Trafik Sitesi

Yanmayan Far Cezası Ne Kadar ?

Yanmayan Far Cezası Ne Kadar ?

 

Yanmayan ( bozuk ) far cezası ne kadar ? Farlar yanmıyorsa araç bağlanır mı ? Sadece park lambaları yanıyorsa ceza yazılır mı ? Far ile ilgili aklınıza takılanların cevapları konuda.

 

 

Yanmayan ( bozuk ) far cezası ne kadar ?

2918 sayılı K.T.K. ‘nın 30/1-a maddesi der ki; Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak yasaktır.

Bu kurala uymayanlara 108 TL trafik cezası ve 20 ceza puanı uygulanır.

Farlar yanmıyorsa araç bağlanır mı ?

Evet. Aracın farları eksiksiz yanana kadar trafikten men edilir. Gün aydınlandığında, 7 iş gününe kadar eksiklikleri yaptırması için izin verilebilir. Bu süre zarfında araç eksikliğini yaptırıp, en yakın trafik tescil şubesine giderek men kaldırma işlemi yapmalıdır. Verilen 7 iş günü izin süresi içerisinde araç farları yaptırılmadıysa, hava karardıktan sonra trafiğe çıkamaz. Bu verilen izin, sadece havanın aydınlık olduğu saatlerde geçerlidir.

 

 

Sadece park lambaları yanıyorsa ceza yazılır mı ?

Evet. Park lambaları, adı üzerinde ışığın yetersiz olduğu durumlarda, park halindeyken farkedilmek amaçlı kullanılır.

Seyir halindeyken kısa farlarım bozuldu. Ne yapmalıyım ?

Kısa farlarınızdan biri veya ikisi arızalanır yada patlarsa, müsait bir alan bulana kadar park lambalarınızı ve dörtlü flaşörlerinizi yakarak ilerleyin. Trafiği tehlikeye düşürmeyecek müsait bir alanda, aracınızın patlayan farını değiştirin. Eğer bunu yapamıyorsanız yada yanınızda yedek far yoksa, 112’yi arayarak ( 112,155,156 acil servis numaraları 112 olarak birleştirildi ) yardım talep edebilirsiniz.

Böyle durumlarla karşılaştığınızda acil müdahale edebilmeniz için, bir oto elektrikçisine giderek, farlarınızı nasıl değiştirebileceğinizi öğrenin ve aracınızda mutlaka yedek ampül bulundurun.

Kısa ve uzun farların yanında park, fren ve sinyal lambalarının yanmaması da bu madde kapsamına girmektedir.

twitter retweets kopen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. İbrahim Halil dedi ki:

    20 puan kesilmesi çok saçma bu kadar saçma puan olamaz kişinin suçu yoktur yol esnasında olan bir durum dur kişiye puan ceza kesilmesi gerçekten çok saçma bir durum telefon konuşması kemer bunlar olsa tamam haklı ama…

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu