Trafik Sitesi

Yangın Musluklarının Önüne Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

Yangın Musluklarının Önüne Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

Yangın Musluklarının Önüne, Yakınına Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

Şehir içlerinde, mahalle aralarında, yol kenarlarında mutlaka kırmızı, büyük musluklar dikkatinizi çekmiştir. Bu yangın muslukları, olası yangınlarda, yangına müdahalede bulunan araçların su takviyesi yapabilmesi amacı ile yerleştirilmişlerdir. Anlaşılacağı üzere bu yangın muslukları, yangın ve benzeri hallerde hayati önem taşımaktadır.

Bu nedenle, yangın musluklarının önü ve civarı hiçbir şekilde kapatılmamalı.

İtfaiye ve diğer yangın müdahale araçlarının yangın musluğuna yanaşmasını engelleyecek şekilde araç park edilmemelidir.

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan usulsüz araç edilmesinin ne yazık ki önüne geçilememektedir. Yine de insan hayatını doğrudan etkileyen yangın musluğu gibi alanların çevresine park edilmemesi hususunda azami dikkat gösterilmesi hususunda bir kez daha uyarıyoruz.

Tüm uyarılara rağmen, taşıt yolları üzerinde bulunan yangın musluklarına iki yönden de 5 metrelik mesafe içerisinde aracınız park ederseniz;

İdari para cezası, ehliyetinize işlenecek ceza puanı ve aracınızın çekilmesi ile cezalandırılırsınız.

Yangın Musluklarının Önüne Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-d maddesine göre taşıt yolu üzerinde belirlenmiş olan yangın musluklarına her iki yönden de 5 (Beş) metrelik mesafe içinde aracınızı park ederseniz, 108 TL idari para cezası ile cezalandırılırsınız.

Sürücülerin ehliyetlerine, bu ihlal nedeni ile, 10 ceza puanı işlenir. Ceza puanlarınızın 100’e yükselmesi halinde ehliyetinize el konulacağını unutmayın.

Ayrıca, bu alanlara park edilmiş araçlar, trafik zabıtası tarafından kaldırılabilir ve siz aracınızın kaldırılması işlemine ait masrafları ödemedikçe aracınız size teslim edilmez.

Hayatımızı doğrudan etkileyen, araç park etmenin yasak olduğu alanlara araçlarımızı park etmekten lütfen kaçınalım.

 

Yangın Musluklarının Önüne Park Etmenin Cezası Ne Kadar? yazımızda aklınıza takılan sorular ile ilgili olarak yazımız altında bulunan yorum yaz bölümüne yorumlarınız ile sorular sorabilir veya üst menüde bulunan sorular cevaplar bölümünden soru sor butonunu kullanarak sorularınızı tarafımıza iletebilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 5 YORUM
  1. Kadir dedi ki:

    Uyarı yada bariyer koyulmali

  2. Mustafa Nişancı dedi ki:

    Eger yangin muslugu araclarin park edebilmesi icin yapilan ceplerde ise ve uyari levhalarida yoksa bu ceza ve cekilme islemi yapilirmi .mahkemeye vermeyi dusunuyorum.netice alabilirmiyim acaba

    1. Mücahit Çelik dedi ki:

      Merhabalar , Mahkemeye verdiniz mi? Bende vermeyi düşünüyorum

    2. Mehmet Helvacı dedi ki:

      Merhaba kadıkoy kalamış tarafında benim de aracımı çekip ceza vermişler musluğa yakın diye, ne bir uyarı levhası ne bişey resmen tuzak kurulmuş vatandaşa. Mahkemeden bir şey çıkar mı?

  3. Burak harmanlı dedi ki:

    Peki hocam bir sokakta pazar kuruluyor ve hidrantın önü esnafın mallarıyla kapatılıyor bu durumda işlem yapmak kime ait bunla ilgili hangi kanuna ulaşabilirim

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu