Trafik Sitesi

Yabancıların Ülkemizde Yabancı Sürücü Belgesi İle Araç Kullanması

Yabancıların Ülkemizde Yabancı Sürücü Belgesi İle Araç Kullanması

Yabancılar, yabancı sürücü belgesi ile ülkemizde araç kullanabilir mi ? Türkiye’de araç kullanmak isteyen vatandaşlar için neler gerekmektedir ? Yabancıların, yabancı sürücü belgesi ile ülkemizde araç kullanabilmesi ile ilgili tüm detaylar, Habertrafik.com ‘da.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 88. maddesinde, yabancı vatandaşların yabancı sürücü belgesi ile ülkemizde nasıl araç kullanabileceği açıklanmıştır.

Yabancıların dış ülkelerden aldıkları sürücü belgeleri ile ülkemizde araç kullanmaları;

1) Dış ülkelerden alınan sürücü belgeleri ile, ülkemize giriş yapıldığı tarihten itibaren en fazla altı ay süreyle araç kullanılabilir.
2) Altı ayın sonunda ülkemizde araç kullanılabilmesi için, dış ülkelerden alınan sürücü belgelerinin ülkemiz sürücü belgesi ile değiştirilmesi zorunludur.

Yabancı ehliyet sahiplerinin de, pasaportlarını yanlarında bulundurmaları ve istenildiğinde ibraz etmeleri gerekmektedir.

Bu madde hükümlerine aykırı hareket eden yabancılara, 2918 sayılı K.T.K. ‘nın 39/4 maddesi gereği, 356 TL para cezası ile uygulanmaktadır.

Kaynak: Resmi Gazete

twitter likes kaufen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 27 YORUM
  1. cengiz dedi ki:

    Suriye vatandaşı suriye ehliyeti ile ülkemizde araç kullanabilirmi? Çünkü konvansiyonel ülkelerden değil.

    1. cem dedi ki:

      Konvansiyonel ülke olayı biraz farklı. Konvansiyonel ülkelerden alınan sürücü belgeleri ile ülkemiz sürücü belgeleri birebir değişebiliyor. Fakat Suriye ehliyetlerinin birebir değişimi yapılmaz. Suriyeden alınan ehliyet eğer gerçekse, ülkemizde tercümesi ile birlikte kullanılabilir.

      1. Yetkin dedi ki:

        Aynı mevzu Aile oturma izni ile Türkiye de yaşayan Kosova ehliyetli Kosova vatandaşları için de geçerlimi?

    2. Ceyhun dedi ki:

      Merhabalar.Azerbaycan vetendaşıyım,4-5 senedir Türkiye’de İkamiet ediyorum.Türkiyede aldıgım arabanı ( M plaka)Azerbaycan ehliyeti ile kullanıyorum.(Azerbaycan konvansiyonel ülke)duyduğuma göre yeni kanuna bağlı,ben de TC ehliyeti almalıyım.bu na kadar doğru???dogru sa kanun ne zaman çıkmış.??

      1. Serdar Kaya dedi ki:

        Ne zaman çıktığı konusunda konumuzda tüm bilgileri detaylıca yer verdik yeni bir yönetmelik çıktı ise tam olarak bilemiyoruz.

  2. Asker dedi ki:

    Türkmen ehluyetimle src 3belgimi aldim geldigime 9ay oldu araba kulanabilermiyim lütfân Yardamci olun

    1. cem dedi ki:

      Src belgenizi nereden aldınız?

  3. Hasil dedi ki:

    Azeri pilakali arabami 2 sene turkiyede kullansam sonra ne yapmam gerekiyo detayli bilgi vere bilirmisiniz onceden tesekkurler

  4. Ahmet dedi ki:

    Merhaba ben alman ehliyetimi türk ehliyetine çevirmek için başvurdum.Yurtiçinde 1 yıldan fazla bir süredir ikamet ediyorum. Bana geçici ehliyet vermediler. Bu durumda yabancı ehliyetimle araç sürer ve farkedilirsem cezai kaidesi nedir ?

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Ahmet bey. Bu konu hakkında maalesef bir şey söyleyemem. En kısa zamanda Türk ehliyeti almanızı tavsiye ederim.

  5. TEVFİK dedi ki:

    ÜNİVERSİTE OKUYORUM YABANCI EHLİYETLE NE KADAR SÜRELİYNE KULLANA BİLİRİM

    1. cem dedi ki:

      Yönetmelik 88’e göre, Türk vatandaşı olduğunuz için 6 ay tercümesiz, sonraki 6 ay tercüme ile kullanabilirsiniz.

      1. Oguz dedi ki:

        Almanyada ehliyetime 1 ay el konuldu. ancak türkiyeye izine gidecegim ve geldikten sonra ehliyetimi teslim edecegim. Almanyada sistemde el konulan ehliyetle türkiyede arac kullanabilirmiyim?

  6. Asker dedi ki:

    SRC belgimi türkiýeden aldim

  7. Ercan dedi ki:

    Merhaba, eşim Irak uyruklu Irak’tan aldığı sürücü ehliyeti mevcut, Türkiye de kullanabilir miyiz? Tercüme yeter mi ? Değişim dediğiniz nasıl oluyor ?
    Teşekkürler

  8. Muhammet najat huseyin dedi ki:

    Merhaba türkiye de ikamet ediyorum ırak vatandaşıyım giriş çıkış yaptığım takdirde gine 6 ay hakım varmı?

  9. Murad dedi ki:

    Merhaba, ben Irak vatandaşıyım, sürücü belgemin süresi dolmuş, ancak Türkiye’ye giriş tarihim 3 ay önce, bu belge ile araç kullanabiliyor muyum acaba?

  10. Hülya Keloğlu dedi ki:

    Yardım istiyorum aracımı Suriyeli vatantaş kullanırken yetersiz ehliyetten 2005 yılında araç sahibine Suriyeli vatantaşa trafik para cezası kesildi ben araç sahibi olarak cezamı ödededim 2018 yılında Suriyeli vatantaşa kesilen cezayı sisteme atarak vergi dairesi benden talep ediyor hemde 2005 ten faiziyle bana bu konu hakkında yardımcı ola bilirmisiniz

  11. Erkan dedi ki:

    Yabanci ehliyetinin 6 ayı dolduktan sonra hasarlı kaza yaptı arkadasım ticari araba ile ,kasko var araçta, kaskonunun hasarı karsilamama durumu varmı

  12. mehdi dedi ki:

    merhaba , ben iran ehliyatımde turkce tarcoman yaptim ve 8 ay once amniyet policeleri dede ke sadece tarcoman yeter sizde , şimdi trafık polici bene 2 bin ve benım hanom ke araç ono ostude dir 2 bın ceza yazdi ve benım suçim ehliyetsiz araç kullanma yazdi , ben ehliyet vardim sadece yenı kanun ke çiktı bilmadan böyle oldu , yepecek bir şey varmi bay efendi?

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Merhabalar öncelikle geçmiş olsun, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunabilirsiniz. Bu konuda yapacağınız itirazın sonucunu pek kestirmek mümkün değil.

  13. şule dedi ki:

    merhaba suriyeli kaçak bir kişi kazaya karışıyor sürücü belgesinin geçerliliği için araştırma yapılacak. ancak kişi kaçak olduğundan resmi yerlerde giriş çıkış kaydı yok. bu durumda ehliyet geçerliliği nasıl tespit edilir?

  14. Samet dedi ki:

    Yeni giriş yapan, International ehliyetle ne kadar sürebilir?

    1. İsmail dedi ki:

      Merhaba eşim kazakistan vatandaşı oradan akmış olduğu sürücü belgesi ile turkiyede 6 aydan sonra ne yapması gerekiyor eğer değiştirmesi gerekiyorsa eski ehliyeti ne olacak değişiklik durumunda tekrar dan sınav olacak mı

  15. Devid dedi ki:

    Merhaba. Yulkemize 3 ay sonra dondum. Bir kaç gün sonra geri geldim . Tekrardan 6 ay sayılıyor?

  16. Raşid dedi ki:

    Merhaba Özbekistan vatandaşıyım 1 sene önce turkiyege geldim … şu ande araba kullanmam için kandı ehliyetimi noterden türkçe çevirmem yeterlimi…. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum… cevap için önceden teşekkür ederim…

  17. Elshad dedi ki:

    Merhabalar, Azerbaycan vatandaşıyım. Türkiyede bir firmada çalışıyorum. Yabancı ehliyetimi Türk ehliyetine dönüştürdüm fakat ticari araç kullanılamaz diye bir kısıtlama var. Çalıştığım için mecbur ticari araç kullanmalıyım. Ne yapmam gerekiyor?

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu