Trafik Sitesi

Araç Park Etmenin Yasak Olduğu Yere Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

Araç Park Etmenin Yasak Olduğu Yere Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

Araç Park Etmenin Yasak Olduğu Yere Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

Ülkemizin hemen her ilinde trafiği aksatan en önemli sorun, yanlış, hatalı ve usulsüz yapılan park etme işlemleridir.

Diğer yazılarımızda da yapılan olası park etme hatalarının, trafik kanunundaki cezai karşılıklarına değiniyor. Bu yazımızda ise trafik işaretleri ile aleni olarak, park etme yasağının ihlal edilmesi durumunda karşılaşacaklarınıza değineceğiz.

Aracınızı park ederken, park yaptığınız yere ya da park ediş şeklinize göre pek çok hataya ve ihlale imza atmanız mümkün. Park edilmesi yasak alanlar çoğunlukla uyarı levhaları ile belirtilmiştir. Uyarı levhası bulunmayan ama park yasağı olan yerlere de diğer yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-6 maddesine göre, taşıt yolu üzerinde, park etmenin açık bir şekilde trafik işaretleri ile yasaklandığı yere aracınızı park ediyor iseniz, tarafınıza kesilecek olan 2018 yılı için belirlenmiş 108 TL idari para cezası ile karşılaşmanız muhtemeldir.

Dilerseniz 108 TL’lik idari para cezanızı, 15 gün içerisinde, %25 indirimle, 81 TL olarak ödeyebilirsiniz.

Araç park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlere aracını park eden sürücülerin ehliyetlerine 10 ceza puanı işlenir.

Bu park ihlali sonrası aracınızı park ettiğiniz yerde bulamama ihtimaliniz de vardır. Trafik zabıtası, gerek görürse, aracınızı kaldırır ve siz bu işleme ait masrafları ödemeden aracınızı teslim alamazsınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu