzenli ve dikkatli bir şekilde araç kullanmak hem kendimiz hem de trafiği paylaştığımız diğer kişiler açısından oldukça önemlidir.

Tren rayları ile kara taşıt yollarının birleştiği yerlerdeki geçitlere hemzemin geçit adı verilir. Bu geçitlerde çoğu zaman ışıklı trafik uyarıları, bariyerler ve sesli uyarılar bulunur. Kendi yolu üzerinde sabit bir hızla ilerleyen trenin ani bir şekilde durabilmesi oldukça zordur. Bu nedenle taşıt yolunu kullanan araç sürücülerinin bu geçitlerde kurallara dikkat etmeleri büyük önem taşır.

Bir maceraya atılmanın, kuralları ihlal ederek bu geçitlerden uygun olmayan anlarda geçmenin hiçbir faydası olmadığı gibi olası zararlarının telafisi de bulunmamaktadır.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 76 sayılı maddesine göre, sürücülerin demiryolu geçitlerini, geçidin durumuna uygun olmayan hızla geçmeleri, ışıklı veya sesli işaretin vereceği “DUR” talimatına uymamaları, taşıt yolu üzerine indirilmiş veya indirilmekte olan tam veya yarım bariyerler varken geçide girmeleri, ışıklı işaret ve bariyerle donatılmamış demiryolu geçitlerini geçmeden önce, sürücülerin durmamaları, herhangi bir demiryolu aracının yaklaşmadığına emin olmadan geçmeleri durumunda, sürücülere, 2018 yılında belirlenen tutar olan 235 TL idari para cezası uygulanır.

235 TL’lik idari para cezası, % 25 İndirimle, 15 gün içerisinde, 176,25 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca sürücülerin ehliyetlerine, bu ihlalleri nedeni ile 20 ceza puanı işlenir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu