Trafik Sitesi

Yük ve eşya üzerinde yolcu taşımanın cezası ne kadar?

Yük ve eşya üzerinde yolcu taşımanın cezası ne kadar?

Yük ve eşya üzerinde yolcu taşımanın cezası ne kadar?

Yüklü bir araç üzerinde seyahat etmek son derece tehlikeli bir eylemdir. Bu tarz taşınmalar nedeni ile şimdiye kadar meydana gelen trafik kazaları pek çok canın kaybedilmesine neden olmuştur.

Diğer araç sürücüleri için de trafik güvenliğine tehlikeye atacak olan bu tarz davranışlar trafik kanununa göre yasaktır.

Gabari dışında yük yüklemek, yükün üzerinde veya aracın dış kısmında yolcu taşımak idari para cezasına tabidir. Peki, yük üzerinde yolcu taşımanın cezası ne kadar?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/1-g sayılı maddesine gereğince, gabari dışı yük yüklemek, taşınan yük üzerine veya araç dışına yolcu bindirmek idari para cezasına tabidir.

Bu maddeye göre, uymayan işletenlere, 2018 yılı için belirlenen rakamlara göre 915 TL idari para cezası verilirken, yük gönderenlere ise 1.834 TL idari para cezası verilir.

İşletenlere verilen idari para cezası, 15 gün içerisinde % 25 indirimle 686,25 TL olarak ödenir.

Yük gönderenlere verilen cezası ise, 15 gün içerisinde ödendiğinde, % 25 indirimle 1.375,5 TL’ye düşer.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/1-g sayılı maddesine göre, işleten ile gönderenin aynı olması halinde, işleten ve gönderen için öngörülen cezaların toplamı yerine, öngörülen cezalardan sadece biri uygulanır.

Yine aynı maddeye göre, gönderenin birden fazla olması veya tespit edilememesi halinde işleten ve gönderen için uygulanacak idari para cezalarının toplamı işletene uygulanır.

Tüm bunlarla birlikte, bütün sorumluluk ve giderleri de araç işletenine ait olmak üzere, fazla yolcular en yakın yerleşim biriminde indirilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Özkan Parlaktaş dedi ki:

    Merhaba. Benim sizden öğrenmek istediğim önemli bir konu var. Benim 2006 Citroen berlingo panelvan aracım var ruhsatta 1+1 geçmektedir. Lakin ben bu aracı kamp ve gezi için aldım keyif aracı bayram, seyran aile ziyaret için hiç bir şekilde ticari kullanmıyorum da… Sorun şu aracımın arkasına kanepe koysam aile ziyaretlerime yoşcu alabilirmiyim trafikte ceza yermiyim aracımı seviyorum ve sırf 1+1 diye değiştirmek istemiyorum hoş zaten bütçem yok. Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu