Trafik Sitesi

Yeşil Dalga Sistemi Nedir?

Yeşil Dalga Sistemi Nedir?

Yeşil Dalga Sistemi Nedir?

Yeşil Dalga Sistem, yoğun trafik bölgelerinde rahatlama sağlamak amacı ile ortaya çıkarılmıştır. Trafik işaret ışıklarının diğer bir deyişle trafik lambalarının ve kavşakların sık aralıklarla bulunduğu yollarda koordineli şekilde yanan trafik ışıklarından oluşan sisteme yeşil dalga sistemi denilmektedir.

Yeşil dalga sisteminin temelinde yatan fikir, trafik yoğunluğunun yaşandığı yollarda belirli bir hızla ilerleyen bir aracın ilk trafik lambasında yeşilde harekete geçtikten sonra ardı sıra gelen trafik lambalarında kırmızıya yakalanmadan, tümünde yeşil ışıkta geçerek seyredebilmesidir. Bu durumu bir örnek ile açıklayalım. Yeşil dalga sistemi bulunan bir yola girdiniz ve ilk trafik lambasında bekleyemeye başladınız. Ardından yeşil ışık yandı ve uyarı tabelalarında yeşil dalga sisteminin uygulandığını, hız limitinin saatte 60 km olduğunu gördünüz. Hızınızı 60 km/saat olarak sabitlerseniz harekete geçtiğiniz trafik lambasından sonraki tüm lambalarda yeşil ışıkta geçer ve kırmızı ışıkta beklemek zorunda kalmazsınız.

Yeşil Dalga Sistemi Nerelerde Var?

Yeşil dalga sistemine ülkemizde, Ordu, Trabzon, Erzurum, Kocaeli, Denizli, Mersin, Erzincan, Diyarbakır, Kütahya, Samsun, İzmir, Antalya, Kütahya, Tokat ve daha pek çok şehirde rastlamak mümkündür.

Yeşil Dalga Sisteminin Faydaları Nelerdir?

  • Trafikte yoğunluğun yeşil dalga sisteminin kullanıldığı yerlerde gözlemlenmiştir.
  • Yeşil Dalga Sistemi kırmızı ışık ihlallerinin de azalmasını sağlamaktadır.
  • Işıklar ve yoğun trafik nedeni ile insanlarda oluşan stresin azalmasını sağlamıştır.
  • Yeşil Dalga Sistemi sayesinde araçların da hızları kontrol altına alınmış ve hıza bağlı kazaların da azalması sağlanmış olur.
  • Yeşil Dalga Sistemi’nin en büyük katkısı belki de yakıt tüketimin azaltılması konusunda olmuştur. Yakıt tüketimi azaldıkça, araçların fosil yakıt tüketimi ile hava kirliliğine olan katkısı da azalmış olur.

Yeşil Dalga Sistemi Nedir? içerikli yazımıza ilişkin olarak yapılan arama kelimeleri şu şekildedir;

Yeşil Dalga Sistemi Nedir

Trafikte Yeşil Dalga Sisteminin Çalışma Prensibi

Yeşil Dalga Uygulaması

Yeşil Dalga Uygulaması Nedir?

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu