Trafik Sitesi

Yasal Olmayan Park Ücreti Almanın-Değnekçiliğin Cezası Ne Kadar?

Yasal Olmayan Park Ücreti Almanın-Değnekçiliğin Cezası Ne Kadar?

Yasal Olmayan Park Ücreti Almanın-Değnekçiliğin Cezası Ne Kadar?

Özellikle büyük şehirlerin baş ağrısı araç park yerleridir. Çoğunlukla park yeri bulmak neredeyse imkansızdır. Usulsüz ve hatalı yapılan parklar nedeni ile de çoğu park alanı da kullanılmaz durumdadır. Kimi alanlar da işyerleri tarafından müşterileri için kullanılır. Kısacası en başta da belirttiğimiz üzere, özellikle yoğun trafik olan yerleşim birimlerinde araç park etmek tam bir depresyon sebebidir.

Bu sıkıntıların yanına bir uzun zamandır eklenmiş olan değnekçilik problemi vardır. Herhangi bir yasal izinleri olmamasına rağmen, yasal park alanlarını işgal ederek işleten kişiler,  vatandaşlardan zorla para almaktadırlar. Direnmeniz veya şikayet edeceğiniz söylemeniz halinde ise aracınıza zarar vermekle de tehdit edebilmektedirler.

Bu kişiler adli bir suça karıştıkları gibi trafik kanuna göre de bir ihlal gerçekleştirmektedirler.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 79 sayılı maddesine göre, karayolu üzeri park yerindeki araçlardan park yerini tespite yetkili idarece veya bu idare tarafından işletme izni verilmediği halde park ücreti alan veya almaya teşebbüs edenlere altı aydan iki yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası verilebilmektedir.

Bu suçun soruşturma ve kovuşturması 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ve diğer ilgili mevzuata göre yapılır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu