Trafik Sitesi

Yollara Başıboş Hayvan Bırakmanın Cezası Ne Kadar?

Yollara Başıboş Hayvan Bırakmanın Cezası Ne Kadar?

Yollara Başıboş Hayvan Bırakmanın Cezası Ne Kadar?

Kimi zaman kasıtlı, kimi zaman da istem dışı olarak sahipli ve sahipsiz hayvanlar karayollarına bırakılmaktadır.

Başıboş hayvanların yollarda dolaşması kazalara da davetiye çıkarmaktadır. Sürücülerin hayvanlara çarpmamak için kaza yaptıklarına veya hayvana çarpan sürücülerin, araçlarının ciddi maddi hasara uğradığı ve hayvanın da telef olduğuna dair haberlere sıklıkla rastlıyoruz. Kimi zaman başıboş hayvanlar nedeni ile meydana gelen kazalarda ölüm olayları da yaşanmaktadır.

Özellikle, yayla çayır ve otlaklara hayvanları ile göç edenlerin taşıt yollarını kullanmalarının gerektiği durumlarda önlem almaları son derece önemlidir. Binek hayvanları ile taşıt yolu kenarında seyahat halinde olanlar da yine kurallara riayet etmek ve önlem almakla yükümlüdürler.

Başıboş bıraktığı hayvanlarla, trafiği tehlikeye sokanlara trafik kanuna göre ceza verilebilmektedir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 69/1 sayılı maddesine göre,  yerleşim yerleri dışındaki karayollarında, taşıt yolu üzerinde; zorunlu haller dışında hayvan bulunduran, binek hayvanları ve sürüler ile elle sürülen araçları trafik kurallarına uymadan sevk ve idare eden veya ettiren, başıboş bırakanlara, 2018 yılı için belirlenen rakamlar dahilinde 108 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Bu ihlal nedeni ile 108 TL idari para cezası alanlar, cezalarını, 15 gün içerisinde, % 25 İndirimle 81 TL olarak ödeyebilirler.

Başıboş hayvanlar nedeni ile bir trafik kazası meydana geldi ise cezanın şekli değişir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 69/2 sayılı maddesine göre, başıboş hayvan bırakma yasağına riayet etmeyerek, trafik kazasına sebebiyet verenlere, Mülki Amirce, 5252 sayılı Kanunun 7. maddesine göre belirlenecek idari para cezası ile birlikte 3 ay hafif hapis cezası verilebilmektedir.

İnsanların olduğu kadar hayvanların da yaşam hakkını ilgilendiren bu maddeler uyarınca ceza almadan evvel, hayvanlarımızı kontrol altında olmaksızın karayolları ve taşıt yollarına bırakmayalım.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu